If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
de curand am achizitionat un cd player panasonic si am o problema la el: nu memoreaza programele radio. De fapt le memoreaza pana cand scot iau contactul. Daca pun contactul din nou trebuie sa le caut iar. Ce sa fac?
p.s: mufa e iso, deci nu am gresit la fire
In primul rand e mufa ISO dar ai gresit la fire, citeste in carte! La alimentare ai 2 fire (pentru+) si unu de masa (-). Alea de +, galbenul si rosu, se leaga intr-un anumit fel, au un papuc care permite mutarea lor. Aici ai o poza sa iti elucidezi misterul!
Daca nu intelegi, spune! Daca iti merge, se poate inchide!
Daca legi asa o sa ai plus permanent, chiar daca scoti cheia, plus ca nu prea ai cum sa legi cele doua fire pentru ca la panasonic nu sunt fire pana in conector acesta fiind prins direct pe carcasa. Am intalnit problema de care vorbesti si trebuie schimbat firul rosu cu firul galben in conectorul masinii asta pentru ca pe firul rosu ai memoria (plus permanent) iar pe galben ai plus numai cand bagi cheia in contact. Deci daca vrei sa ai alimentat radiocd-ul permanent legi cum a scris andy_x3m iar daca vrei sa alimentezi radiocd-ul numai cu cheia in contract (asa este normal) inversezi firele cum am scris mai sus. Nu lega firul rosu cu cel galben in conectorul masinii pentru ca plusul permanent iti alimenteaza permanent toata instalatia.
Nu prea e cum zici tu. Aia se aplica la daciile vechi. O sa ai curent in casetofon, dar il poti folosi doar cu contactul pus, asa cum e normal. Ca sa ai tot timpul muzica e mai complicat. Firul galben tine strict de memorie si e normal sa aiba curent tot timpul pe el, daca are doar pe contact pateste ca acum, adica la oprirea masinii sa piarda memoria la cass.
Si eu tot Panasonic am, l-am montat pur si simplu (adica bagat mufa si gata), fara sa fac ceva modificari la mufa si merge ok (nu pierde memoria).
Ideea e ca tre sa ai pe firu portocaliu + permanent si pe ala rosu numai cand pui contactul.
Este clar ca are doua plusuri altfel nu functiona radiocd-ul. Logic unul este permanent iar celalalt numai cand bagi cheia in contact. Acum daca cele doua fire sunt inversate, adica la +memory este firul care se intrerupe cand iei contactul si normal ca isi pierde memoriile. Deci parerea mea este ca cele doua plusuri sunt inversate intre ele, ori in conectorul masinii ori in conectorul radiocd-ului. Poti lua un bec de 12 V cu doua fire si sa verifici, un fir il pui direct pe minusul bateriei iar celalalt il pui pe unul din cele doua plusuri din conectorul masinii, la care se aprinde acela este plus permanent si il conectezi la + (memory). Bagi cheia in contact si dai pe pozitia unde se aprind martorii din bord(merge si pe prima pozitie a cheii), trebuie sa se aprinda becul si pe celalalt plus, acela este plusul general. Nu ne-ai dat mai multe amanunte, daca esti primul proprietar adica altcineva sa fi umblat la instalatia electrica, tipul panasonicului, ce radiocd ai avut montat inainte.
dupa cum ti s-a explicat si mai sus ...
HU pe alimentare ( una din cele II mufe ISO ... cealalta fiind pentru semnal )
are:
- plus continuu
- plus accesorii
- minus
- remote
- light
iar la masina ai:
- plus continuu GALBEN
- plus accesorii ROSU
- minus NEGRU
poti lega GALBENUL masinii la ambele plusuri ale HU
si atunci vei avea HU legat pe DIRECT
( adik va merge continuu pana ai sal inchizi din buton)
sau poti lega galbenul masinii la +continuu al HU
si rosul masinii la +accesorii ale HU
si HU iti va merge pe accesorii
( in mom in care vei scoate cheia din contact
HU se va opri automat )
tie nu-ti pastreaza memoria pentru ca nu ai legat PLUSUL CONTINUU corect
Daca face cumva si-l alimenteaza invers, cred ca se poate buli HU.
Eu un cd-player de camera l-am ''rezolvat'' asa cand l-am alimentat la baterii ...
BOG 82 di ce ai renuntat la JVC? Ca Panasonic nu-i vreo scula in materie (chiar as spune ca e sub medie, desi am si eu tot Panasonic pe masina, are de suferit la sunet oleaca ) , noroc cu statia ).
daca din neatentie atunci plusul cu minusul ...
nu se arde decat o siguranta de 10 bani
nu se arde nimic altceva
Siguranta de care vorbesti se arde in momentul unui scurt sau consumul absorbit depaseste valoarea sigurantei. La inversarea polaritatii in prima faza nu este vorba de asa ceva. Scurtul se produce in momentul in care finalii sau alta componenta se pune in scurt sau se ambaleaza termic iar curentul absorbit depaseste valoarea sigurantei, in mare parte din cazuri siguranta se arde dupa ce playerul este deja terminat.
Deja sunt 15 posturi. Daca te-a ajutat si ai rezolvat problema propun sa se inchida, daca mergi intr-un service sa montezi casetofonul nu mai vad utilitatea acestui topic, deci propun din nou sa se inchida!
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment