Ce Difuzor De Bass??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce Difuzor De Bass??

Salut! Am primit de la un prieten o incinta sealed de subwoofer. Am masurat-o pe interior si are 30x23/28X27, deci 20 litri. M-ar interesa ce difuzor de 25 cm pot sa-i pun. Pret maxim 350 ron si puterea cel putin 200w rms. Am cautat un pic pe net si le-am ales pe astea:

Nu ma prea pricep si nu stiu exact ce sa aleg pentru ca unele au putere mai mare iar altele raspunsul in frecventa mic. Daca stiti altele mai bune sunt bine venite. Sa va arat si ce am pe masina, poate ajuta:

HU: http://www.be-loud.ro/produse/CD_Pla...er/DEH-3000MP/
    Boxe fata: http://www.sono.ro/car-audio-pentru-...s-162-679.html
    Boxe spate: http://www.sono.ro/car-audio-pentru-...s-693-681.html

Multumesc

Cred ca in primul rand trebuie sa te hotarasti ce statie iti iei, si in functie de statie si incinta iti iei si difuzor.

Comment

Statia vreau sa o aleg in functie de ce difuzor gasesc. Degeaba aleg o statie puternica daca eu nu gasesc un difuzor sub 350ron. Nu vreau prea mult zgomot in masina. Deja sistemul pe care il am se aude foarte bine si are basi. Uneori stau sa ma gandesc daca mai are rost sa mai pun subwoofer.
      Last edited by cosmin112; 18 June 2009, 09:08. Reason: Incomplet

Comment

Pt incinta inchisa, iti recomand MTX Thunder T4510-04 , ce ai pus tu la linkul 3.
        Chiar daca are numai 225 W pe RMS, ''urla'' cel mai tare (are cei mai multi decibeli).

Comment

@Octavian___30: De unde stii ca acei dB din specificatii asta inseamna? Vrei sa spui ca daca T4510-04 are 93.6 dB se va auzi mai tare ca modelul acesta http://www.sono.ro/car-audio-pentru-...0-04-1166.html care ii este superior celui mentionat de tine si are numai 88.14?
          Acei dB semnifica sensibilitatea difuzorului ...
          Si ca sa-ti dau si un exemplu, iata un mic tabel ...

"Sensitivity
          A sensitivity rating tells you how effectively a speaker converts power (watts) into volume (decibels). The higher the rating, the louder your speakers will play with a given amount of amplifier power. Sensitivity is often measured by driving a speaker with one watt and measuring the loudness in decibels at one meter."

Sursa: http://www.crutchfield.com/S-llRTAAg..._glossary.html

@cosmin112: Sincer, din modelele enumerate de tine, eu unul as merge pe DLS.
          Attached Files
          Liniste si pace ...

Vodafone: 0721.433.295

Comment

dar de ce mp3-ul ala? mai bine ceva cu USB si filtre LPF, HPF
            sigpic

Comment

A fost primul difuzor din cele din lista pe care l-am gasit si care e facut special pentru incinte sealed. http://www.dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_211

dar de ce mp3-ul ala? mai bine ceva cu USB si filtre LPF, HPF
              L-am ales pe ala pentru ca:
              1)Scufita mea rosie a venit fara sistem audio iar mp3-ul care l-am avut pe fosta masina a luat-o razna si functiona numai pe auxiliar. Conectam telefonul prin handsfree la el ca sa pot sa ascult ceva.
              fosta masina =>DSC01508.JPG
              2)Mi-a placut cum arata
              3)Are tot ce am nevoie si a costat 300 ron

Comment

aia cica este supernova, sau nova, nu? WOW!
                sigpic

Comment

Este o Solenza mai exact ... Mai ai piese de pe ea?

Scuze de off ...
                  Liniste si pace ...

Comment

Intr-un timp cunosteam cum se calculeaza o boxa dupa wattajul difuzorului dar asta se intampla cu mult timp in urma....., cel mai bine cauta pe net subwoofer la dimensiunile celui pe care il ai si vezi ce difuzor foloseste.

Comment

Originally posted by Sharkky View Post
                      @Octavian___30: De unde stii ca acei dB din specificatii asta inseamna? Vrei sa spui ca daca T4510-04 are 93.6 dB se va auzi mai tare ca modelul acesta http://www.sono.ro/car-audio-pentru-...0-04-1166.html care ii este superior celui mentionat de tine si are numai 88.14?
                      Acei dB semnifica sensibilitatea difuzorului ...
                      Si ca sa-ti dau si un exemplu, iata un mic tabel ...

"Sensitivity
                      A sensitivity rating tells you how effectively a speaker converts power (watts) into volume (decibels). The higher the rating, the louder your speakers will play with a given amount of amplifier power. Sensitivity is often measured by driving a speaker with one watt and measuring the loudness in decibels at one meter."

Sursa: http://www.crutchfield.com/S-llRTAAg..._glossary.html

Din ce a pus el, asta mi s-a parut mie ca e cel mai bun, si nu cred ca am gresit.
                      Si da , decibelii aia masoara sensibilitatea difului, cat de bine transforma puterea absorbit in decibeli, cu cat mai multi decibeli, cu atat se aude mai tare/scoate mai mult/urla mai tare.
                      Asta spun si eu, nu inteleg exact ce vrei sa spui, sau nu stii sa traduci bine din engleza.

Si DA, asta ales de mine urla mai tare ca cel ales de tine, are db mai multi, asta nu inseamna ca si suna mai bine, dar e evident din datele furnizate ca urla mai tare
                      Last edited by Octavian; 18 June 2009, 18:37.

Comment

ia un kicker l5 ....

Last edited by LAE; 19 June 2009, 00:26. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Sensibilitate mai mare - este suficienta putere mai mica pentru a putea suna ok ...
                          Sensibilitate mica - chiar ai nevoie de un amplificator serios ...

Cred ca omul are nevoie de ceva calitate daca vrea sealed si nu cantitate ...
                          Liniste si pace ...

Comment

iese ceva si din reflex dar sa nu ai pretentii!! eu personal nu am auzit reflex sa sune corect...intarziat, galagios, ''mudy'', ''sloppy'' bass, intr-un cuvant nu are nimic in comun incinta de bass reflex cu bass-ul corect....eu tot reflex am dar cat de curand il dau dracu' ca m-am saturat de galagie....

Comment

Originally posted by Sharkky View Post
                              Este o Solenza mai exact ... Mai ai piese de pe ea?

Scuze de off ...
                              Da....a fost o Solenza. Nu mai exista de aproape 3 ani. Chiar mi-e dor de ea...

Sa revenim la subiect. Toate difuzoarele care le-am pus acolo au nevoie de o incinta sealed de aproximativ 20 litri. Singurul care e special pentru sealed e DLS-ul. Recomandare de la producator. Volume: 20 - 25 litres. Use the smaller volume for "kick" bass, the larger volume for more deep bass (hifi-bass). Fill with damping wool. Presupun ca nu mai e nevoie de lana nu daca deja incinta are 20 litri? Daca incinta e mai mica cu 1 litru sau 2 are ceva??? Din cate tin minte restu difuzoarelor din lista mea cereau un pic mai mult de 20 litri...

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google