If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Pai n-are nimica, dar vezi cum zice si producatoru, cutie mica - ai bass mai ''izbit'' asa, mai sec (ceea ce nu inseamna ca nu e corect) si cutie mai mare e mai profund, mai cald.
20 litri cutia mi se pare cam mica.
Daca se mareste volumul cutiei cu mai mult decat este recomandat, difuzorul va reda frecventele joase mult mai bine dar cursa nu va mai fi atat de bine controlata, existand riscul distrugerii difuzorului ...
Ca material de bagat in interiorul incintei, recomand lana de oaie.
Pai acu' spune tu, ti-ai pune subwoofer inchis (de ~250W/90 db , 25 diametru) in cutie cu volum de 20 litri..?
Eu ma gandeam la ~30 litri, sigurat exista niste calcule, nu asa dupa ureche.
iese ceva si din reflex dar sa nu ai pretentii!! eu personal nu am auzit reflex sa sune corect...intarziat, galagios, ''mudy'', ''sloppy'' bass, intr-un cuvant nu are nimic in comun incinta de bass reflex cu bass-ul corect....eu tot reflex am dar cat de curand il dau dracu' ca m-am saturat de galagie....
Te superi daca nu-s de acord cu parerea ta ? Incintele BR, daca sunt corect construite, sunt excelente dpdv sunet fara sa mai vorbim de eficienta care e aproximativ dubla fata de cele in compresie. Sunetele ciudate de care vorbesti pot aparea in primul rind din reglajele gresite. Ca idee, te-ai intrebat de ce majoritatea covirsitoare a incintelor profesionale sunt in reflex ?
nu m-am intrebat dar e chestie de gust! dupa mine suna fals bass reflexul asta e, fiecare cu gustul lui...a mea e tot reflex acordata la 32 hz si e ok dar am difuzoarele de pe fata foarte rapide si in reflex nu poate tine pasul cu ele sub-ul la unele melodii ....cand o sa-l pun in seald o sa se egalizeze bass-ul si nu o sa se mai auda putin intarziat.....pe eficienta nu dau doi bani, bum bum aud pe la toti si doar atat!! daca aveam pe portiere difuzoare de o suta de eur eram linistit, dar am hi end-rile gti de la jbl si astea suna dumnezeieste si am facut prostie sa bag w12 gti-ul meu in reflex el fiind construit special pentru seald(calitate)....bafta....ps, cel mai frumos bass de casa l-am auzit la niste stand-uri seald boose, se cutremura magazinul si nu puteai localiza sursa de sunet!!!....anul trecut cand am luat difuzoarele am dat 680eur pe doua perechi....
E foarte adevarat ca difuzorul tau nu se simte cel mai bine in reflex, cu toate ca fabricantul zice ca poti sa-l folosesti oricum, recomandind insa compresia pentru seria asta. Daca vei asculta insa JL sau Hertz, sau alt difuzor bun pentru reflex, iti vei schimba opinia.
jl 12w7 sau re xxx12' sunt singurele pe care le-as cumpara care sunt oricum sql....daca voiam spl oricand as alege kicker l7 ''15'', dupa mine ar cam fi cu raportul sunet/performanta/pret cele mai ok....am facut niste reglaje si am setat lpf la 31.5 cu panta de 12/db si sa potolit cu bum bum! in sfarsit suna cum doream eu in incinta asta in reflex...acoperea nesimntitul de subwoofer muzica dar m-am ales cu alte chestii, flexeaza parbrizul rau si nu al vad bine pe viitor....de cele mai multe ori cand nu ai pe fata componente bine amplificate, usile cablate antifonate bine poti sa pui mama sub-ului ca tot cetos se aude, difurile dau bass-ului culoare....plus ca daca dai volum la sub prea tare acopera tot si iese ciorba...
....am facut niste reglaje si am setat lpf la 31.5 cu panta de 12/db si sa potolit cu bum bum! in sfarsit suna cum doream eu in incinta asta in reflex...acoperea nesimntitul de subwoofer muzica dar m-am ales cu alte chestii, flexeaza parbrizul rau si nu al vad bine pe viitor....
Poti merge mai sus cu filtrul, il lasi mai "incet" si nu folosesti "loud", iar reglajul de bas obligatoriu pe "0". Dupa aia nu mai face bum-bum.
Un sub bine reglat trebuie sa dea impresia ca basul vine din difuzoarele fata.
de cele mai multe ori cand nu ai pe fata componente bine amplificate, usile cablate antifonate bine poti sa pui mama sub-ului ca tot cetos se aude, difurile dau bass-ului culoare....plus ca daca dai volum la sub prea tare acopera tot si iese ciorba...
Dupa parerea mea, o masina facuta bine nu are nevoie de sub
Ms de ajutor baieti, dar ca sa incheiem discutia.... ce sa fie??? Propun sa votam ca vad ca ajungeti sa va certati.:P
(0) MTX XT10-04
(0) MTX Thunder T4510-04
(1) DLS Performance KW10
(1) Pioneer TS-W257D4
(0) Ground Zero Titanium GZTW 25T
Mie unul imi plac Pioneer-ul si DLS-ul asa ca o le le acord cate un vot la fiecare.
12volti, pune si tu niste poze cu ceva facut de mana ta, un proiect, doua, trei masini cap coada, ceva...ca de profesorii....!!!
O mica parte din masinile facute cu "mina mea" le poti vedeaAICI.
Nu ma cred profesor, doamne fereste. Insa in momentul in care consider ca pot ajuta printr-un sfat, nu ma sfiiesc s-o fac. Daca deranjez, imi cer scuze si ma retrag.
Foarte tare galeria de pe flickr, felicitari!
O observatie de inginer insa... foloseste pentru fixare in MDF suruburi cu o singura spira pentru PAL cu cap bombat tip saiba. Rezultatele rezistentei asamblarii in timp la vibratii, vor fi net superioare folosirii de autofiletante rapide de gips-carton cu cap ingropat tip trompeta...
Bafta si nu renunta asa usor, eu personal apreciez atat posturile tale, cat si munca la firma...
Multumesc pentru aprecieri. Voi incerca solutia propusa de tine, cit traim invatam...
Galeria e saraca pentru ca nu m-am ocupat sa pun si alte masini facute de mine. Voi incerca zilele ce urmeaza sa mai completez.
p.s.
Nu ma las pentru ca-mi place foarte mult ceea ce fac. Muzica in masina o consider o pasiune. Costisitoare ce-i drept, dar cu multe satisfacii.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment