Alpine Vs Pioneer Vs Clarion

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Totusi, ca fapt divers, a observat cineva ca la modelul ph2 locul difuzorului din usa fata este turnata direct in tapiteria de plastic, nu ca la ph1 unde s-a dat jos tapiteria si difuzorul de 16.5 se punea direct pe tabla interioara a usii.....era acolo loc bogat.

Comment

Sincer, nu stiu cum e la modelul nou. Trebuie studiat, solutii se gasesc intr-un final.

Comment

eu recomand pioneer,in viziunea mea sunt pioneer si altele ca la telefoane nokia sau altele.
        sigpic #

Comment

@blacired
          trebuie studiata problema. eu unul am ph1 si e normal sa-mi pun problema exclusiv vis-a-vi de ph1. ma apropii de o insonorizare usi cu folie izolanta, burete plus aluminiu [care nu retine apa] pe usi, in urmatoarele saptamani, pana nu ma prinde perioada rece. sunt convins ca o parte din vibratii o voi reduce, dar nu foarte mult. altfel trebuie lucrat mult la incinta usii in care sonorizeaza difuzoarele, pretul de cost crescand.

repet, desi 12volti insista, o sonorizare buna [decenta] costa mult pe orice masina, cu atat mai mult pe logan din motiv de reverberatii si distorsiuni. solutia nu e doar difuzoare fata, ci niste difuzoare [fata-spate] de diametru mare, capabile sa redea cat mai mult din spectrul inalte-medii-joase, eventual ajutate de un subwoofer nu foarte puternic, incat sa nu acopere celelalte frecvente. deci in nici un caz unul care-ti face tabla sa baraie pe masina, sa scoli vecinii dimineata cand pleci din fata blocului la lucru [eu am ales unul de 150w rms, 300w peak power, desi sunt impotriva ideii de subwoofer, dar care nu deranjeaza, nu e mai prezent decat ar trebui sa fie].

sonorizare "a la concert" nu vei avea niciodata intr-o masina fara un sistem surround, cu atat mai mult unul ieftin, dar sunt de asemenea de parere ca un sistem mediu ca buget poate multumi pe multi.
          pacat insa ca majoritatea asa zisilor "audiofili" vor subwoofer f puternic, corelat cu un sistem de sunet slab, a se vedea clasicul Sony cdx-gt24 cu difuzoare originale Logan sau slabe oricum.

nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar atunci cand construiesti un sistem audio, trebuie sa stii exact ce iti doresti sa obtii. eu mi-am dorit un sunet decent, avand in vedere suma de bani mediocra pe care am fost dispus s-o platesc [9 mil]. si asta e tot ce am primit, nimic mai mult. dar mult mai bine decat mult bass si putin din rest.

Comment

Originally posted by blacired View Post
            Totusi, ca fapt divers, a observat cineva ca la modelul ph2 locul difuzorului din usa fata este turnata direct in tapiteria de plastic, nu ca la ph1 unde s-a dat jos tapiteria si difuzorul de 16.5 se punea direct pe tabla interioara a usii.....era acolo loc bogat.
            suportul pe care sta difuzorul face parte din panou si trebuie taiat daca vrei sa pui difuzoare de 16,5

Comment

io zic difuri helix
              Dau 2000 de parai si cumpar tot...

Comment

@adi90 ai dreptate. Numai daca se decupeaza complet spatele suportului de dif al panoului de usa se poate monta dif de 13 cm care are magnet mai mare de 7 cm, sau dif de 16,5 cm. Vezi la modelul ph1 este rezolvat mai destept suportul dif fiind separat de panou. Daca decupam din panoul la ph2 scade mult rigitetea materialului si cred ca va tremura urit de tot plasticul respectiv in timpul mersului.....oricum nu am facut inca deci nu stiu cum se comporta in practica.
                Un lucru care ma deranjeaza muuuult la Logan: nici la ph2 nu au fost in stare sa monteze sus pe bord doua locuri, stinga-dreapta, pentru difuzoare de medii-inalte! Uitati-va la masinile sh westeurope de 'nn' ani deja aveau asa ceva montat din fabrica.....si ce fain se aud sistemele alea si acum.....

Comment

Originally posted by bro View Post
                  @blacired
                  .......
                  repet, desi 12volti insista, o sonorizare buna [decenta] costa mult pe orice masina, cu atat mai mult pe logan din motiv de reverberatii si distorsiuni.
                  Daca prepari usor usile fata, pui niste difuzoare bunutze ( chiar neamplificate ) + ( eventual ) un sub foarte mic, poti avea o masina cu un sistem care se poate bate in competitii.

....solutia nu e doar difuzoare fata, ci niste difuzoare [fata-spate] de diametru mare, capabile sa redea cat mai mult din spectrul inalte-medii-joase, eventual ajutate de un subwoofer nu foarte puternic, incat sa nu acopere celelalte frecvente......
                  Ma crezi daca-ti spun ca se poate face o masina campioana cu numai 2 difuzoare de 16,5 + 2 tweetere ?

sonorizare "a la concert" nu vei avea niciodata intr-o masina fara un sistem surround
                  Dintr-o sursa stereo poti obtine stage si spatialitate, numai daca folosesti cele 2 canale ( adica un singur sistem de difuzoare pe 2-3-n cai ) + eventual sub. Daca sunt mai multe cai, dispare spatialitatea. Pentru surround e nevoie de sursa de semnal Dolby. Cu un radio-cd n-ai ce face daca vrei surround.

dar sunt de asemenea de parere ca un sistem mediu ca buget poate multumi pe multi.
                  Absolut, cu conditia sa fie bine ales si instalat.

pacat insa ca majoritatea asa zisilor "audiofili" vor subwoofer f puternic, corelat cu un sistem de sunet slab, a se vedea clasicul Sony cdx-gt24 cu difuzoare originale Logan sau slabe oricum.
                  Din pacate, cam ai dreptate ....

nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar atunci cand construiesti un sistem audio, trebuie sa stii exact ce iti doresti sa obtii. eu mi-am dorit un sunet decent, avand in vedere suma de bani mediocra pe care am fost dispus s-o platesc [9 mil]. si asta e tot ce am primit, nimic mai mult. dar mult mai bine decat mult bass si putin din rest.
                  Absolut corect.
                  Last edited by 12volti; 23 August 2009, 20:54.

Comment

Originally posted by 12volti View Post

Ma crezi daca-ti spun ca se poate face o masina campioana cu numai 2 difuzoare de 16,5 + 2 tweetere ?
                    hai sa nu exageram
                    mai trebuie si un player pe masura,un sub,un amplificator pt componente,amplificator pt sub,insonorizare bla bla bla

@blacired
                    nu tremura nimic daca decupezi,pt ca panoul o sa fie facut sandwich intre grila difuzorului si inelul din MDF
                    vezi poza eu mai jos
                    eu mi-am pus pe 16,5 si nu tremura nimic
                    Attached Files
                    Last edited by adi90; 25 August 2009, 13:53.

Comment

Frumos e aranjat difuzorul tau de bass dar inalta nu e situata prea jos, sau este directionat sus?Ai ph2?Ai folosit ceva inel MDF la montare dif bass?Ai taiat numai locasul de magnet sau complet locasul dif de pe panou?Este insonorizata interiorul usii?.....

Comment

Originally posted by blacired View Post
                        Frumos e aranjat difuzorul tau de bass dar inalta nu e situata prea jos, sau este directionat sus?Ai ph2?Ai folosit ceva inel MDF la montare dif bass?Ai taiat numai locasul de magnet sau complet locasul dif de pe panou?Este insonorizata interiorul usii?.....
                        da,e situata cam jos
                        nu am vrut sa o atarn pe bord sau ceva de genu
                        poate fi orientat in sus la 45 de grade
                        da, e ph2
                        e montat pe inel MDF
                        am taiat tot suportul de la difuzor
                        nu este insonorizata,dar urmeaza :P

Comment

///ALPINE RULES! Azi mi-a venit aparatul, cum am mai spus un 9882Ri.....incomparabil! Acum vreau sa mai pun boxe pe fata sistem ca momentan am ceva coaxial Sony de 140w RMS, dar inaltele se aud ca din fintina, bassul e super.
                          Iaca la ce m-am gindit: MAC AUDIO CFX2.13 , MAGNAT NEW EDGE 213 , ALPINE SPR-13S , DB AUDIO T-REX 5.2C , FOCAL POLYGLASS 130VR , IN PHASE XT5C MKII.
                          Acum dati va rog cu parerea care dintre ele merita pretul, ca si performanta, pe hu Alpine de 50w.
                          Mentionez totusi ca nu pun de 16cm pe fata ca vreau mai tirziu un woofer, sau doua,cu amplif in spate care va rezolva lipsa bassului.....

Comment

eu as zice FOCAL ,dar nu atarnate pe fata de usa

Comment

Am avut alte cheltuieli in ultima vreme dar proiectul audio de pe masina nu am uitat.
                              Mai adaug la lista de preferinte inca trei modele de dif: Hertz Hi-Energy HSK130, Hifonics Brutus BX5.2Ci si DLS Reference R5A.
                              Rog pe cei care au avut sau au si acum asemenea difuzoare(lista completa cu cele din postul 57) sa-mi dea opinie despre ele. MS

Comment

eu am un hu Alpine de care sunt foarte multumit, difuzoarele din masina sunt MTX pe spate (ovale) si pe fata Alpine (asa mi'a recomandat tipul unde am fost si le'am montat, si tin sa precizez ca acel tip a luat locul 1 pe moldova la cele mai bune sonorizari) iar in portbagaj am un subwoofer ( in caz ca te intereseaza) MTX, cu statie de Bass si Innalte MTX, si condesator Audio Essential de 1.0

deci recomand cu caldura hu alpine si la difuzoare daca ti se pare aiurea poti observa si alte pareri, dar la hu am avut un sony innainte si dupa ce lam schimbat cu alpine parca aveam alta sonorizare, alte difuzoare , chiar placut impresionat am ramas

bafta

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google