Nici una Golanelul trebuie insonorizat daca ai nevoie de claritate, dar merg boxele si wooferul , fara insonorizare
Tub Bass
Collapse
X
-
OK , ok ... Am inteles ca nu e cel mai bun loganul pt. Capitolul muzica , dar eu am acum un Tub de bass (are maxxxxx 100 W rms) se aude binisor, daca fac o investitie in ceva mai puternic as vrea parerea celor care au auzit mai multe tipuri de incinte in loganul nostru iubit si insonorizare. Deci ? ...Se merita un TUB mai mare ca wataj sau alte tipuri de incinta ? care ar fi watajul minim la un woofer ca sa miste un pic tablasigpic
Comment
-
Ce recomandati ?
Deci , am un buget destul de restrans asa ca cer o parere la cunoscatorii de pe forum sau o parere la cei care au auzit diferite woofere cum se aud in logan.
M-am gandit la :
Mp Tube 30 ( poza 1)
subwoofer auto 12 inch Mp Tube 30
incinta tub
difuzor de 30 cm
putere nominala: 240 W RMS
putere maxima: 480 W
impedanta: 4 Ohm
raspuns in frecventa: 20 - 200 Hz
SPL: 91 dB
dimensiuni: 327 mm (diametru) / 495 mm (lungime
Mp 300 Box ( poza 2)
subwoofer auto bassreflex
difuzor 12 inch (30 cm)
putere: 150W RMS (500W max)
impedanta: 4 ohmi
raspuns in frecventa: 24-500 Hz
SPL: 90dB (W/m)
dimensiuni: 380 x 360 x 350 mm
Blaupunkt GTT1200 MK II (poza 3)
Subwoofer auto, Putere maxima 650 W, 30 cm, 35 - 500 Hz, 4 Ohm
Putere: 200 W
Diametru: 30 cm
Specificatii:
Putere Maxima: 650 W
Raspuns in frecventa: 35 - 500 Hz
Impedanta la iesire: 4 Ohm
Sensitivitate: 91 dB
Alte caracteristici:
Culoare: negru/argintiu
Dimensiuni: 484 x 328 mm
Blaupunkt GTB1200 MK II (poza 4)
Subwoofer auto, Putere maxima 800 W, 30 cm, 35 - 500 Hz, 4 Ohm
Putere: 250 W
Diametru: 30 cm
Specificatii:
Putere Maxima: 800 W
Raspuns in frecventa: 35 - 500 Hz
Impedanta la iesire: 4 Ohm
Sensitivitate: 91 dB
Culoare: negru/argintiu
Dimensiuni: 432x387x378 mm
SAL XB-10/AHX (poza 5)
subwoofer tub bass reflex
diametru difuzor 25 de cm
putere 250 W
raspuns in frecventa: 30 - 130 Hz
impedanta 4 ohmi
dimensiuni: 300 x 480 mm
membrana kevlar
PS : Din cele de mai sus care ar fi cel mai bun dupa parerea voastra ?sigpic
Comment
-
Eu am subwooferul asta: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoo.../JBL/CS_1204T/, amplificatorul asta: http://www.be-loud.ro/produse/Amplif...PUNKT/GTA_260/, pe usile din fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzo...teme/GZRC_13X/, iar pe spate: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzo...iale/GZHF_693/.
Doar cu difuzoarele, se aude bine.
Cu subwooferul si cu amplificatorul, se aude belea.
Nu sunt disperat cu sunetul, vreau sa se auda bine doar in masina, eu nu ascult de afara si nu vreau sa atrag privirile altora.
Nu am facut niciun fel de insonorizare, poate pe viitor.
Insonorizarea nu e in plan, oricum se aude bine, fara si nu zdrangane (inca) nimic prin masina.Last edited by xew; 9 October 2008, 13:50.
Comment
-
Am cumparat si eu pachetul asta http://www.be-loud.ro/produse/Subwoo...nch_Bass_Pack/ nici n-am avut timp sa ma uit la reglaje la statie saptamana asta ca am fost tot ocupat cu lucrul.Bubuie tare porcaria sper sa am timp vineri sa dau volumu pe statie putin mai incet ca am dat basu pe minus de la mp3 si tot bubuie prea tare comparativ cu cat urla difurile din masina.Eventual am nevoie de sfaturi cum sa reglez statia ... Am citit cate ceva in manual.
Comment
-
Din amplificator : seteaza crossover-ul low pass pe la 80hz , dezactiveaza bass boost-ul in caz ca e activat.. Dai gain-ul pe la 70% , asa ar trebui sa se auda ok .
din HU : dezactiveaza EQ si filtreaza iesirea de subwoofer . Acum ar trebui sa se auda si mai bine .
eventual daca ai sistem pe 2 cai pe fata .. Ideal ar fi sa le amplifici , in felul asta vei avea un sunet excelent .sigpic
Comment
-
SUPERCAR bassul nu tine de difuri ... Difurile redau alte freq ...
bassul inseamna sub 60hz ...
Bad_Wolf orice fel de incinta ai alege ... O sa sune in logan neinsonorizat, cu obs ca in cazul in care vei insonoriza se va auzi in primul rand mai tare .. Apoi mai clar !
Thejock3r din cauza ruginii nu am insonorizat aripile loganului ( se stie foarte bine ca ele sunt "pierderile" pe parte de muzica ) cu toate astea am reusit sa castig la competitii de sound locul I la spl , locul II la spl si sql ( sound pressure level ... Sound quality level ) ... Deci cele spuse de tine : "Nici una Golanelul trebuie insonorizat daca ai nevoie de claritate, dar merg boxele si wooferul , fara insonorizare" nus intocmai asa !
Bad_Wolf .. Tot ce ai ales tu acolo sunt sub limita ... Sunt slabe rau
in cazul tau iti recomand sa le faci cu cap !
in sensul in care : iti cumperi un subwoofer ieftin si de putina putere ... Iti faci o incinta super OK cu care sa scoti tot untul din el , amplificator ieftin cabluri subtiri si o sa ai si claritate si presiune indeajuns ...
am facut unor prieteni sisteme de 7 8 mil care sunau mai bine decat altele de 15 16 ... ;) dami un add pe messenger si stam de vb ( shokaliptiku )
din punctul meu de vedere , ori ce ai alege din lista pusa de tine ... Le pui ca balast ... Le cari degeaba ... De auzit nai sa le auzi .. De simtit nici atat !
blaze2k nu le mai asculta fara reglaje corespunzatoare pana nu le faci rodajul ca ai sa "plangi" dupa ele ! Rodeazale la un volum moderat spre mic .. Apoi dale blana !
un clip care sa ateste cele spuse despre insonorizare
( cam cum face plafonul cu tot cu parbriz , portbagaj + aripa spate st )
LOCUL1 140.6dB-LOCUL2 138.9dB
LOCUL2 140.1dB-LOCUL2 Mini1000 141.9dB (newCID)
LOCUL1 143.9dB (nCID)
Comment
-
Ooo vai si amar, se destrama toata )))))))))
PS: la cate woofere am vazut pe alte masini (si fara inson) n-am vazut sa faca in halu asta tabla pe spate lateral (e o zona tare sensibila la Logan). E destul sa bagi un 120-140W in woofer si face ca naiba.
Comment
-
Last edited by shokaliptiku; 1 January 2009, 18:25.LOCUL1 140.6dB-LOCUL2 138.9dB
LOCUL2 140.1dB-LOCUL2 Mini1000 141.9dB (newCID)
LOCUL1 143.9dB (nCID)
Comment
-
Salut baieti!Am si eu o intrebare pt cei care se pericep...am achizitionat de curand un subwoofer pt masina si o statie.Nu ma prea pricep la instalarea lor,dar din cate am inteles se trag fire de la baterie si de la cd player.Eu insa as vrea sa folosesc in continuare cd playerul original al loganului.Stie cineva daca e musai sa-l schimb,sau e ok se pot trage firele si din cel original?Multumesc anticipat
Comment
-
salut eu am schimbat ca cel original nu are iesire pentru statie
Comment
-
Originally posted by horiaZ_ak47 View PostSalut baieti!Am si eu o intrebare pt cei care se pericep...am achizitionat de curand un subwoofer pt masina si o statie.Nu ma prea pricep la instalarea lor,dar din cate am inteles se trag fire de la baterie si de la cd player.Eu insa as vrea sa folosesc in continuare cd playerul original al loganului.Stie cineva daca e musai sa-l schimb,sau e ok se pot trage firele si din cel original?Multumesc anticipat
Comment
Comment