Schimb Sau Nu HU?(cd-player Audio)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimb Sau Nu HU?(cd-player Audio)

Salut , am deschis acest topic sa va intreb daca are rost sa schimb Cd-playerul meu de pe masina sau este aproape inutil avand in vedere boxele si woofer-ul pe care le am...

Momentan am un Sony gt210
    /MP3/CD Tuner (Model 2007) /intrare auxiliara (jack stereo 3,5mm) pe fata detasabila /compatibil: MP3 / WMA /putere: 4 X 45W (S-MOSFET), (4 x 25W RMS) /sasiu DRIVE-S /convertor digital/analogic: 24 bi

boxele pe fata sunt marca Lg de 50w RMS... nu stiu exact modelul sunt de 13 cm si arata ca in imaginea atasata...

pe spate am boxe de la BLAUPUNKT tot de 13 cm :
    /difuzoare coaxiale cu 2 cai /diametru woofer: 130mm /putere RMS: 40W /putere Max: 170W /impedanta: 4 ohmi /raspuns in frecventa: 70Hz - 20KHz /sensibilitate: 91dB (2.83V/m) /adancime instalare woofer

Si un Woofer Tot de la BLAUPUNKT:
    /subwoofer bassreflex /diametru: 30cm /putere RMS: 200W /putere Max: 650W /impedanta 4 ohmi /raspuns in frecventa: 35 - 500 Hz/ body { background: #FFF; } // body { background: #FFF; } // b

Amplificat de un Amplificator Magnat Edition Two
    / amplificator stereo, 2 canale putere: 4 ohmi, stereo: 2 x 55 W RMS 4 ohmi, in punte: 1 x 150 W RMS 2 ohmi, stereo: 2 x 75 W RMS stabila la 2 ohmi raspuns in frecventa: 5 Hz - 50 kHz

Stiu ca nu este cea mai buna alegere pentru amplificare la subwoofer dar l-am luat de la un baiat si m-a ajuns mai ieftin ...

Acum... ceea ce vreau eu sa va intreb, si sa ma sfatuiti este sa aflu daca prin schimbarea cd-playerului pot obtine o imbunatatire cat de mica in calitatea sunetului de la boxe si un sunet mai clar al subwooferului(mai puternic),avand in vedere ca Statia este conectata printr-un mic artificiu la cd-player (avand semnal de la boxele din spate cu 2 tranzistori pe post de adaptor low_level ) sau ceva de genu asta , nu stiu exact pentru ca mi l-a legat un prieten .

Mai exact vreau sa aflu daca prin schimbarea playerului cu unu care are preout pentru subwofer eventual volum pentru subwoofer ,este de alta marca sau orice altceva in plus la player , pot obtine un sunet dupa cum am spus si mai sus .
    Orice parere este binevenita si eventual in caz de considerati ca ar fi macar o mica imbunatatire sa-mi dati si ideii de un nou player.

Un motiv in plus pentru care vreau sa schimb acest pleyer, este ca vreau sa aiba si intrare usb, dar doar daca playeru respectiv este mai bun la calitatea sunetului produs il voi schimba .

Ma scuzati pentru postul foarte lung si pentru faptu ca am deschis un nou thread , nu stiam unde altundeva as putea sa intreb , fara sa deranjez pe cineva! va multumesc anticipat
    Attached Files

Pentru imbunatatirea sunetului sistemului audio din masina ta cu un buget minim, eu asi face asa:
    1.Pastrarea amplifului si a subwooferului.
    2.Eliminarea definitiva al difuzoarelor de pe polita.
    3.Schimbarea pe fata al coaxialelor de 13cm cu sistem de difuzoare pe componente de 16,5cm.
    4.Minim de insonorizare portiere fata+polita.
    5.Schimb de player.

Comment

Ok, multumesc de raspuns dar eu vreau mai mult sa stiu daca prin schimbarea doar a unitatii cd player pot aduce un mic plus la audio , oricat de mic ar fi acesta .

Pentru a schimba boxele cu difuzoare de 16.5 cm nu imi trebuie alt suport? este necesar sa fac ajustari in tabla?? sau ?? aici chiar nu ma pricep... iar cand spui polita te referi la boxele de pe spate??
      Daca da .... de ce se insonorizeaza partea cu polita?...

Comment

Daca schimbi HU vei avea (daca pui unu mai bun,nu sa dai mere pe pere) fidelitate mai buna, putere nu.
        Pe fata e bine sa ai cum spune colegu, coaxiale cu inaltele puse in zona oglinzilor (daca ramai cu wooferu, nu e musai sa pui pe 16).
        Daca poti, schimba si statia, e slabuta (nu credeam ca o sa vad statie mai slaba ca a mea ) 4x60W, sau 2x60W + 1x130W in punte pt woofer).

Comment

Ce intelegeti prin imbunatatirea sunetului?Parere personala!Subwooferul nu are ce cauta pt muzica,folosirea difuzoarelor cu membrana de carton,folosirea cd de calitate,(ma refer la inregistrari,fara mp3)ascultarea la un nivel optim(fara sa iti sparga timpanele,fara bum,bum si fara ss-uri cu alte cuvinte folosirea corectiilor cu zgarcenie.
          AC/DC- RIDE ON

Comment

din ce am inteles eu de la Octavian daca schimb playeru se poate obtine o fidelitate putin mai mare ... si daca vreau un bass mai bine conturat si mai puternic sa schimb si statia....si neaparat boxele de pe fata

q_acdc ce inteleg prin imbunatatirea sunetului... probabil ca un sunet mai putin distorsionat la volum mai ridicat , cand ai spus folosirea difuzoarelor cu membrana de carton te refereai ca nu au ce cauta pe masina sau ca asta ar trebuii sa se afle pe masina....
            eu personal ascult mai mult melodii straine gen house pop si multe altele melodii la care daca lipseste bass-ul nu stiu de ce le-as mai asculta!
            In casa am un sistem genius cu un subwoofer de 100wRMS si se aude bestial .. macar de sar auzi asa si in masina

va multumesc de pareri

Comment

Originally posted by q_acdc View Post
              ...folosirea difuzoarelor cu membrana de carton,folosirea cd de calitate,(ma refer la inregistrari,fara mp3)ascultarea la un nivel optim(fara sa iti sparga timpanele,fara bum,bum si fara ss-uri cu alte cuvinte folosirea corectiilor cu zgarcenie.
              Cu astea sunt perfect de acord!
              In legatura de subwoofer, opinia mea personala este ca e nevoie in masina, ca nu se poate obtine frecvente subsonice din portierele fata, oricit de bine s-ar face rigidizarea acestora...

Comment

Parere personala!Cartonul ramane carton.(sunet foarte placut) Nu confundati Wooferul cu subwooferul.Pentru o dinamica buna se poate folosii o statie ,2 difuzoare ovale(banda larga si 2 difuri de inalte de preferat membrana din matase).Ce ascultati voi cu Subwooferul sunt mai degraba distorsiuni.(melodiile folosesc foarte rar frecventa subw)De preferat este sa asculti nu sa faca bum,bum.
                Last edited by q_acdc; 25 April 2010, 11:20.
                AC/DC- RIDE ON

Comment

Originally posted by q_acdc View Post
                  Parere personala!...2 difuzoare ovale...Ce ascultati voi cu Subwooferul sunt mai degraba distorsiuni.(melodiile folosesc foarte rar frecventa subw)
                  M-ai dezamagit...

Originally posted by justkta View Post
                  eu vreau mai mult sa stiu daca prin schimbarea doar a unitatii cd player pot aduce un mic plus la audio , oricat de mic ar fi acesta...
                  Pentru a schimba boxele cu difuzoare de 16.5 cm nu imi trebuie alt suport?
                  ...este necesar sa fac ajustari in tabla??
                  ...iar cand spui polita te referi la boxele de pe spate??
                  Un mic plus, care pierzi la difuzoare coaxiale actuale
                  Ai nevoie de inel adaptor.
                  Nu trebuie taiat din tabla...intra cool.
                  Difuzoarele din spate le ai montate pe polita sau pe usile din spate(MCV)?
                  Last edited by blacired; 25 April 2010, 11:29. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Sa inteleg ,te uiti la filme in masina?(atunci poti folosii subw)
                    AC/DC- RIDE ON

Comment

blacired ... este un logan ph1 ... nu mcv... am instalate boxele in spate pe "polita" de sub luneta (in spatele banchetei spate la nivelul capului)

q_acdc .... nu ma uit la filme in masia... sobwoofer nu e neaparat pentru filme... mie cel putin imi plac foarte mult melodiile gen : Tom Boxer -Roses on fire

la care daca nu ar exista bass nu intelegi mai nimic din melodia aia in sensu ca nu are acelas efect...

oricum din toata discutia asta macar am inteles si eu ceva si anume ca este bine ca cd-playeru sa fie schimbat pentru o fidelitate mai ridicata si cu prima ocazie cand voi strange bani in plus , sa schimb boxele de pe fata care sunt coxiale cu un sistem format din boxe + tweetere... multumesc foarte mult.... acum daca am ajuns la concluzia asta cat de cat... cam ce HU sa cumpar pana in 600 de lei ... si daca stiti cumva prin Constanta un magazin specializat mai pe auto care sa aiba playr-e mai de calitate ... as dori sa gasesc marca Alpine...
                      Last edited by justkta; 25 April 2010, 13:57. Reason: Automerged Doublepost

Comment

dragi tineri, mai invatati si voi ce se zice in licee la orele de fizica

frecvente subsonice .. sub 20 hz ... 90% din oameni nu aud sub 21 hz, sub 20 hz nu aude nimeni

un subwoofer canta de la 200 in jos deci in marja 200 17 etc

un woofer in usi facute tanc nu o sa cante NICIODATA sub 55 60 hz si cand zic woofer zic difuri woofer nu subwoofer, si ma refer la difuri scumpe, nu pliciuri de-alde lg, pionner, sony etc

cat despre ovale ... mai ai de invatat, difurile ovale sunt coax si nu au ce cauta intr-un sistem auto cu pretentii

blacired : Nu trebuie taiat din tabla...intra cool, am vazut des fraza asta pe forum, perfect de acord, insa atentie la difuri, sunt unele woofere, si alte coax care au o imitatie de filtru si nu intra chiar asa cool

q_acdc esti mare maestru

1. Subwooferul nu are ce cauta pt muzicam ai dracu prosti astia din concerte,showcar(nu db drag car) etc de pun de 10 ori mai multe sub-uri decat difuri si monitoare

subul se pune special pentru acele frecvente pe care nu le poti atinge din woofere, dar cum tu inca esti la carton si coaxiale ovale inteleg, probabil ai ceva scule in casa corect?

2.,,nu confundati Wooferul cu subwooferul.Pentru o dinamica buna se poate folosii o statie ,2 difuzoare ovale(banda larga si 2 difuri de inalte de preferat membrana din matase).Ce ascultati voi cu Subwooferul sunt mai degraba distorsiuni.(melodiile folosesc foarte rar frecventa subw)De preferat este sa asculti nu sa faca bum,bum.''

ce spui tu aici nu are nici o treaba cu dinamica difuzorului ... pentru o dinamica mai buna se pun filtre sau crossovere pentru a nu amesteca mediile cu inaltele

poate tu asculti distorsiuni, cu siguranta din acele coaxiale ovale

justkta:

singurul care a fost pe deplin corect a fost tavi, playerul face totul el da semnalul care oricum se pierde pe parcurs ... in cazul in care ai amplificare pe canale, prin rca, in cazul in care nu ai, prin lipsa de amperaj a finalilor

sfatul meu

sistem de difuzoare fata + inel mdf in jurul a 300 ron se pot lua lucruri destul de frumusele
                        amplificatorul pe care il ai este ok pt difuzoare si asta numai daca nu ai pretentii de db multi

pe spate daca vrei sa pui, e ok. Daca nu, iarasi nu, eu am pus de completare

subwooferul ... trebuie sa fiu rau si sa zic ca e junk
                        cat despre player, ti-ar trebuii ceva cu minim 2 perechi de preout de minim 2v per canal si un nume mare ( alpine clarion pio) in ordinea asta de preferat, sio in functie de buget, procesor de sunet

blacired: nu se pot obtine frecvente sub 58 hz in usa cu 6 pachete de stp si difuri de 15 mil de 100 rms pe statie de 140 rms si player de 3000 ron
                        sigpicMy ride

Comment

Originally posted by DeLuXe View Post
                          nu se pot obtine frecvente sub 58 hz in usa cu 6 pachete de stp si difuri de 15 mil de 100 rms pe statie de 140 rms si player de 3000 ron
                          Multumesc ca-mi sustii opinia, exact pe parerea asta sunt si eu.

Comment

am uitat sa adaug alimentare separata la player indiferent ce ar fi, cu cablu de 10 si cablaje pe masura la amplificatoare nu kituri ce se gasesc, minim 20 cu sigurantele puse cat mai aproape de baterie pentru evitarea caderilor de tensiune

si iar de acord cu tavi, diferenta de un player de 5 mil si unul de 10 mil nu e de putere ci de fidelitate si ici colo cate un gadget gen prostia de usb pt stick, diferente de puetere la scule peste 15 mil
                            Last edited by DeLuXe; 25 April 2010, 15:09.
                            sigpicMy ride

Comment

Inca o observatie mica.
                              Totul depinde de buget...dar poti obtine imbunatatire, treptat, daca modifici sistemul, in primul rind dupa propriul plac, apoi sunt sfaturi la gramada care te pot ajuta, si nu in ultimul rind sunt scule audio sh dar de calitate, daca le nimeresti...
                              Sustin parerea, ca schimba difuzoarele pe fata cu un sistem pe componente ca prim pas si scapa-te de difuzoarele de pe polita, mai ales daca folosesti subwoofer.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google