Google Maps

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Google Maps

Google a lansat, vineri (stirea e din 16 aprilie 2010), Google Maps România, un serviciu online care permite utilizatorilor să acceseze sau să creeze hărţi, să caute companii şi să plaseze anunţuri gratuite.

Google Maps România este disponibil la adresa maps.google.ro pentru utilizatorii locali şi pentru companii. Hărţi detaliate ale României sunt disponibile prin intermediul Google Maps, accesibil cu orice web browser, sau prin Google Maps pentru telefonul mobil sau orice terminal cu acces la Internet.

Noul serviciu Google Maps oferă posibilitatea utilizatorilor să acceseze hărţi online, să caute companii, să plaseze anunţuri gratuite prin intermediul Google Maps Local Business Centre, să îşi creeze hărţi proprii şi să caute diferite locaţii, chiar în deplasare.
    (Citat de aici)

Haideti sa vedem niste pareri despre acest program, bug-uri , sau ce ati gasit nou despre Google Maps , vs alte programe, etc. .
    Last edited by loosh; 11 May 2010, 07:20.
    Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
    sigpic

Google Maps pe mobil dotat cu Java si SD

Partea buna e ca poti salva o harta de pe Google maps pe cardul de memorie al telefonului mobil astfel incat sa nu mai faci trafic la net de pe telefon cand ai nevoie sa folosesti harta.

In plus merge mult mai rapid pe mobil, daca ai harta salvata si nu trebuie sa downloadeze sprite urile(fragmente din care e compusa harta).

Este foarte practic sa ai o harta pe mobil in cazul in care mergi intr-un oras necunoscut(eu am folosit Google Maps pe mobil cand am fost in Ingolstadt - bineinteles cu harta salvata pe cardul de memorie, ca la cat costa traficul pe net mobil in roaming dadeam faliment ).

Am scris cateva detalii despre ce si cum trebuie facut pentru a salva harti Google Maps pe orice telefon cu Java si card de memorie, la adresa de mai jos:

- e un pic de lucru dar cu un pic de rabdare poate iesi ceva util.

Adresa este utila mai ales celor cu telefoane mai slabe(la mine a mers Google Maps pe 'ultraperformantul' Samsung E2510 - cea mai ieftina 'chestie' cu Java si SD de la Orange )
    Last edited by stolniceanulucian; 11 May 2010, 10:22.
    Logan GPL 1.4

Comment

Am executat pasii din tutorial, GMapMaker termina de descarcat o gramada, dar la final dimensiunea folderului "MGMapsCache" e de 76 octeti. Unde gresesc ?

Comment

Waw! interesant cu descarcatul hartii. De asta nu stiam.Eu folosesc un Samsung u 800. Un singur bug am gasit, nu stiu daca e intamplator sau nu: cand sunt langa Politie, ma muta la o locatie din Iasi! Am sa incerc si eu sa salvez harta in memorie.
        sigpic

Comment

Originally posted by mikebike72 View Post
          Am executat pasii din tutorial, GMapMaker termina de descarcat o gramada, dar la final dimensiunea folderului "MGMapsCache" e de 76 octeti. Unde gresesc ?
          Nu ai lasat sa se descarce complet sau ai selectat o suprafata foarte mare cu nivel de detalii mare (>15) si a 'crapat' in timpul downloadului.

Uite 2 harti de test gata descarcate:

mapRO este o harta de tip Microsoft Live Maps.

mapIN este o harta de tip Google Maps.

Ca sa nu te conecteze la net si sa faca trafic trebuie sa ai bifate la setari:

"Stored Maps" si "Offline Mode" asa cum am scris pe site:

P.S. Harta RO nu este extrem de detaliata. Am dat-o mai mult ca si mostra ca sa vedeti ca merge programul.
          Logan GPL 1.4

Comment

Nu a crapat la download, am repetat operatiile de 2 ori pe zoom maxim 14. S-ar putea de la selectiile facute pe harta sa fie ceva aiurea. Cum se face corect selectia ? Multumesc.

Comment

Zona selectata trebuie sa fie hasurata in rosu si sa aiba in fiecare colt cate un marker rosu.

Cu un click pui un marker si cu un nou click pe el il poti sterge. Daca tii apasat poti muta markerul intr-o noua pozitie.

Am atasat o imagine cum ar trebui sa arate selectia.

De asemenea mai poti incerca cu diferite tipuri de harti, live maps, google road maps etc.
              Attached Files
              Logan GPL 1.4

Comment

La mine nu merge aplicatia.
                Descarcata pe calculator, dezarhivata, copiata pe SD ... error: fisier neacceptat
                Intrare LoganClub/google map de pe telefon (opera mini), descarcare ... error: fisier neacceptat.
                Fisierele au numele MobileGMaps.jar si MobileGMaps.jad si nu mgmaps.jad si mgmaps.jar , si nici mgmaps_1_39.rar.
                Unde gresesc?
                Repet, am un Samsung U 800.
                Ai atasat mai jos ce am descarcat.
                Last edited by loosh; 12 May 2010, 07:05.
                sigpic

Comment

Salut,

M-am uitat din nou pe tutorial si am facut o mica greseala:

Pasul 2 nu mai este valabil, trebuie sarit. Nu trebuie dezarhivat nimic. Descarci cele 2 fisiere, cel .jad si cel .jar, le copii pe cardul de memorie si apoi din telefon mergi pe fisierul .jad si dai 'instalare' - exact ca la orice alta aplicatie java pentru mobil. La unele telefoane mai performante cred ca poti da instalare direct pe fisierul .jar.

Deci, nu trebuie dezarhivat nimic. Pasul 2 e de prisos.

Intr-adevar fisierele sunt MobileGMaps.jad respectiv MobileGMaps.jar.

Voi corecta pagina de pe site imediat ce voi avea acces la ftp.
                  Logan GPL 1.4

Comment

Dar imi trebuie internetul activat pe telefon?
                    sigpic
                    !

Comment

Foarte bun tutorialul,ma apuc si eu acum,sa vad ce iese pentru N73.
                      O intrebare am,unde pot gasi fix doar harta Romaniei,frumos facuta pe contur?Ai vreo idee?
                      Salutari.

Comment

aveti idee pentru un Sony Ericsson [w910i] care e drive letterul pentru cardul de memorie? trebuie sa introduc in aplicatie calea catre harta generata si calea default e "E: ..." dar nu pare bun. nici in file manager nu-mi arata drive letterul cardului.

Comment

Un "browse" nu apare ? La mine aparea si mergeam exact la folderul cu pricina.

Comment

aha, mersi man, n-am vazut "browse" in options.

momentan nu incarca harta, mai verific setarile sa vad unde am gresit.

Comment

Nu merge, frate! Mai incerc, sa vad unde gresesc. La mine nu ma lasa sa instalez decat programe download-ate de pe opera mini, sau alt browse de pe tel.
                              Am sa ma orientez si dupa ce scrie aici
                              Nu e google maps, dar lucreaza la fel.

Mobile GMaps is a FREE application that displays maps from Google Maps, Yahoo! Maps, Windows Live Local (MSN Virtual Earth), Ask.com, Open Street Map and other sources on Java J2ME-enabled mobile phones, PDAs and other devices. MGMaps can connect to a GPS receiver over bluetooth or use internal GPS features on some phones in order to automatically display the map for your current position. You can pre-download maps and store them on your memory card in order to use them on the go without accessing the internet.
                              Last edited by loosh; 12 May 2010, 16:34. Reason: Goole maps vs Mobile GMaps.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google