Pb Amplificator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pb Amplificator

salut am un amplificator galaxy STA-1002AW. 2*100W in 4 ohmi sau in bridge 1*200W asta e dupa ureche, pe el scrie 2*200 sau 1*400, ceea ce este imposibil.
    problema este ca si daca dau sensitivity, cred ca este gain la un sfert dupa circa 3-4 min incepe sa se incinga bobina de la difuzor, am ars unul din cauza asta si nu mai am nevoie de probleme.
    Mentionez ca statia este pusa pe LPF si subwooferul este legat in bridge.

difuzorul este mai puternic banuiesc, daca este asa problema ta este din alta parte, distorsiuni, sau semnal cu probleme, care in urma amplificarii se transforma in curent continuu pe bornele OUT ale amplificatorului.
    Sfatul meu ia un multimetru digital, seteaza sa masoare pe curent continuu, da drumul la player sa cante dar cu volum 0 sau pe mute, apoi verifica cu multimetru bornele OUT ale amplificatorului, adica plus si minus care duc la difuzor, daca valoarea nu este intre 0 max 1 sau 2 volti si indica mai mult ( 5-10 sau mai multi volti) atunci ai curent continuu pe bornele OUT, ceea ce duce la arderea difuzorului. Verificare o poti face cu amplificaatorul conectat la player sau deconectat. Deci daca ai curent continuu cu amplificatorul conectat la player atunci e problema de semnal player, daca ai curent continuu cu firele de semnal deconectate atunci problema de la amplificator (defect).
    Sper ca ai inteles, eventual revino cu intrebari.

Comment

da cel care s-a ars avea 240W RMS iar cel nou are 200W RMS.
      voi face treaba cu multimetru sa vad.
      Am uitat sa spun cand mi-am luat subwooferul de la un prieten, am primit si un amplificator imprumut Pioneer GM-3000T 150W RMS sau 125W RMS nu stiu exact. SI nu avea nici o problema cu acel amplificator.

Comment

Daca zici ca amplificatorul scoate 200w rms, banuiesc ca pe 8 ohmi in bridge si difuzorul tau are 200w rms tot pe 8 ohmi ar trebui sa nu fie nici o problema atata timp cat ai semnal curat pe iesirea OUT a amplificatorului. De exemplu cand ma apuca "pandaliile" eu dau cu 600w rms in difuzor de 400w rms si asta de mai bine de doi ani de zile, dar acei 600w rms sunt dintr-un amplificator Alpine cu 1% distorsiuni la acea putere.

Comment

pe difuzor scrie ca e de 4ohmi, dak amplifu ar lucra in 8 nu s-ar arde finalul?
          Am incercat sa-l leg pe un canal si tot la fel face.

Comment

Da o fuga la un electronist ca sa stii ce si cum. Pe nevazute si nemasurate = nedepistata.

Comment

De obicei un amplificator 2*100w pe 4 ohmi, pus in punte scoate 200w dar in 8 ohmi. Iar un amplificator de 8 ohmi sa duca in spate un difuzor de 4 ohmi nu prea merge, ai distorsiuni plus ca risti sa suprasoliciti finalii si sa ii arzi. Oricum daca simti ca amplificatorul e cu probleme, reparal sau scapa de el.
              Si sa sti ca distractia incepe de pe la 300-400w rms in portbagaj, asa ca eventual fa un upgrade

Comment

ma scap de el, cel mai simplu il dau la schmb cu unu care stiu sigur ca merge perfect si gata cu pb. o sa fac un upgrade dar dupa ce ma angajez si o sa am si io un salar amarat

Comment

Originally posted by ralphmandl View Post
                  ma scap de el, cel mai simplu il dau la schmb cu unu care stiu sigur ca merge perfect si gata cu pb. o sa fac un upgrade dar dupa ce ma angajez si o sa am si io un salar amarat
                  cu cat il vinzi as fi eu interesat
                  sigpic

Comment

Originally posted by catalinnyk View Post
                    cu cat il vinzi as fi eu interesat
                    vorbesc cu un prieten dak nu imi da statia lui la schimb si dak nu vedem cum facem, nu prea stiu cat sa cer pe el 150 lei, habar nu am, maine trec si pe la un service sa vad cam cat m-ar costa reparatia

voi schimba tranzistorii finali, am unele dubii ca sunt arsi. tranzistorii sunt
                    KTB778 si KTD998, sunt 2 perechi. cu ce as putea sa-i schimb? cam cat costa acesti tranzistori?
                    Last edited by ralphmandl; 19 June 2010, 20:26. Reason: Automerged Doublepost

Comment

am observat ca daca leg difuzoru in timp ce amplifu merge face flama la contactu de la difuzor, e normal?

Comment

daca amplificatorul este dat la un volum mare, este foarte normal

Comment

fara suparare ,dar ,de ar trebui sa scoata scintei?
                          scintei=contact imperfect............ din cite stiu eu
                          ralphmandl daca ai iesirile cu suruburi ,si ai legat firul direct pe surub,du-te si cumpara niste papuci pentru contacti electric
                          Ne plac femeile,dar,iubim masinile [SIGPIC]

Comment

Mai odata ce ai prins firele in suruburi nu trebuie sa faca scantei de contact imperfect, dar daca faci operatiuni de conectare, deconectare borne OUT la difuzor cand volumul este dat tare, deci ai voltaj mare pe iesire, normal ca face scantei daca ciupesti bornele OUT ale amplificatorului cu firele difuzorului.

Comment

scuze acu am vazut de ce ii face flama
                              da e foarte normal
                              Ne plac femeile,dar,iubim masinile [SIGPIC]

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google