pffff Tot ce vad eu sa-mi placa (mai mult designe-ul) e de la 1000-1200 lei in sus. Gasesc pe 5-4-2 canale. Nu ma pricep deloc. Recomanda-ti-mi si mie va rog ceva macar sa stiu cati bani tre sa pun la ciorap ca nu mi-a placut deloc fizica si habar nu am ce sa-mi iau.
Amplificatoare cu Tuburi Electronice un moft ?
Collapse
X
-
Faza e ca in casa nu le mai folosesc de vreo 2 ani ca folosesc 5.1. Ce le-am mai folosit la party-uri in rest stau degeaba ca sa stranga praful. Si daca tot nu am subwoofer pe masina si vreau sa-mi pun, de ce sa mai dau banii pe amplificator+subwoofer cand pot sa scap doar cu un amplificator. Plus de asta dupa cum am mai spus scot destul de bine
Comment
-
eu as schimba difurile din masina cu 4 bucati pe 3 cai, m-as pisa pe el subwoofer. oricum e o gramada de bazaituri, aceleasi, indiferent de melodie. mai ales ca un quadro calumea (doar 4 boxe) da fum la 2.1 si 5.1... punct unu ala strica treaba, cu basii lui falsi.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Pai cred ca 70% si din cei care au subwoofer in masina au basi falsi, adica incorecti.
Un sunet corect nu inseamna numai bass mult si inalte (adica booooommmm...tzichi tzichi booooommm )) )
Pt impresii e ok, pt auditie fiecare cum crede.
vishueveve: atunci leaga-le in serie, fa-ti o cutie la ele si cauta in piata o statie care sa scoata un 200-300W (200 e cam putin).
Nou la bani putini gasesti cam asta
/amplificator auto 2 canale, clasa A/B /putere maxima 425W/putere://4 ohmi, stereo: 2 x 75W RMS (2 x 160W max)/4 ohmi, in punte: 1 x 210W RMS (1 x 425W max)/2 ohmi, stereo: 2 x 105W RMS (2 x 210W max
Eu as fi vandut boxele de camera, as mai fi pus ~vreo 300 lei diferenta si as fi luat un woofer cu statie integrata si gata (cat ai da numai pe o statie..+montajul+cutia).
Ceva genu http://www.be-loud.ro/produse/Subwoo...Box_Bass_Pack/Last edited by Octavian; 11 June 2011, 10:20.
Comment
-
Nu recomand nimanui difuzoarele pe 2-3 cai (coaxiale) atunci cand se cauta calitate. De ce ?
Explicatia este foarte simpla. Atat timp cat difuzoarele sunt montate in portiere (cum se intampla la 99% din masinile de pe piata), vei avea un continut foarte mare de medii si inalte care vin de la picioare. Asta inseamna, ca tot ceea ce reprezinta voce, va veni de la picioare. Pentru a avea o redare cat mai fidela a sunetului se cauta realizarea unei scene sonore, echivalenta cu auditia unui concert. La un concert vocea vine fix din fata, si de undeva de sus.
Masinile de Sound Quality, care participa la competitiile din domeniu, au sisteme audio pe 2, 4, 6 canale + subwoofer. Trebuie mentionat faptul ca cele 2, 4, 6 canale se afla toate in partea din fata a masinii, in diferite configuratii.
Astfel cele in 2 canale folosesc filtre pentru a separa sunetul care ajunge la midbass (difuzoarele din usi) si la tweetere.
Cele in 4 canale merg cu amplificare separata a midbassilor si a tweeterelor, renuntandu-se la filtre, iar cei in 6 canale mai adauga doua difuzoare la cele 4 deja existente, si anume difuzoare speciale de medii, din nou amplificate separat.
De mentionat, ca intotdeauna difuzoarele de medii-inalte si inalte se pozitioneaza la nivelul bordului sau al stalpilor.
Tocmai de aceea nu se recomanda folosirea difuzoarelor coaxiale, deoarece acel element de inalte nu poate fi ridicat, creand impresia unei scene la nivelul picioarelor, deloc placuta la auditie.
Tot de aceea, nu se monteaza difuzoare in spate, pentru a nu pierde impresia ca sunetul provine din fata.
Eu am un sistem de 2.1 in masina, masina gandita ca un hibrid intre Sound Quality si Sound Pressure. Garantez oricui ca va suna mai bine (mai corect) decat o masina cu 4 difuzoare coaxiale, montate in locurile de fabrica.
De asemenea, subwooferul este o componenta aproape indispensabila intr-un sistem de SQ, fiind de multe ori montat chiar in partea din fata a habitaclului (in bord, in locul torpedoului, la picioare pasager). Pentru o masina de SQ, el trebuie reglat in asa fel incat sa ofere un adaos de frecvente joase (asa numitul kick) pentru pasajele unde difuzoarele nu coboara foarte liniar (20-50 Hz). In nici un caz, subwooferul nu trebuie sa domine sonor celelalte componente ale sistemului.
De asemenea, atentie la legarea difuzoarelor. Pentru a le lega in 4 Ohmi, ele trebuie legate in paralel, nu in serie.
Recomand scoaterea lor din incintele in care sunt, si constructia unei incinte noi, care elimina tweeterele, si care e gandita mai mult pentru mediul auto. Pentru amplificator, orice amplificator in 4 Ohmi cu 300WRMS ar trebui sa fie ok.
Comment
-
salut, am facut intr-un final rost de bani si m-am decis sa iau un amplificator Ground Zero GZTA 2.250MKĀ². Ce parere aveti de el?
Pe langa asta am mai intampinat o problema, azi cand am scos ambele difuri din incintele in care erau am vazut cu stupoare ca unul e de 8 ohm iar celalalt e de 4 ohm. In concluzie trebuie sa imi mai iau un dif de 4 ohm, asta daca mai gasesc modelul asta, in caz contrar va trebui sa imi cumpar ori 2 noi ori sa-mi fac incintele astfel incat sa am un dif cu fata iar celalalt cu spatele ca sa nu se observe. Ma rog, asta nu e prea indicat dar sa vedem cu o rezolvam. Numai bine!!!
Comment
Comment