Legarea In Punte A Wooferelor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Legarea In Punte A Wooferelor

Salut.Am si eu o nelamurire.Daca statia merge pe 4 ohmi si leg pe ea un woofer de 4 ohmi conectat in punte, inseamna ca statia functioneaza pe 2 ohmi sau tot 4 ohmi raman si la legarea in punte?

Un prieten de al meu are ceva difuri Pioneere cu 2 bobine si vrea sa isi lege bobinele intre ele sa obtina la difuzor impedanta de 2 ohmi si apoi sa le lege in punte pe statie.Se poate sa faca asa?In cartea tehnica a statiei cred ca scria ca e stabila in 2 ohmi, dar pacat ca nu mai area cartea.
    sigpic

Mentionez ca statia suporta legarea in punte, cel putin pe 4 ohmi
    sigpic

Comment

Pune te rog modelele exacte ale amplificatorului, respectiv a subwoofer-ului.
      Un amplificator poate fi legat in punte pe 4 Ohmi, dar ca sa pui un difuzor cu o impendanta mai mica (ex. 2 Ohmi), amplificatorul trebuie sa stie de punte in 2 Ohmi, sa fie stabil.
      Depinde ce impendanta au cele 2 bobine ale Pioneer-ului. Daca sunt 2 bobine de 4 ohmi, trebuiesc legate in paralel pentru a obtine 2 Ohmi (+ cu +, - cu -).
      Liniste si pace ...

Vodafone: 0721.433.295

Comment

Wooferul este Pioneer TS-W307D4 cu 2 bobine de cate 4 ohmi, iar statia este ceva noname XXL V60, statia amplifica foarte bine(am incercat-o eu pe sculele mele), dar nu mai stiu daca e stabila pe 2 ohmi, eu asa tin minte ca e, dar nu mai am cartea ei tehnica.Oare pot cumva sa imi dau seama daca e stabila in 2 ohmi?
        sigpic

Comment

O amplifica foarte bine, nu ar fi ceva de necontestat. Nu te poti risca sa pui subwooferu-ul in 2 Ohmi fara sa fii sigur ca amplificatorul este stabil in 2 Ohmi. Poti risca sa arzi amplificatorul ...

Din cate am gasit pe Google, nu e cine stie ce de capul ei ... Un singur site scria ca ar fi stabila in 2 Ohmi dar majoritatea dadeau informatii cum ca ar avea 4x120W@ 4 ohmi.
          Liniste si pace ...

Comment

De legat in punte pe 4 ohmi sigur se poate, si oare siteul care mentiona ca e stabila in 2 ohmi se refera si la legarea in punte pe 2 ohmi?Cum am zis, asta am vazut si eu in cartea ei tehnica, dar din pacate baiatul nu o mai are.
            La legarea in punte pe 4 ohmi oare ce putere scoate, cred ca vreo 250-280 watt scoate, nu?

Merci mult ca ma ajuti, raman dator
            sigpic

Comment

Nu facea referire la legarea in punte in 2 Ohmi. E foarte riscanta partea asta si nu recomand teste. Eu am incercat in trecut un GTO 2000 de la JBL, am pus 2 subwoofere legate in paralel, rezultand 2 Ohmi, am pus-o in punte ... Se incingea foarte tare, la volum ridicat ori intra in protectie, ori se ardea siguranta ... E putin spus "ars" ... efectiv se topea toata siguranta ... Deci era foarte instabila si a fost o chestie de noroc ca nu s-a ars.
              Avand in vedere ca in 4 Ohmi are 120W/canal, in punte va scoate undeva in jur de 300W ...
              Am vazut ca e o statie ce poate fi folosita in 4/3/2 canale. E posibil ca aceasta sa stie de 2 Ohmi in modul stereo, nu in punte.
              Liniste si pace ...

Comment

Inteleg.Intrebarea e cum sa leg wooferul pe statie , daca wooferul are 2 bobine a cate 4 ohmi fiecare, in asa fel incat statia sa scoata puterea maxima?Mentionez ca statia este pe 4 canale grupate cate 2(rear si front), si numai 2 dintre canale(rear) au reglaje pt bass, celelalte 2 canale neavand asa ceva
                sigpic

Comment

Subwooferul tau cu 2 bobine se poate lega ori in 2 ohmi, ceea ce nu suporta statia, ori in 8 ohmi, ceea ce nu renteaza! Deci trebuie sa renunti ori la statie ori la sub! La statia asta poti lega doar un subwoofer cu bobina de 4 ohmi!

Comment

Avand in vedere ca amplificatorul apartine unui brand atat de cunoscut incat nici nu am auzit de el si nici Google nu s-a sfiit sa afiseze rezultate, renunta la el ... Ia-ti ceva stabil in 2 Ohmi si bun si nu vei avea probleme ...
                    Liniste si pace ...

Comment

Nu e ampliful meu, eu am alceva muult mai tare in masina, asta e al unui prieten de al meu care nu stie cum sa il lege sa fie mai bine
                      sigpic

Comment

cum leg usubwoofer pionner la statie

va salut am si eu un subwoofer pioneer TSW307D4 cu 2 bobine si nu prea stiu cum sa o leg la statie semtoni 1000w daca puteti sa puneti si o poza ceva va rog sa ma ajutati multumesc

Comment

salutare, ma ajuta si pe mine cineva care se pricepe, am un amplif din acela ce este pe partea din spate a difuzorului la audi model 97, A4 si are o mufa cu 8 pini, atasej si poze, daca ma poate ajuta cineva cu specificatia pinilor, va multumesc. acea mufa neagra are 8 pini de ea este vorba.
                          Attached Files

Comment

mai atasez 3 poze poate se intelege mai bine
                            Attached Files

Comment

pune o poza cu circuitul integrat dar sa se cunoasca ce scrie pe el
                              ala pare a filtru activ mai degraba

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google