Filtrare Difuzoare Coaxiale

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Filtrare Difuzoare Coaxiale

Cum pot sa filtrez un difuzor coaxial?
    Vreau sa redea doar de la o frecventa de medii in sus, fara basi, ca basul sa se auda separat pe subwoofer.
    N-as vrea sa ma apuc sa fac eu filtrele ci sa le cumpar.
    Care ar fi ok ?

daca nu gasesc exact ce-mi trebuie sa cumpar sau e prea scump fac altfel

in principiu mi-ar trebui un filtru highpass pentru fiecare difuzor

mai ramane sa vad de la ce frecventa in sus sa le filtrez, banuiesc ca undeva pe la 150Hz, ca ele distorsioneaza mai jos cred, o sa fac o verificare cu niste sunete la niste frecvente constante si revin cu detalii.
    Last edited by me_catalin; 21 January 2011, 12:10. Reason: Automerged Doublepost
    Celor care nu stiu sa mearga cu diesel cautati pe google: "Exploatare diesel ! MAK"

Salut.

Vezi aici!

Comment

un filtru simplu e un condesator inseriat cu difuzorul. condensatorul trebuie sa aiba impedanta egala cu difuzorul, la frecventa de taiere, de und evrei sa inceapa atenuarea. impedanta condensatorului se calculeaza ca fiind 1/(2*PI*f*C), C in farazi. f in Hertz. pt 200nF si 100Hz, 1/(2*PI*100*200*10^-9).
      daca zici ca vrei de la 150Hz sa taie, si impedanta difului e de 4 ohmi, atunci C trebuie sa fie 1/(6.28*150*C)=4. deci 1/942C=4. de aici rezulta 3768C=1; C=265*10^-6, adica 260uF. neffind o valoare standard, poti incerca 220uF, sau 250uF (150 in paralel cu 100), vei obtine o frecventa de taiere un pic diferita, asa, aproximativ, "din ochi", in jur de 160-190Hz.
      Last edited by Seba; 21 January 2011, 18:46.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

multumesc foarte mult, cand achizitionez subwooferul ma apuc de treaba si revin cu detalii.
        Celor care nu stiu sa mearga cu diesel cautati pe google: "Exploatare diesel ! MAK"

Comment

grija mare, am uitat sa precizez. inserierea condensatorului va scadea volumul difuzorului. poate ar trebui sa cauti o frecventa mai joasa pt "taiere", gen 50-80Hz, asta daca difuzorul in cauza e de banda larga. daca e difuzor de medii-inalte, atunci frecventa de taiere poti s-o iei linistit 1000-1500Hz. Vorbirea umana uzuala are undeva la 800Hz puterea maxima. basii de la opera coboara spre 200Hz, iar sopranele urca peste 12KHz, unele chiar la 16Khz.
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

am sa fac mai multe incercari iti dai seama, cu diferite frecvente sa vad care cred eu ca e cea mai buna cale de mijloc

merci pentru raspunsuri.

Comment

sa ne spui si noua ce ai facut

Comment

pana la urma masina a primit un subwoofer gigant si am filtrat din player difuzoarele.Simplu ca buna ziua(asta pentru ca amplificatorul pt sub are intrare low)

Comment

Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google