Sfat Sistem Audio Pioneer&JBL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sfat Sistem Audio Pioneer&JBL

Salut,

M-am hotarat sa fac si eu upgrade la Logan de la sistemul audio standard de Logan Easy la ceva mai performant.
    Am cautat in lung si-l lat, si am ajuns la o configuratie ceva genul:
    MP3 Player(am de ales):
    1)SONY CDX-GT620U
    2)SONY CDX-GT414U
    3)Pioneer DEH-4000UB
    Prima alegere ar fi Pioneer dar vreau sa aflu si parerile voastre.

Difuzoare(si aici am de ales):
    1)JBL GTO6527
    2)JBL GTO6537
    Am nevoie de amplificator pentru ele tinand cont ca ambele modele sunt de 60W si MP3 Player-ul scoate numai 4x50W?

Subwoofer(aici vroiam sa fac ceva custom):
    1)JBL GTO 804D
    Acum... problema e urmatoarea, vreau 4 subwoofere din astea(care urmeaza sa fie montate intr-o cutie facuta la comanda) si nu stiu ce amplificator sa aleg. Aveti vreo idee?

Separat: Inainte sa caut MP3 Player, imi atrasese atentia DVD-ul asta:
    HyMav DM4008
    Problema e ca nu cred ca se poate monta pe Logan.

De ce am eu nevoie... sfaturi, pareri pro sau contra, configuratii mai bune.

Multumesc anticipat.

Da deci da !
    nici nu stiu de unde sa incep !

1. HyMav DM4008 uita ... e ca s cum tiai cumpara televizor color de la vortex !

2. HU .. mergi linistit pe pio ... modelul asta sau ceva mai bun ... un prout mai puternic ( in caz ca vrei amplificare separata ) sau doar setari competente in cazul in care HU ul iti va amplifica difurile ! UITA DE SONY CA ORICE TINE DE MUZICA ( doar daca nu vrei sa iei capul de serie la 12 13 14 milioane ) !

3. difuri 17 ( 16.5 ) pe fata cu adaptor MDF ! ( vezi ca ce ai ales tu sunt pe 2 ohmi .. si nu pot fi amplificate de HU pentru ca are 4 ... la 2 ohmi difuri ai nevoie neaparat de amplificare ! ) te sfatuiesc sa nu pui difuri pe 2 ohmi pentru ca se simte in claritate ( scade ) ! mergi pe 4 la difuri ...

4. daca ai banutzi ... insonorizare usi fata ... ca sa "dai contur" difurilor , sa nu le tii degeaba !

5. ai logan sedan ?! Cu 8 inch subwoofer nu faci nici o branza , deci ori uita , ori radicate in 12 inci ... incinta custom ( mai costisitor dar ai si avantaje ) sau un cilindru ieftin si " bun " care face galagie cat cuprinde !

ca sa ma poti ajuta si mai mult .. zimi si mie ce buget ai si ce modificari esti dispus sa faci masinutzei !

numa bine !
    Last edited by shokaliptiku; 15 April 2008, 23:36.
    LOCUL1 140.6dB-LOCUL2 138.9dB
    LOCUL2 140.1dB-LOCUL2 Mini1000 141.9dB (newCID)
    LOCUL1 143.9dB (nCID)

Comment

Too late

DVD Auto:HyMav 4008(eu sunt chiar multumit de el, cel putin la calitatea ecranului am ramas uimit, se vede prea bine pentru un ecran de 4 inchi)
      Fata:MbQuart EKA 113
      Spate:MbQuart ETA 169

pretul a ajuns pe undeva pe la 1500 RON

o amplificare cat m-ar costa si ce imi recomanzi. De asemenea alte sfaturi pentru imbunatatirea calitatii sunetului daca ai

Bugetul nu e asa important(bine acum nici prea exagerat sa nu ajunga)

Comment

Amplif magnat sau clarion ...
        sigpicMy ride

Comment

DeLuXe la ce magnat te referi !? Iar clarion ... unde ai auzit ultimul amplificator clarion la treaba si ce tea impresionat !?

Areon_X sa le stapanesti sanatos ! Eu nu ma refeream ca e slab ca si calitate a ecranului , ci pe parte de eq si reglaje ( ceea ce ne si intereseaza de la un HU ) !!!

pe parte de imbunatatire ... trebuiesc indeplinite 2 conditii odata :
          - insonorizarea usilor ;
          - amplificarea difurilor ( si asta mai mult pentru calitatea sunetului , decat pentru o diferentza majora de volum ) !

ca amplificator recomand dls ca41 .. un amp cu multe reglaje , caresi merita pedeplin banutzii ! Daca pretul de achizitie ti se pare mare poti incerca Alpine MRP-F300 .... mai putini banutzi ... ( recomand totusi dls mai ales ca ai specificat ca bugetul nu este o problema )

la amplificator mai pune un kit de cabluri ... 20mm2 ( care contine 5m cablu plus, 1 metru cablu minus pentru masa , papucii aferenti , rca remote ... )

daca mai ai nelamuriri ... le astept aici !
          numa bine !
          LOCUL1 143.9dB (nCID)

Comment

Multam! Da ai dreptate, la reglaje e cam slabut(Bass, treble, bal, fade si cam atat). Cat despre EQ... are doar vreo 3-4 presetari care nu se aud cine stie ce.

Am o nelamurire.

Cam cat m-ar costa o incinta custom pentru un subwoofer? As vrea o incinta in spatele portbagajului, dimensiuni: inaltime:cat portbagajul, latime:cat portbagajul, adancime:n-am idee(da nu prea adanc sa mai pot sa pun si eu ceva in portbagaj, indeva pe la 50 cm sa zicem maxim)

Comment

Depinde pentru ce difuzor ... si ce fel de incinta : sealed ori bass reflex ... daca o vrei mochetata sau nu !
              LOCUL1 143.9dB (nCID)

Comment

Daca imi explici si ce inseamna seald si bass reflex as fi foarte recunoscator.

Clar mochetata. Cat despre difuzor, recomanda-mi tu ceva.

Comment

Hmmz ...

sealed ... sigilat ... adik volumul din spatele difului nu se modifica , incinta este inchisa !

br - bass reflex - incinta are port ( ca un tunel ) prin care iese aerul din incinta ! Volumul de aer din incinta se modifica odata cu miscarea difului !

sealed - clara dar putin galagioasa !
                  br - pierzi putin din calitate , castigi ca si "putere" , castigi minim 3 db

3db se obtin odata cu dublarea puterii ... adik daca ai un sub de 500W , si dai in el cu un amp de 500W si ai 120 db ... ca sa ajungi la 123db iti mia treb un sub si un amp ... de 500W fiecare ... asta ca sati dai seama cat de importanti sunt acei 3 db !

acum ... pentru logan recomand un sub maricel ( diametru ) nu neaparat puternic ! Mai departe nu te pot ajuta pentru ca nu stiu bugetul ...

pune in calcul un amplificator , un kit de cabluri , subwooferul , incinta ... poate si insonorizare ... deci de cati bani dispui !?
                  LOCUL1 143.9dB (nCID)

Comment

Originally posted by Areon_X View Post
                    Too late

DVD Auto:HyMav 4008(eu sunt chiar multumit de el, cel putin la calitatea ecranului am ramas uimit, se vede prea bine pentru un ecran de 4 inchi)
                    Fata:MbQuart EKA 113
                    Spate:MbQuart ETA 169

pretul a ajuns pe undeva pe la 1500 RON

o amplificare cat m-ar costa si ce imi recomanzi. De asemenea alte sfaturi pentru imbunatatirea calitatii sunetului daca ai

Bugetul nu e asa important(bine acum nici prea exagerat sa nu ajunga)
                    Sa le stapanesti sanatos. Imi poti spune daca intra bine in locasul cassului , fata se poate lua, se prin posturi tv?La ce bani la-i luat?
                    Cu tractorul pe ogoarele (strazile) patriei

Comment

@shokaliptiku
                      Multumesc pentru explicatii.
                      Bugetul suna cam asa:

Sub+Amplificare=1000-1200 RON sa zicem
                      Cabluri= daca nu ma insel sunt la 70-80 RON, dar am vazut si pe la 110 RON
                      Incinta=exact la asta as vrea sa aflu un pret.

Ca sa te lamuresc, un buget fix nu am. Ideea e ca vreau ceva decent, nici prea ieftin si varza, nici prea extravagant.

P.S. boxele alea pe care le-am luat sunt ceva de capul lor? Tipul ala le lauda cum ca ar fi pe locul 3 in lume la audio(firma ma refer) si dupa preturile pe care le avea la alte difuzoare din gama MBQuart tind sa il cred(de la 800 RON in sus)
                      @Stanlei_82, multumesc pentru urare. DVD-ul intra perfect in locul casetofonului, fata este detasabila. Posturi TV nu stiu ce sa cred. Tipii care s-au ocupat de manopera balmajeau ceva ca asta prinde semnal analog si ca la noi e digital. Din cate stiu eu PAL e semnal digital si DVD-ul e compatibil PAL. Pe final, am prins pe undeva pe langa Bujoreni(la vreo 50 km de bucuresti) un post de bulgari(se auzea perfect da se vedea alb negru si cu niste pureci). Ma bate gantul sa instalez o antena pentru amplificarea semnalului in viitorul apropiat.
                      Eu am prins o reducere(l-am luat cu 1000 RON). Pretul lui normal e de 1118 RON.

Comment

ACuma stau si eu pe ganduri as vrea sa imi achizitionez un dvd-player Oricum configuratia ii super.. o sa faci ceva ravagii.. pe strazile din targu magurele
                        LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
                        Enter the Matrix

Comment

tare gluma cu targu'

iti dai seama ca nu l-am luat ca sa fac impresie, ca daca vroiam impresie imi luam un clarion si niste difuzoare d-alea nesimtite sa duduie masina. vroiam mai mult un multimedia center, eu fiind mai cinefil de fel si tinand cont ca mai plec din joi in pasti la drumuri mai lungi am ajuns la concluzia ca e folositor pentru celelalte persoane din masina. Plus ca prietena e foarte incantata ca are touchscreen si ca sta telecomanda la ea ca sa controleze ea ce muzica, videoclipuri si filme se ruleaza.
                          Pe viitor am in plan si 2 dvd-uri in tetiere si o camera de marsalier cu toate ca am senzorii de parcare standard de pe Easy.

P.S. Keanu, se numeste Turnu Magurele :P bine... judecand dupa dimensiuni(25-30.000 locuitori) ai putea sa il consideri targ in comparatie cu Cluj

Comment

Sincer !Dvd-u ala foarte scump.Mi-am luat din austria cu 250 euro ecran de 7`.Mai bine cauta pe cineva care aduce de dincolo e aceasi calitate dar mai ieftin
                            Bart: I am through with working. Working is for chumps.
                            Homer: Son, I'm proud of you! I was twice your age when I figured that out.

Comment

Cutia poate fi 350ron ... si mai mult !

mai pune la socoteala un kit de cabluri ... un 30mm2 ar fi deajuns daca puterea sistemului tau va fi in jur de 500W !
                              LOCUL1 143.9dB (nCID)

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google