Help Incinta Subwoofer 12inch Home Made

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Help Incinta Subwoofer 12inch Home Made

salutare tuturor!
    am un difuzor magnat xpress 12''
    / difuzor subwoofer de 30 cm putere nominala: 200W RMS (max 400W) impedanta 4 ohmi raspuns in frecventa: 20 - 1500 Hz SPL: 93 dB parametrii Theile-Small: Re 3,3   Fs 27   Vas

acesta este amplificat cu:

pe fata am un sistem component dls:
    / sistem difuzoare 2 componente diametru woofer: 16,5 cm putere RMS: 50W putere Max: 80W impedanta: 4 ohmi raspuns in frecventa: 50-18.000 Hz sensibilitate: 91 dB (1W/1m) tweeter: 16

pe spate:
    /////difuzoare coaxiale pe 2 cai /diametru: 16.5 cm /putere RMS: 120W /putere Max: 240W /impedanta: 4Ohm /sensibilitate 89dB /raspuns in frecventa: 55Hz - 20KHz /membrana din fibra de sticla /bobina d

head unit un batran si loial jvc KD-G201
    in acest moment este intr-un tub cilindric (se aude f bine!- statia este data la jumatate din volum) si vreau sa ii fac o cutie trapezoidala, din nevoia de spatiu in portbagaj; insa nu stiu care ar fi cea mai buna: sealed sau bass reflex; pe net am gasit ca ar fi cea mai buna una bass reflex, (cu un volum de 106L ????) insa sunt dispus sa incerc si sealed si bass reflex;
    cine ma poate ajuta si pe mine cu niste schite -testate- atat bass reflex cat si sealed...pun accent pe calitate nu pe zdranganit nr de inmatriculare!
    multumesc anticipat!
    Last edited by ionut.c; 29 January 2012, 15:31.

ai pe pm omul potrivit care stie ce iti trebuie ! ;)
    sigpic

Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.

Comment

Pai cauta pe google parametrii T/S ai difuzorului (T/S - Thielle/Small) si cauta programul bassbox pro, il gasesti. Introduci acolo toti parametrii si vezi ce iese. Parca poti da ce dimensiune vrei tu la incinta, el iti va da cea optima si tu daca vrei un compromis mai reduci din ea, mai scade bassul redat pe partea extrema joasa, eu nu l-am mai folosit demult. Poti proiecta atat incinta inchisa cat si bass reflex. Pt cea bass reflex trebuie sa cauti un port bass reflex la dimensiunile dictate de bassbox. Dimensiunile portului sunt esentiale, nu se fac la nimereala. El va dicta la ce frecventa va fi acordata incinta, in functie de difuzor. Daca il pui la nimereala si va fi acordata la vreo 150 de Hz se va auzi ca naiba. In functie de ce port gasesti pe la magazine poti sa il tai daca e prea lung.
      Unii parametrii din bassbox au o denumire usor diferita fata de ce vei gasi pe net la difuzorul tau, suport vei gasi pe "forumul electronistilor" la sectiunea Auto - Auto sound. Iti faci cont si deschizi un topic cu ce nu intelegi, sunt meseriasi buni acolo.
      Alta metoda e sa masori volumul la cilindrul tau si portul bass reflex si faci o cutie la aceleasi valori.
      Port bass reflex gasesti pe maica domnului, sunt mai multe magazine acolo. Cutia o prinzi cu multe holzsuruburi autofiletante cu bormasina si dai o gaura in prealabil, cu un diametru un pic mai mic decat surubul, altfel o sa ai surpriza ca surubul infiletat direct sa iti impinga cele 2 compenente de PAL una de alta in loc sa le stranga. Baga si silicon la imbinari si coltare de lemn si intarituri intre pereti la 90 de grade. Si material fonoabsorbant pe pereti, pe toti peretii, generos, de 3-4 centimetrii, lipit ca lumea cu silicon. Cauta melana, s-ar gasi pe la magazinele de ... cum le zice... nu mai stiu, unde gasesti ata de cusut, ace, materiale textile etc.
      E mult de lucru si umblat dupa materiale pt asa ceva. Plus recomandat mult studiu, nu e asa simplu precum pare de construit o incinta ca lumea, gasesti pe google detalii la tot ce iti trebuie, rabdare sa ai.
      Cum faci rost de placile de PAL? Sa stii ca e foarte greu sa le tai drepte, ideal ar fi sa le tai la comanda la un depozit specializat. PAL de unde iei? E destul de scump si el...
      Spor!
      Last edited by ionescu liviu; 30 January 2012, 01:02.
      http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

Ca sa nu mai fac alt topic , intreb si eu cunoscatorii daca se merita sa fac si eu o modfiicare pentru mai mult spatiu si fidelitate mai buna, adica sa trec de la tub la cutie. Acum am un JBL 1204T din care as vrea sa iar difuzorul si sa fac o cutie custom pt. el ..... sau mai bine fac schimb cineva care are cutie direct
        sigpic

Comment

Nu are nici un rost. Fidelitate mai buna? De ce crezi ca poti face o incinta mai potrivita decat ce au facut insasi producatorii prin multe teste si masuratori cu scule scumpe si ingineri sunetisti? Cazul lui >ionut.c< e altul, el are un difuzor montat de el intr-o incinta de la alt difuzor.
          Nu ar fi o mare filozifie dar cand vrei sa faci o incinta bass reflex trebuie sa o acordezi la o frecventa, de preferat cat mai joasa, din volumul incintei si dimensiunile tubului bass reflex. Frecventa asta trebuie sa o poata reda difuzorul. In rest cu cat e volumul cutiei mai mare cu atat coboara mai mult in frecventa, deci reda un bass cat mai jos, dar cu atat pierde din kick, adica bataia care o simti scaune, piept etc. Trebuie gasit un compromis intre toate detaliile acestea, sa fie acordata la o frecventa potrivita, cat mai jos dar care sa poata fi redata de difuzor, aici ai nevoie de parametrii T/S ai difuzorul, ai parametrul "fs" parca, masurat in Hz.
          In fine, si multe alte detalii. Ideea e ca e mai bine sa o lasi asa.
          http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

ce am gasit pe net...
            o fi buna pt diful meu?
            cu toate ca... e un pic cam voluminos pentru cat mi-as dori eu...am un copil mic + sotie si cand plec de acasa plec cu tot sifonierul ... cine stie cunoaste! la ultimul drum a trebuit sa scot subwoofer-ul sa il duc in casa
            am descarcat si bassbox si mi-a dat niste volume fantastice! cred totusi ca am gresit eu pe undeva!
            totusi, poate ma poate ajuta cineva cu ceva schite, de preferinta si testate...sunt nesimtit??? , care sa imi satisfaca nevoia de bass!
            Attached Files
            Last edited by ionut.c; 31 January 2012, 20:28.

Comment

Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google