Stie cineva daca se pot pune niste difuri de 13 in usile din spate?Daca a mai facut cineva asta sa dea niste detalii aici.Iar pe fata ce trebe modificat pentru a pune difuri de 16.5?
Boxe Pe Usile Spate La Berlina
Collapse
X
-
Am impresia ca sa mai discutat despre montarea difurilor pe usile spate ...
se poate face montaj .. Dar sa ai grija la rigididatea prinderii ... Sa nu apara prea multe vibratii ( optim ar fi sa nu apara deloc )
pe usa fata ... Se scoate cochilia plastic , se pune inel adaptor MDF ... Apoi se prinde difuzorul !
ps : de ce ideea de difuri pe usile spate ?!LOCUL1 140.6dB-LOCUL2 138.9dB
LOCUL2 140.1dB-LOCUL2 Mini1000 141.9dB (newCID)
LOCUL1 143.9dB (nCID)
-
Pai in spate am deja ovale si pe fata am blaupunkt de 13 si daca tot le dau jos si pun de 16 ma gandeam sa le trec pe spate.
Referitor la cele de pe fata daca las cochilia aia neagra si le montez pe ea ,nu merge?.Adica sa bag suruburile pe marginea aceea a cochiliei care vine pe fata usii.
Comment
-
... Montarea difurilor de 17 ( 16.5cm ) peste cochilie e un fel de frectie ...
difuzorul va vibra ... Fata de usa va vibra , cochilia va vibra ... Plus ca lasarea cochiliei la locul ei ... Vei crea si mai putine conditii "prielnice" difului !
( ca un dif sa cante "corect" trebe : 1)sai creezi incinta,2)sal montezi pe o suprafata rigida care sa nu vibreze odata cu diful,implicit cu sasiul acestuia,3)sa prinzi diful corespunzator...Rigid)
ai zis ca vrei 16.5 pe fata , pe spate ai ovale , iar cele de 13 le pui pe usile spate .. Deci vei avea 6 difuri ... Vei avea nevoie de 6 canale !
la ce amplificator de gandesti !?LOCUL1 140.6dB-LOCUL2 138.9dB
LOCUL1 143.9dB (nCID)
Comment
-
Ai dreptate vdmihai nu am dat search mam uitat doar in threadurile de la ICE& Security si cum nam gasit nimic nu mam gandit ca ar putea fi acolo .
Shoka nu vreau sa imi iau amplificator vreau sa leg boxele dp usile din fata impreuna cu cele care le pun pe spate.Nu merge asa ceva?
Comment
-
vdmihai asa zici tu ? Dezvolta ...
alexgame preactic se poate ... Si ai 2 posibilitati sa le legi in serie sau in paralel .
in serie ... Impedantza difurilor se aduna siajungi la 8 ohmi ... Ai idee cati W are playerul tau la 8 ohmi ( daca la 4 ohmi are ~17-22W la 8 ohmi imparti puterea in II )
in paralel ... Ajungi cu impedantza la 2 ohmi ... Head unitul tau nu rezista decat la 4 ohmi minim .. Rezultatul .. Vei arde finalii !
din punctul meu de vedere ... Ori pui amp .. Ori nu pui 6 difuri ca faci balci !
ps: vdmihai astept raspunsul tau .. Precum si niste explicatii la cele afirmate mai sus !LOCUL1 140.6dB-LOCUL2 138.9dB
LOCUL1 143.9dB (nCID)
Comment
-
Nu ar fi o problema daca se reduce puterea la cele doua iesiri pe care o sa am 4 boxe pentru ca asa cum sunt acum daca dau la 25 volum din 50 al aparatului deja pe fata se aude urat si face membrana difului de ma sperii.
O idee am avut si am dat putere mai mare la alea din spate care is mai puternice dar acum cand merg cu cineva in spate si dau mai tare la mine se aude suportabil la cei din spate e mai tare si de obicei cand vb cu mine imi tipa in ureche.
Comment
-
Ehe ... Sunt multe de explicat ... Daca lipseste baza ... E mia greu
deci ... Playerul ala de are 50 de gradatii .. No sa ajunga niciodata la 50 fara sa introduca distorsiuni .. Sa baraie .. Sa paraie sa se auda ca un c**** !
marirea impedantei va duce la injumatatirea puterii ... Practic difurile deabia o sa se auda .. Si or sa fie acoperite de difurile din spate !
mai pune la socoteala ca saracii finali vor treb sa impinga 4 membrane in loc de 2 ... Cei care cunosc putina baza a acusticii stiu ce spun .. Asta ins fortarea finalilor .. Incalzirea lor .. Ce urmeaza cred ca iti dai seama singur !
acum am vazut ca esti din galati .. Presupun ca ai mai venit la intalniri ...
daca nu mam facut inteles aici ... Poate face to face reusesc mai bine !LOCUL1 140.6dB-LOCUL2 138.9dB
LOCUL1 143.9dB (nCID)
Comment
-
Mda acum am inteles faza cu gradatiile.Si ca sa imi iau amplificator pentru doua difuri nu cine stie ce puternice nare rost.Deci m-am lamurit cu boxele pe spate.
Iar acele inele MDF am gasit ceva la 40 ron setul din lemn.Despre alea e vorba nu?
Si inca ceva parca stiam ca acea cochilie are si rolul sa nu cumva sa ajunga apa pe dif .Daca le dau jos cum le mai protejez pe astea noi?
Comment
-
Amplificatorul are locul lui ..Dar nu si in cazul tau ... Cu cele 6 difuri dintre care doar 2 amplificate .. Asa nu merge !
inelele sunt din MDF ...
punand inel .. Pe langa avantaje ( rigidizare , prindere buna ... Etc ) iti scoate si diful , si nu mai ploua pe el !
vezi ca ai PMLOCUL1 140.6dB-LOCUL2 138.9dB
LOCUL1 143.9dB (nCID)
Comment
-
Cu ideea asta am cochetat si eu si am ajuns la concluzia ca nu merita. Eu am un sistem coaxial in masina, nu e de performanta dar se aude decent. Bun, dupa ce am schimbat toate dif-urile de pe masina (pe fata am kickr 07DS600
17cm iar pe spate JBL GTO926e) am zis sa mai pun ceva si pe usile din spate. Pe langa faptul ca solutia tehnica de prindere da batai de cap (eu am geamuri manuale pe spate) nu e nici un avantaj. Boxele din spate le amplificam cu o statie de la SAL (slaba stiu, dar era de ajuns. Statia isi lua semnal direct din cablu pentru boxa, deci nu din pre-out). Dupa "cercetari" am ajuns la concluzia ca daca tot mai vreau o investitie mai bine schimb HU (acum am un Sony CDX a360) si tare ma bate gandul la un Clarion, imi scapa modelul. Iar daca tot m-ar manca de o investitie as trece pe componente...
Numai de bine.sigpic
Comment
-
deci ,se pot monta difuzoarele de 13 in portierele de spate?exista acel locas pt difuri?
am geamuri electrice spate deci nu ma incurca nimic.
vreau sa le mut de pe polita,prea zgomotoase si la drumuri intinse devin enervante,cel putin parerea mea(in urma unor teste cu 4x60),si wooferul cam taie auditia pe spate.
testele sint facute pe masina unui prieten.
el are statie pe masina,am dat-o jos pe a lui montat a mea +difurile mele .rezultat audio nesatisfacator(creierii varza pe spate)Ne plac femeile,dar,iubim masinile [SIGPIC]
Comment
Comment