Sistem audio Logan
Collapse
X
-
Un mic offtopic - ca sa vedeti ce credibili sunt: Pentru sisteme de pana in 2000 W.
Ei iti dau un cablu de 21 mm (nu se stie exact cu sau fara partea izolanta) insa:
Iti dau o siguranta de 60 A. La tensiuni 12 v => maxim 720 W. La 14,4(ideal) ar fi cam 864 W deci se vede pana la 2000 de W. Asta e limitarea din siguranta.
Nu mai zic de rezistenta interna a cablului samd. Vedeti ca este un topic pe car-audio pe patru t uning unde cineva a pus direct poze intre un producator consacrat de cabluri si unul d-asta no-name. Toate cablurile aveau in total grosimea care trebuie dar litele lipseau cu desavarsire.
Comment
-
Merge linistit pana la 2000w! PMPO bineinteles )
Reclama asta falsa ne manca pe toti!Vorba aia din popor: Cu televizorul ati mintit poporul!
Ii posibil sa mearga si pe 2000w daca ai bateria in portbagaj si statia langa.Deci sa folosesti maxim jumatate de metru,eu zic ca ii ok,dar sa folosesti 5 metri se schimba ecuatia.
Comment
-
sar putea sa fie cam micuta..depinde de ce putere rms ai..
aveti idee daca dau cu vopsea hidroizolanta pe interiorul incintei se va auzi altfel?Mobila la Comanda(Pal melaminat de 18mm)
Cine este interesat ma poate contacta pe privat
sigpic
Comment
-
Originally posted by faraonw View Postaveti idee daca dau cu vopsea hidroizolanta pe interiorul incintei se va auzi altfel?
Comment
-
Originally posted by dorupopa2006 View Posteu la statie am siguranta de 25 si pe fir am de 30,daca imi pun si condensatorul imi trebuie mai mare?
Originally posted by faraonw View Postaveti idee daca dau cu vopsea hidroizolanta pe interiorul incintei se va auzi altfel?
Comment
-
Nu este adevărat. Material fono se pune pt a absorbi undele sonore care dacă nu ar fi absorbite s-ar lovi de pereţi şi s-ar întoarce spre difuzor cu întârziere, difuzorul trebuie să îşi vadă de cântatul lui, nu să şi absoarbă acele unde sonore, ecouri. Sunetul când pătrunde în materialul fono se "pierde", "sparge", nu se mai poate reflecta înapoi, de-asta trebuie un material pufos, poros etc. De-asta acea vopsea nu prea e bună, că nu prea e poroasă, sunetul ar fi în continuare reflectat de ea.
Deci acelaşi lucru e valabil şi la incintele bass reflex.
Eu nu pot garanta că acel câştig va fi simţit de către ascultător, pot garanta că există. Ajută la reducerea distorsiunilor. E valabil pt frecvenţe joase şi medii. Mai ales pt subwoofere, tocmai pt că difuzorul face o cursă mai mare şi produce unde sonore mai puternice, pe medii mai puţin dar şi acolo e bună fonoabsorbarea. Pt înalte nu trebuie, tocmai pt că difuzorul de înalte are o cursă minusculă, dacă pui mâna pe conul unui difuzor de înalte care cântă nici nu îl simţi vibrând. De fapt, tot din acest motiv, difuzorul de înalte nici nu are nevoie de incintă în mod obişnuit.
Comment
-
Originally posted by ionescu liviu View PostMai ales pt subwoofere, tocmai pt că difuzorul face o cursă mai mare şi produce unde sonore mai puternice
Originally posted by ionescu liviu View PostNu este adevărat. Material fono se pune pt a absorbi undele sonore care dacă nu ar fi absorbite s-ar lovi de pereţi şi s-ar întoarce spre difuzor cu întârziere, difuzorul trebuie să îşi vadă de cântatul lui, nu să şi absoarbă acele unde sonore, ecouri. Sunetul când pătrunde în materialul fono se "pierde", "sparge", nu se mai poate reflecta înapoi, de-asta trebuie un material pufos, poros etc. De-asta acea vopsea nu prea e bună, că nu prea e poroasă, sunetul ar fi în continuare reflectat de ea.
Deci acelaşi lucru e valabil şi la incintele bass reflex.
Daca este vorba de subwofer,nu are rost sa-ti bati prea mult capul cu diverse materiale,iti trebuie ceva mai gros in spatele woofer-ului sa absoarba unda generata de spatele mebranei.
Daca peretii incintei sunt subtiri,18-19mm si materiale gen pal,poti sa pui pe pereti un strat de material bituminos, alubant/stp sa mai scazi frecventa de rezonanta a peretilor incintei adica o rigidizezi suplimentar.
Originally posted by ionescu liviu View PostEu nu pot garanta că acel câştig va fi simţit de către ascultător, pot garanta că există. Ajută la reducerea distorsiunilor. E valabil pt frecvenţe joase şi medii. Mai ales pt subwoofere, tocmai pt că difuzorul face o cursă mai mare şi produce unde sonore mai puternice, pe medii mai puţin dar şi acolo e bună fonoabsorbarea. Pt înalte nu trebuie, tocmai pt că difuzorul de înalte are o cursă minusculă, dacă pui mâna pe conul unui difuzor de înalte care cântă nici nu îl simţi vibrând. De fapt, tot din acest motiv, difuzorul de înalte nici nu are nevoie de incintă în mod obişnuit.
De obicei, se ia ca si STAS ideea ca incinta sa aiba cat mai putini, sau chiar deloc, pereti paraleli. Din acea cauza se pune pe spatele incintei, fiind primul punct dat ca aparitie a reflexiilor. Alta chestie: cat, cum si unde se pune materialul in incinta, asta ramane la latitudinea celui care face incinta si se vrea de la ea cu grija insa, prea multa strica, prea putin poate fii degeaba
Comment
-
ma ajuta si pe mn cineva?
Originally posted by faraonw View Postcare se pricepe la incinte si ma poate sfatui si pe mine daca incinta din poza de jos este buna/compatibila cu subul respectiv
este buna pentru
detalii despre difuzor:
F_0: 25 Hz
Q_es: 0.44
Q_ms: 6.61
Q_ts: 0.41
V_as: 113 Liter
X_max (absolut): 22 mm
R_dc: 3.5 OhmMobila la Comanda(Pal melaminat de 18mm)
Cine este interesat ma poate contacta pe privat
sigpic
Comment
Comment