solutii insonorizat usile fata?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Izolare podea

Originally posted by L3on View Post
    Salve ..cine ma poate sfatui si pe mine...vreau sa izolez podeaua pt a reduce zgomotul de rulare,ce materiale imi recomandati ?
    Salut,

eu mi am izolat podeaua astfel:

- 2 straturi de aluband [in unele locuri chiar 3]

- 1 strat de fonomin [pasla facuta din resturi textile]

...si apoi mocheta originala a masinii.

Inainte de aluband ai putea sa dai un start de antifon cauciucat, dar ala se usuca greu si in plus miroase ceva timp in masina.E complicat, e mult de munca.Eu am considerat ca nu merita.Asta ai putea sa l dai pe sub masina.

Deocamdata am ajuns pana sub bancheta spate.Vreau sa fac la fel si in portbagaj, dar asta cand prind intr un weekend impreuna cu 1 prieten.

Inca mai caut solutii [mai ieftine decat Dynamat, STP, etc] pentru plafon si usi.

Nu stiu cum se comporta Alubandul pe plafon;oare din cauza caldurii excesive se poate prelinge pe plafon ?

Comment

• ca sa nu deschid alt topic postez aici
      la logan ph2 as putea sa pun niste difuri de 16,5 pe inel MDF fara sa tai din panou?

Comment

• Originally posted by adi90 View Post
        ca sa nu deschid alt topic postez aici
        la logan ph2 as putea sa pun niste difuri de 16,5 pe inel MDF fara sa tai din panou?
        nu cred ca merge fara sa tai pentru ca fata de usa si suportul sunt turnate dintr o bucata.Daca totusi reusesti sa tai sa mi zici si mie cum a mers ca si eu as vrea sa pun de 16,5 pe fata si ce inele ai pus in unghi sau drepte.

Comment

• Originally posted by Toporas View Post
          Salut,

eu mi am izolat podeaua astfel:

- 2 straturi de aluband [in unele locuri chiar 3]

- 1 strat de fonomin [pasla facuta din resturi textile]

...si apoi mocheta originala a masinii.

Inainte de aluband ai putea sa dai un start de antifon cauciucat, dar ala se usuca greu si in plus miroase ceva timp in masina.E complicat, e mult de munca.Eu am considerat ca nu merita.Asta ai putea sa l dai pe sub masina.

Deocamdata am ajuns pana sub bancheta spate.Vreau sa fac la fel si in portbagaj, dar asta cand prind intr un weekend impreuna cu 1 prieten.

Inca mai caut solutii [mai ieftine decat Dynamat, STP, etc] pentru plafon si usi.

Nu stiu cum se comporta Alubandul pe plafon;oare din cauza caldurii excesive se poate prelinge pe plafon ?
          da se desprinde de pe plafon

vezi ca eu am folosit un fel de burete adeziv folosit pentru izolari termice. este identic cu buretele dar nu absoarbe apa (nu este modelul acela care il folosesc majoritatea de aici pentru usi) si are o parte adeziva, daca vrei sa il dai jos vai de tine ca nu se mai despinde si amortizeaza super bine sunetul acelasi material este folosit si la tunelul consolei centrale pe unde trece evacuarea (dupa un strat de aluband)
          Logan by Renault Pure Blood
          Nothing beats Low Cost

Comment

• Originally posted by adi90 View Post
            ca sa nu deschid alt topic postez aici
            Mi-am montat eu saptamana aceasta la be-loud difuzoare de 16,5 pe logan ph2 si intradevat fata de usa este turnata cu tot cu suportul difuzorului. Baietii au taiat doar fundul suportilor pt a intra noile difuzoare si le-au prins cu niste suruburi mai lungi trecand direct prin fata de usa si prinzandu-se de tabla. Am de gand sa insonorizez usile si probabil am sa tai tot suportul difuzorului ca sa pun inele de mdf.

Si am o intrebare pentru shokaliptiku. Cam de cate folii de STP M1 credeti ca am nevoie pt a insonoriza usile fata intr-un singur strat. Recomandati cumva STP Standart pe interior in loc de M1?

Comment

• 2 pachete de Vibroplast M1 . cate un pachet a 8 foi pe usa .

pe ph2 daca vreti sa montati difuzoare de 16.5cm cu ajutorul inelelor din mdf , va trebui decupat suportul .

aluband este doar o fantezie a celor care cred ca au usi insonorizate , insa e o oare care diferenta fata de usa de tabla goala... insa nu merita investitia .
              sigpic

Comment

• Multumesc Pigoo pt informatie. Inca ceva, banuiesc ca pe vremea asta (adica 7°C cat sunt acum la Bucuresti) pentru a monta materialul insonorizant imi trebuie un pistol din acela cu aer cald nu?

Comment

• de lipit nu se pune problema. daca te referi la stp.. se lipeste destul de bine. la modelat e problema . cat despre aluband... se lipeste foaaarte bine, e mai rau ca scociul . cat despre modelat... e chiar subtire , deci nu se modeleaza greu fata de stp .
                  sigpic

Comment

• Ma refeream la STP (daca tot fac o treaba macar s-o fac calumea) si intrebarea era daca se lipeste si la temperaturi mici fara a fi incalzit (adica tabla masinii rece si el lafel de rece). Si inca o intrebare, de lipit il lipesc, dar exista riscul de a se deslipi singur in timp? sau odata pus, acolo ramane?

Comment

• Daca dau toata masina, usi, plafon, pedalier podea porbagaj tot tot in vopsea cauciucata,vreo 2 straturi unde e necesar, se va simti ceva?
                      Inca nu am vazut aici ceva de genu...
                      MIR.ul Meu http://www.loganclub.ro/forum/cam_as...61.html?t=3761

Comment

• A facut cineva treaba asta si se plagea ca-i miroase in masina a vopsea,mai ales pe timpul verii.Nu mai stiu site-u unde am vazut,dar a fost sigur link si pe forum.
                        MX-5 1.6 110cp 12.01.12(fab.2002)

Comment

• eu am dat in portbagaj si a mirosit o saptamana pana s-a uscat .
                          sigpic

Comment

• pfff, nush cati nabi ar costa sa fac toata masina cu STP m1, am inteles ca e cel mai ok. Nush cat material intra..
                            MIR.ul Meu http://www.loganclub.ro/forum/cam_as...61.html?t=3761

Comment

• am folosit eu in porbagaj+usile fata/spate 30 de folii stp m1...depinde ce pretentii ai...da eu zic ...cu 60 de folii o faci toata
                              low....&.....slow

Comment

• eu mi-am facut insonorizare cu BITUMBAND care am luat-o din bricostore!! si sunt f f f multumit!! si am pus pe interior chiar pe fata usii !!! dupa macara!! se simte difereta si la sunet si tabla sa intarit considerabil!! acum o bag niste pasla pe fetele de usi e gata!
                                sigpichttp://www.loganclub.ro/forum/newthread.php?do=newthread&f=6

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google