O statie portabila in 27 mega fara o antena externa, e numai buna de bibelou. De comunicat mai mult de citeva sute de metri nu poate fi vorba...
Statii Radio CB
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
nu scapi domle de antena
plus ca ce am inteles de alti colegi cica nar fi prea bine sa SE foloseasca in masina o statie portabila fara antena pe plafon,ca masina cica actioneaza ca o cusca faradai,si toata puterea se intoarce in statie .Last edited by C@talin; 25 August 2009, 19:26.Dau 2000 de parai si cumpar tot...
Comment
-
Originally posted by angel View Postantena[/URL] exterioara, cu talpa magnetica...un bat mititel, nu lanseta la 160cm.
Originally posted by 12volti View PostDaca ai 2 statii ( toate au 4W ) una care costa 1500 roni si alta de 300 roni, puterea lor de emisie va fi aceeasi.sigpic42.453.149
Comment
-
Originally posted by hriberiu View Postin frecventa asta (CB) marimea conteaza si o antena
.......
nu-i asa. aia de 1500ron are cel puti 80wati. in descreiere toate au 4w, dar in realitate nu-i asa. ca de aia dai atatia bani pe ea
In mobil, orice statie peste "basic" e absolut inutila. Nu te vad eu discutind in SSB de la volan.....
Comment
-
nici un amplificator de 2 mil nu are 80w. si apoi, pe langa putere, mai ai multe optiuni pe care la o statie de 3 mil nu le ai.
nu am zis nimic de ssb.
ce statie ziceai ca ai?
Originally posted by maistoru View Postce nevoie ai de amplificator sau putere mai mare in general? ca sa bati la 100 km? pai pana ajungi tu in punctul ala se instaleaza intre timp un echipaj de politie, arr, radar etc.
nu e vorba neaparat de asta, dar daca e unu langa tine cu putere mai mare te acopera si nu mai poti comunica. de ex. pe centura bucurestiului nu am putut comunica cu cineva la 50m de mine cu o statie de 5w. se vorbeste mult si toti au statii puternicesigpic42.453.149
Comment
-
Originally posted by hriberiu View Postnici un amplificator de 2 mil nu are 80w. si apoi, pe langa putere, mai ai multe optiuni pe care la o statie de 3 mil nu le ai.
nu am zis nimic de ssb.
ce statie ziceai ca ai?
Comment
-
@12volti:
ANL (eliminare paraziti)-realizarea unei comunicari clare si fara zgomote de fond cauzate de sistemul electric al masinii
RF GAIN, MIC GAIN- sensibilitatea antenei si a microfonului
asrea simple. fara alte optiuni( roger beep, ecou, scanare, etc).
nu am nimic cu statiile ieftine, dar la cele scumpe ai mai multe.
ex. toate masinile, cand sunt la semafor sunt la fel( 4 roti, 2 oglinzi, volan etc)
dar cand se face verde se face diferentasigpic42.453.149
Comment
-
ANL (eliminare paraziti)-realizarea unei comunicari clare si fara zgomote de fond cauzate de sistemul electric al masinii
RF GAIN, MIC GAIN- sensibilitatea antenei si a microfonului
Mic gain, total contraindicat ( si interzis ) cind modulezi in FM !!
asrea simple. fara alte optiuni( roger beep, ecou, scanare, etc).
nu am nimic cu statiile ieftine, dar la cele scumpe ai mai multe.
Efectul de ecou e unul din cele mai enervante si inutile functii la o statie. Nu ajuta la absolut nimic, decit ii enerveaza pe cei care aud conversatia.
Scanare au majoritatea statiilor. Oricum in trafic e o functie inutila.
ex. toate masinile, cand sunt la semafor sunt la fel( 4 roti, 2 oglinzi, volan etc)
dar cand se face verde se face diferentaLast edited by 12volti; 25 August 2009, 23:05.
Comment
-
Originally posted by 12volti View PostDaca citeai mai atent posturile, ai fi remarcat ca discutam despre CB-uri [U]in masina[
vad ca nu prea ai treaba cu statiile daca zici ca o statie de 1500ron si una de 300ron are putere de emisie aceiasisigpic42.453.149
Comment
Comment