Eu mi-am cumparat asta iarna 2 jante de tabla si 2 cauciucuri resapate si le-am montat pe fata. am fost multumit de ele pt ca m-au scos din niste situatii dificile si n-am depasit 100-110km/h. le-am tinut numai cat a nins, apoi mi-am pus jantele de aliaj cu cauciucurile michelin. singurul dezavantaj la aceste cauciucuri este ca oricat de bine sunt echilibrate, la viteze mai mari bat foarte rau.
Anvelope Resapate
Collapse
X
-
Am lucrat intr-o fabrica de resapare si pot sa spun ca daca se respecta tehnologia si se utilizeaza carcase de calitate anvelopele resapate pot fi o optiune de iarna .
Eu am "alergat" resapate mai bine de sase ani si in vara si in iarna si in tara si afara cu peste 180 ( ore intregi ) pe autostrazi iar limita de viata a fost de peste 60000 Km.Am avut si doua decolari ( ma asteptam caci luasem o anvelopa de la "rebut" iar a doua oara aveam muuuult peste limita de sarcina a masinii) dar au fost la fel de bune ca unele marci de buget de pe piata - poate chiar mai bune in termeni de aderenta si stabilitate.
La preturi ...acum sunt puternic concurate de ...Serbia pe unele dimensiuni si China, Tailanda pe restul!
Cateva observatii:
1. Carcasa nu este la fel deoarece nici o anvelopa chiar de la acelasi producator , aceeasi tipo-dimensiune nu este identica cu o alta.Intre marci diferite nu mai vorbesc: intre Pirelli sau Kleber si Michelin sunt sute de grame sau chiar kilograme diferenta de nou pe aceeasi dimensiune!
Dupa "prima" utilizare, prin simpla rulare, chiar in parametrii ideali, diferentele se inmultesc - miriade de variabile!
Reducerea la clase de calitate tine de experienta personalului implicat.Nu exista- dupa stiinta mea - automatizare care sa functioneze aici!
2. Materia prima ( amestecul de cauciucuri sintetice, uleiuri aromatice, aditivi de accelerare, stabilizatori, negru de fum si altele necunoscute mie )- care se utilizeaza in resapare este de calitati diferite iar compozitia este in cel mai bun caz, uniforma.
Anvelopele noi - cele de calitate - folosesc amestecuri " exotice" si straturi diferite in functie de pozitia pe carcasa si destinatia anvelopei.
Utilizarea unor materiale superioare este posibila si la resapare dar...costa!
Deasemenea acesta materie prima "lucreaza" din momentul in care a iesit din valtz, la furnizor - care de obicei nu este acelasi cu resapatorul - si calitatea produsului finit depinde de timpul in care a fost procesata de la data fabricatiei.
Temperatura si timpul de stocare pana la utilizare ii afecteaza proprietatile - nu neaparat in sens rau, dar il transforma.
3. Desaparea este un proces de strunjire aplicat unui produs care se deformeaza in timpul procesului - alte variabile!
4. Aplicarea uniforma solutiei antioxidante si calitatea acesteia - alte variabile.
5. Aplicarea materialului trebuie facuta destul de precis pe ecuatorul carcasei, uniform, in contact ferm cu aceasta ( sa nu apara bule de aer intre carcasa si material) iar zonele de imbinare au anumite caracteristici care trebuiesc respectate!
6.Numarul de bacuri si geometria matritelor radiale - 6 la resapare, 12 la anvelopa noua - influenteaza geometria produsului finit.
7.Centrarea anvelopelor in matrita - incontrolabila - alte variabile.
8. Utilizarea de sisteme de presare diferite fata de anvelopa noua si a unor presiuni inferioare - teoria zice 15 Atm dar nu am vazut mai mult de 12 Atm in mod constant in prese la nimeni!
9.Temperatura matritei, timpul de deschidere pana se introduce o noua anvelopa - alte variabile.
10.Verificarea produsului finit face obiectul respectarii unui standard de calitate si trebuie facuta de oameni cu experienta - alte variabile.
Este de asemenea obligatorie utilizarea unor dispozitive de verificare pe care nu prea le-am vazut in functie - si nu doar in tara la noi !
Controlul pe lot - daca se aplica - este imprecis cand sunt atatea variabile pe flux si ...pana la urma resaparea este pana la o activitate de productie care trebuie sa faca bani!
Cu exceptia referirilor directe la resapare toate celelalte observatii tehnice sunt valabile si pentru productia de anvelope noi si de aici diferentele intre marci, modele, fabrici aflate in tari diferite, loturi chiar la acelasi producator.
In extremis :
Anvelopele de F1 sunt proiectate, fabricate si utilizate pentru scopuri precise in termeni foarte stricti: o anume masina pe un anume traseu ( curbe, calitatea suprafatii de rulare etc. ) si anume conditii climaterice necesita o alta anvelopa pentru a garanta performanta !
Concluzie:
1. Nu as mai utiliza deoarece acum vand anvelope de o anume marca de China, aleasa de mine in baza experientei anterior dobandite si acum sunt echipat cu acestea.Nu pot sa recomand cuiva ceva ce eu nu utilizez!
2. Daca as fi nevoit sa utilizez o anvelopa resapata as fi atent la:
Greutate.
Integritatea si aspectul camerei de ermetizare - in interior modelul poate "spune" ce carcasa a fost utilizata.
Profilul si urma de inchidere ( bavura) a bacurilor matritei.Bavurile mari inseamna probleme!
Duritatea uniforma a materialului pe calea de rulare - in mai multe puncte pe circumferinta ( verificarea la simtul mainii poate semnala problemele majore)
Aspectul uniform ( fara lipsuri sau pori vizibili) al materialului pe flancuri si eventualele diferente vizibile pe umeri, la imbinarea cu calea de rulare.
Echilibrarea
Comment
-
Ca unul care-am lucrat intr-o fabrica ce producea anvelope, imi permit sa comentez cate ceva:
1. ba sunt unele identice;
2 , 3, 4, 5: corect;
6. se folosesc si la anvelope noi matrite cu 6 sau 7 segmenti (bacuri). daca sunt bine facuti, nr de segmenti nu conteaza;
7. proces controlat, automatizat;
8. proces controlat, automatizat (se lucreaza cu 16bar, la temperatura de 180 grade);
9. proces controlat, automatizat;
10. verificarea se face automat, de catre masini specializate. exista si la noi in tara si functioneaza de 9 ani (cel putin in firma unde-am lucrat);
la concluziile tale nu mai pot adauga nimic. total de acord.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Parerea mea te joci cu caucicurile te joci cu viata care nu are pret....luati fratilor ceva calumea cand luati....daca e dupa ce cumparati ceva cartoane sa patiti ceva atunci nu regretati...dai incolo de bani ca si asa sunt facuti sa circule
Comment
-
Ca unul care-am lucrat intr-o fabrica ce producea anvelope, imi permit sa comentez cate ceva:
1. ba sunt unele identice;
Se accepta ca fiind identice pe un lot, o serie.Eu vorbesc de carcase colectate de un resapator care nu provin din acelasi lot decat in cazuri absolut rare.Si dupa uzura ...gata!
2 , 3, 4, 5: corect;
6. se folosesc si la anvelope noi matrite cu 6 sau 7 segmenti (bacuri). daca sunt bine facuti, nr de segmenti nu conteaza;
Numarul de bacuri radiale - am precizat- este important asupra profilului mai ales la anvelopele de iarna cu multe lamele.
7. proces controlat, automatizat;
Te referi probabil la un brat care pozitioneaza anvelopa in matrita, pentru anvelopele noi.La resapare de cele mai multe ori este vorba de un operator.Matrita are un oarecare joc in ghidaje iar camera de aer de asemenea.Presele cu balder ca la anvelopele noi sunt mai rare iar sistemul este diferit, lasand loc acelorasi probleme.
8. proces controlat, automatizat (se lucreaza cu 16bar, la temperatura de 180 grade);
9. proces controlat, automatizat;
Numai la anvelope noi.Presiunea are valoarea de 16 bari doar cand incalzirea se face cu apa - cazuri rare
10. verificarea se face automat, de catre masini specializate. exista si la noi in tara si functioneaza de 9 ani (cel putin in firma unde-am lucrat);
Verificarea echilibrului static si dinamic se face doar pe lot, daca se face!Verificarile la presiune nu sunt suficiente iar utilizarea unui shearograf este ca radiografia la plamani: doctorul cu experienta va identifica problema, un altul nu!Vorbesc de resapare aici!
Mentin opinia ca indeplinirea acestor cerinte face diferenta intre doi producatori de anvelope si de aceea utilizez si comercializez o marca anume de China!
Daca extind conceptul de aceea am acum un Logan si nu un BMW.De banii lui face chiar putin mai mult decat costa.
Atat cat imi este necesar fara sa compromit sau sa exacerbez un anume confort si siguranta fara sa platesc armate de marketing si designeri, sau orgolii de firme
la concluziile tale nu mai pot adauga nimic. total de acord.
Am oferte "speciale" pentru Loganisti
Comment
-
Salut! Nu inteleg dspre ce bursa vorbesti dar pentru oferte astept sa fiu contactat pe email marius@viostar.Ro .
Nu stiu daca este permis sa fac reclama pe acest forum ...Last edited by Seba; 23 June 2008, 12:07.
Comment
-
Salut.......Sunt de acord cu cauciucurile reesapate deoarece eu am cauciucurile de iarna care sunt COMPLET REESAPATE si le-am folosit 2 ani la rand.Ink mai sunt bune......Am mers cu ele si cu 170 si nu s-a int nimic......Depinde si cine le produce si cum sunt lucrate....nu sunt de acord cu cauciucuri reesapate vara ca ele se incalzesc mai tare si e posibil sa faca buufff....ANVELOPE NOI SI SECOND HAND ( IMPORT GERMANIA )
Comment
-
Originally posted by alexdachim View PostAm mers cu ele si cu 170 si nu s-a int nimic......
Mi-am mai exprimat parerea cu ceva posturi in urma (si poate am fost putin prea precaut). Dar totusi, cred ca nu trebuie sa rulam cu viteze asa mari daca avem masina echipata cu asemenea cauciucuri.
Siguranta trebuie sa primeze inaintea oricarui alt motiv..."toeria e usoara dar practica e mai grea".
Salutari cordiale!It's nice to be important but it's more important to be nice!
Comment
-
Originally posted by KeanuRev View PostSi.. Care sunt sansele ca sa ti se exfolieze... O bucata din cauciuc.. ? Sa zicem ca mergi si cu 150.. 1 la 100 is sansele si cum am spus mai sus.. NU am auzit pe cineva sa zica ca la 150 de km sau si la 100 mi-a crapat anvelopa
Comment
-
Am avut pe diacia veche doua seturi (am schimbat de 2 ori cauciucurile) dar dupa 10 000-15000 nu se uzau dat incepuse sa se dezlipeasca pe la margini stratul acela care se pune la resapare..
nu am citit ce sa scris pana aici.
pt ca au preturi foarte bune cred ca se merita. Dar trebuiesc tinute 1-2 ani ca porma isi pierd calitatile.1.5 dc
Comment
-
Anvelopele resapate imi dau un sentiment total de nesiguranta. E ca si cum ai urca pe munte in pantofi. Siguranta masinii depinde de calitatea cauciucurilor. La cele de la SH trebuie sa citesti cu atentie anul de fabricatie si nu sa te uiti doar la profilul lor!Fotografia este arta de a fura timpului o firimitura de clipa
Andreea Trifu
Comment
Comment