If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Salut baieti!
Aseara am mers cu un prieten si cum nu prea era lumina in zona,a calarit o bordura si a "julit" o janta.
Cu ce se poate repara? Polish(de care?) ,chit(de care?),smirghel(la fel,de care?) ?
Am pus si o poza cu "opera".
Prin 2006-cam 100 de lei/janta. Recent, nu mai stiu. Sudura avea rolul de a "umple" zgarieturile.
Era o janta din aliaj, tot asa zgariata de un prieten. Si imi aduc mainte ca nu toate jantele se pot vopsi. Oricum, trebuie atentie sa dai peste meseriasi care chiar se pricep la reconditionari, nu doar se lauda. Ca asa, cu o perie de sarma si niste chit aruncat aiurea, toti putem rezolva problema, si prima groapa sa ne faca munca inutila.
Zgarieturile par destul de adanci, nu poti rezolva cu smirghel fin. Bafta. Si tine-ne la curent, nu se stie cine mai are nevoie.
Teoretic nu prea ai ce sa faci.Ca sa te apuci sa le incarci cu sudura,sa le slefuiesti,sa le vopsesti ...e mult de munca.Ideea e sa ti le lucreze calumea.Eu as zice sa le lasi asa si mai multa atentie pe viitor.Am si eu una tot asa ,trofeu de la nevasta.asa a ramas ,ciupita.
Eu zic sa incerci o sablare-smirgheluire-lustruire, eventual daca-s vopsite si o vopsea. Poate nu-s atat de adanci zgarieturile. E pacat sa ramana asa.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Revin cu inca cateva poze,nu e cine stie ce,dar arata urat.
Smirghel de care?Mai multe detalii despre operatiune?Niste indicatii,ceva?
-smirghel de 600 cu apa
-apoi cu kit
-finisezi iar cu smighel de 800 cu apa.
Din ultimele poze parca nu mai e asa urat zgariata. Poate o scoti la capat fara kit, de sudura nu pare sa aiba nevoie.
Dar daca janta e vopsita, atunci o sa trebuiasca sa o revopsesti.
iti trebuie prima data ceva cu granulatie mare , apoi medie si foarte fina, dupa ce freci oricum o sa se vada diferenta intre zona lucrata si cea originala...apoi trebuie sa le vopsesti
Cauta vopsea identica culorii jantei si dai in zonele unde este zgariata o sa se vada mult mai bine. Asa a facut un prieten si a fost incantat de cum a iesit
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment