If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Jante nu! Cel putin la Satu Mare pana acum nu si-au dat acordul. Eu urmeaza sa-mi omologhez pentru sezonul urmatorul de vara gume de 205, dar tot pe 15. Sunt prea scumpe cele pe 16
da. asa e. este ca inainte de face afirmatia ai absolvit si vreun curs de 3 ani de zile in tehnologia anvelopelor, nu? producatorii de masini si aia de gume, de idioti spun ca pt 185/65r15 se recomanda jante de 6", inc nu au auzit de voi sa-i "luminati" si sa-i scoateti din prostia in care se zbat de 100 de ani incoace de cand masinile au gume pe roti.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
teoretic merge, practic esti la limita lui 6J, vii usor in 6.5J cu 205-ul. depinde cati mm are guma masurata la inelul talon. distanta aia dicteaza latimea jantei. la o guma cu pereti laterali grosi, deobicei se cer jante ceva mai late decat la gumele uzuale, cu pereti laterali mai flexibili.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
ma refeream la latimea intre inelele de etansare pe janta ale talonului, acolo ar trebui sa fie diferenta de 10-15mm, deci inca 1/2 toli sau 0.5J in plus fata de 185/65 R15
Pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa prezentati vehiculul echipat cu anvelopele respective la una dintre reprezentantele R.A.R.
In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare acesta determina reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de franare si etalonarea vitezometrului, si, daca Laboratorul de Incercari pentru siguranta rutiera decide, a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice aplicabile.
Informatii suplimentare se pot obtine la tel.: 021 318.17.30
acum nu stiu daca cgiar este valabila asta sau nu,inca nu am sunat,deocamdata nu am degand sa-mi schimb dimensiunile la roti
in caz ca reuseste cineva asa ceva sa ne anunte si pe noi
numai bine!
Jantele au diametrul de 16", nu 15". Diametrul e de 215/40.
De fapt am avut diametrul ala ca am aruncat cauciucurile alea, doua prea uzate, doua prea vechi. Vor veni altele cu acelasi diametru ca si inainte.
Politistilor le-au placut mult jantele mele (5 la numar deodata) si nu mi-au luat talonul, mai o caterinca ceva. Vorba aia, imi iei talonul ca sa ma duc la RAR maine cu tablele sa il iau inapoi, stiti bine ca le pun inapoi...
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment