If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Hmmm...oare de ce nu vad in poll anvelope marca VREDENSTEIN, cum am eu, mai exact modelul Quatrac2, all seazons (M+S), dimensiuni stock...
Nu mai ma joc, adica vad debica, sava si kormoran si nu vad VREDENSTEIN ?
Se poate asa ceva ?
Eu cu cine votez ?
Keyboard error or no keyboard present.
Press F1 to continue or DEL to enter setup...
Nu te necaji ca nu ai cu cine vota, ai niste gume foarte bune, de fapt cele mai bune ca raport calitate/pret....
Si eu folosesc Vredestein pe 2 masini pentru vara, pe iarna merg in continuare pe GoodYear UG7+, sunt la a 4-a generatie UG pe care o cumpar, si niciodata nu m-au dezamagit...
Hmmm...oare de ce nu vad in poll anvelope marca VREDENSTEIN, cum am eu, mai exact modelul Quatrac2, all seazons (M+S), dimensiuni stock...
Nu mai ma joc, adica vad debica, sava si kormoran si nu vad VREDENSTEIN ?
Se poate asa ceva ?
Eu cu cine votez ?
Nu sunt numai pt iarna, sunt pt toate sezoanele...majoritatea anvelopelor all- season mai de soi asa au inscriptia asta pe ele (M+S), ceea ce in principiu e de bine.
Oricum sunt excelente cauciucurile astea in orice situatie, sunt foarte multumit de ele si in plus cand le-am luat am nimerit si o oferta la metro, cu reducere de un milion (de la 10 milioane, la 9).
Eu numai all-seasons am avut mereu...inainte de astea am avut niste pireli, p600 parca sau p6000 nu mai stiu exact, dar fata de astea, nu mi-au placut cum se comportau pe ploaie si pe zapada (alea nu aveau m+s, desi erau tot-sezon).
Heh, pana si opincile originale, alea kormoran k801 erau all-season, dar totusi am vrut masina, nu sanie
Anvelopele all season au inscriptia M+S pentru ca peste granita, daca te opreste politia incepand cu luna noiembrie si pana in luna februarie (sau martie, nu mai stiu exact) si nu ai anvelope cu inscriptia asta, te alegi cu o amenda de toata frumusetea.
Principalul defect al acestor anvelope este ca se uzeaza de doua ori mai repede decat cele de vara pentru ca sunt facute dintr-un material mai moale decat cele de vara (mai tare decat cele de iarna), deci nici nu ai performantele unora de sezon.
Sa facem un calcul simplu, sa ziceam ca o anvelopa de sezon te tine 4 ani si un set costa 1000 lei. Deci ai doua seturi de anvelope (vara si iarna) care costa 2000 lei. Daca ai un set de anvelope all season te costa 1000 lei la 2 ani, deci 2000 lei la 4 ani. Este exact aceiasi treaba daca ne gandim la bani. Avantajul celor 2 seturi de anvelope este ca si vara si iarna le folosesti potentialul suta la suta, in schimb la cele all season, nici vara, nici iarna nu vei avea aceiasi aderenta ca si cu unele de sezon.
sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
hai ca vine salarul pe octombrie mai oleaca si schimb si eu Montanele [au 26000km, arata ca noi. is de plastic, cred ca poti sa mergi cu ele cat vrei ca nu se uzeaza dar nici aderenta nu ai. e totusi bine ca te obisnuiesti sa strigi des "PARTIEEEEEE"]
buba e ca momentan nu prea gasesc gume prin magazine, 2-3 modele de vara si iarna, in principiu cam aceleasi peste tot. m-as orienta spre all-season [M+S] pentru ca daca iau acum de iarna nu cred ca-n primavara ma va tine buzunarul sa iau alt rand de vara.
intr-un buget de pana la 230ron/buc gasesc prin magazine EcoContact3, Debica Navigator 2 si Dunlop SP01. Dunlop-urile par mai bune, dupa recomandarile de aici. in principiu ma intereseaza sa fie bune pe uscat+umed, nu merg cu masina la munte sau pe zapada. doar temperaturile scazute ma afecteaza iarna. plus ca nu conduc prea dur. deci sa merg pe Dunlop? intreb pentru ca n-am experienta cu cauciucuri si n-am chef s-o musc pe pielea mea.
oricum, bugetul va fi un maxim-maximorum 1000RON/set. daca va ingaduiti sa faceti o recomandare sau chiar vindeti gume, astept PM [sa nu bruiem topicul], numai sa fie pt Timisoara. sanchiu si iarna blanda sa avem anul asta.
Bro, daca vrei sa te dai cu ele si iarna, iti zic ca Dunlop SP Sport 01 nu e cea mai buna alegere. Peste 7 grade celsius sunt excelente indiferent ca e ud pe jos sau uscat. M-a prins pe mine zapada la Predeal acum 2 ani si nu apucaseam sa pun rotile de iarna pentru ca era octombrie. Moah! Nu aveam nici frana nici directie, am mers cu 3 km/h pana am iesit in DN unde curatasera zapada. Deci in nici un caz Dunlop 01 iarna.
Dintre anvelope all season poti alege GoodYear Vector 5+, Vredestein Quatrac 2, Kumho Solus KH21, Hankook Optimo 4S, astea nu stiu daca le gasesti sub 250 lei/buc. Debica Navigator 2 cred ca se gasesc si sub 200 lei dar e evident ca nu au performantele celor de mai sus, dar se poate merge cu ele, sunt destul de ok.
sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
da, nu ma intereseaza zapada, ma car cu masina 90% prin oras [Timisoara] si aici nu e zapada. am gasit intradevar GoodYear Vector 5+ la 267RON/buc, si GoodYear Hydragrip parca pe la 240RON/buc. ma tenteaza Vector 5+, cam scump dar asta e, altceva nu stiu ce sa fac.
in timisoara am umblat prin magazine dar cam bate vantul. daca stiti ceva magazine cu marfa buna, spuneti-mi si mie. ca vine sfarsitul saptamanii viitoare si va trebui sa dau banii pe ceva. [sper sa nu se gaseasca moderatori care sa aiba impresia ca un magazin de piese face concurenta unui forum de info si postarile astea sa fie luate astfel ca spam...]
Colegu,ori comanzi online(anvelopeweb.ro) ori mergi la baietii de la temeco(calea lugojului,cum treci de ultima mare intersectie din tm spre lugoj,la 100m pe dreapta)
de comandat n-as comanda. e 10ROn/buc taxa de curier, plus ca daca le cumperi din oras, majoritatea iti dau si montaj/echilibrare gratuite. deci as scoate aproape 100RON la toata smecheria . mai bine de banii astia dau de beut pt cauciucuri noi la prieteni, nu? ca de beut tot trebuie sa dau.
Temeco stiu unde este, am facut ITP-ul la ei anu asta. acolo zici ca au gume de unde sa aleg? ca eu tin minte ca prea multe nu aveau, cel putin la stand.
din cele 2 modele de GoodYear, care se merita? merita sa mai plusez pentru Vector 5+, sau pot sta bine si cu Hydragrip fara sa simt diferenta prea tare?
Am nevoie de un sfat! Vreau sa iau 4 anvelope de iarna 195/65/15 matador mp59.Credeti ca sunt bune? e vreo problema daca pun 195/65/15 pe jentile de tabla? afecteaza cu ceva masina? directie frane ceva?
Ca si firma Matador sunt bune. Am si eu pe a mea, all season ,si sunt multumit de ele .Iar faptul ca pui 195 in loc de 185 nu cred sa te afecteze si nici nu se va observa cu ochiul liber. Dar daca te opresc baietii de la RAR si incep sa ti le citeasca iti vor lua talonul + amenda .
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment