Am ales varianta ca pt iarna sa folosesc jante pe 14" cu cauciucuri 185/65/14(a fost o oferta la care nu am putut rezista). Ideea este ca desi depaseam tot ce-mi statea in cale pe o portiune de drum forte drept mie kilometrajul nu mi-a aratat mai mult de 120 si parca era cam maximul pe care il dadea masina. Imi pare rau ca nu am retinut si turatia dar dupa zgomotul motorului erau peste 3500-4000(1,4 cu pinioane de trepta 5 schimbate de diesel). Eu cred ca nu-mi arata viteza exacta. Bine nici inainte nu o arata real(cam cun 8-10% mai mult erau pe bord) dar parca acum este prea de tot. Poate cineva sa calculeze ce eroare poate aparea de la 185/65/15 la 185/65/14? asta ca sa stiu si eu cu cat sa merg prin oras. Eu voi afla chestia asta cu prima ocazie cand voi folosi un gps dar daca cineva ar putea sa faca vreun calcul pana atunci ar fi minunat
Kilometraj Real La Jantele Pe 14?
Collapse
X
-
deci sa inteleg ca acum(cu roti pe 14)cand pe bord eu voi avea 100 de fapt o sa merg cu 82??????????? Hai ca asta este prea de tot. Eu nu prea cred treaba asta.Pai cine imi spune ca la 3500 de ture eu aveam 100 la ora cu treapta 5 inseamna ca nu a calculat cum trebuie. Ma rog, o sa iau un gps bun si o sa postez rezultatul ca sa lamurim odata lucrurileLast edited by crististreulea; 29 November 2008, 14:50.
Comment
-
Nu stiu ce intelegi tu. Eu zic ca am fost destul de clar in exprimare. Fii atent: la 3000rpm aveai cu roti de 15 afisat 110km/h. Da? Si de fapt aveai 102-103km/h real. Cu roti de 14, la 103km/h real bordul iti va afisa 115-116km/h. Deci de unde 82 la 100?Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Cu roti mai mici kilometrajul arata intradevar mai mult decat real, nu mai putin. Gandeste-te ca o roata mai mica se invarte mai repede ca o roata mai mare pe aceasi distantaniciodata sa nu contrazici o femeie......o va face ea singura dupa 5 minute...
Comment
-
Comment