Am tot cautat si citit pe forum,insa nu am gasit concret care este offset-ul ( ET ) la jantele originale de pe logan.Stiu :6j 15'' 4x100.Da' stie cineva exacte care este ET-ul acestor jante OEM logan,tabla sau aluminiu?Scuze daca nu am cautat cum trebuie si apreciez informatiile primite.
Specificatii Jante Logan
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
nu mai stiu sa-ti spun exact, in manualul de service zice ca jantele de aluminiu ies vreo 2-3 mm mai in afara decat cele de tabla.
le: am gasit offsetul la janta de tabla e de 36mm.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
-
Pai.....frati romani,e 36 sau 50?...ca e ceva diferenta intre ele. As inclina sa cred,mai degraba,ca e 50,ca daca ar fi 36,la cat de in interior sunt...ar veni amortizoarele ar veni lipite de motor.Poate are cineva specs-urile din ceva document oficial dacia.
Comment
-
eu m-am uitat in manualul de service inainte sa vorbesc. mergeti voi si masurati, ca documentul oficial se pare ca nu e bun. mai bine taceam
@cordus, daca te referi la diametrul gaurii de centrare, n-ai nimerit-o ET e deplasarea axiala fata de centrul de simetrie al profilului jantei, nu diametrul gaurii de centrare pe butuc. daca eu gresesc in banuiala mea, te rog sa ma corectezi cu date dintr-un document oficial. mersiDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
OFFSET(adancimea de comprimare)
Adancimea de comprimare(ET) de la o janta, este distanta de la suprafata de montaj a rotii pana la centrul real al jantei. Un offset pozitiv inseamna ca suprafata de montaj a jantei este pozitionata in fata axei reale a jantei. Ca rezultat roata va fi mai apropiata de aripa. In sens invers, un offset negativ va duce la deplasarea suprafeti de montaj in spatele axei reale a jantei. Efectul este ca roata va sta in afara aripei.Attached Files
Comment
-
@seba nu vrem sa suparam moderatorul,dar..cu capul plecat,remarc faptul ca nu a pomenit nimeni de gaura de centrare(center-bore) care e 60 mm ,ca la renault, deci...
@ady62 apreciez efortul,dar stiu ce inseamna ET,din explicatii mult mai clare(ai cam umplut-o de sange in a doua parte,cu''aripa'').M-am prins ca stii ce e,pt si eu stiu ce e,dar sunt convins ca daca citeste cineva care nu stie ce inseamna offset,va ramane tot in ceatza,ms oricum.Eu voiam ca aflu CAT este ET-ul,nu CE este.Poate te mai incordezi inca odata si spui cat e...
Comment
-
eu banuiam ca face omul confuzie cand pomeneste de 50, deoarece in manualul de reparatie e clar precizat 36. am zis ca nu ma mai bag, masurati ce vreti voi si cum vreti voi
apropo, nu s-a suparat nimeni, doar un pic dezamagit ca ati cerut o informatie, v-am dat informatia dintr-o sursa oficiala si nu e bine...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Sper ca nu te-am dezamagit mai mult decat guvernul cu triplarea taxei,ca nu asta mi-a fost intentia.Am interpretat ET-ul 36 la janta dacia si imi vine foarte greu sa cred ca e atat,am vazut jante cu et 37 sau 40,pe logan,late de 6,5j ,care faceau ecartamentul vizibil mai mare decat cu cele OEM,deci cu ET 36,cele originale ar trebui sa fie la fel de iesite inafara,ori...ele nu sunt.Cu et 50,se explica rezonabil asezarea acestora in interior precum si ca cele aftermarket cu et mai mic sunt mai spre exterior.Fruntea sus ca viata-i scurta si mai sunt lucruri de facut!!! Mai astept pareri.
Comment
-
man, eu am avut jante rial de 15" si mi-a scos roata in afara vreo 4mm fata de roata stock de logan (la mine stock=janta aluminiu de ambition/prestige). se vedea clar diferenta intre loganul meu si unul cu jante de tabla. in schimb, cand am zis ca stock are et36mm, ma refeream la cea de tabla. mai mult, la cea pe 14", care e data exemplu in manual. nu cred sa fie diferenta de 14mm intre jantele de tabla pe 15 si cele pe 14.
ps: guvernul m-a bucurat cu triplarea taxei la furnale. voodoo-i de nesimtiti ca mai acu cateva luni am platit eu 400 oiro pt euro4...Attached FilesDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
-
Ce spui tu,Seba,ma gandesc sa nu fie doar un exemplu,nu stiu,au fost si la logan jante pe 14?Ma rog,acu sunt pe 15'' si la cele pe 15'',deja e 6j ceea ce inseamna ca janta e mai lata cu aprox. 13 mm.adica cate 6.5 mm de o parte si de alta a axei centrale a rotii.Ma gandesc ca distanta marginei interioare a rotii au pastrat-o,nu cred ca au micsorat-o,poate marit-o,deci ca sa muti roata mai inafara ,pt a pastra distanta,nu poti decat din ET,deci ET ar trebui sa scada.Ma rog,pe ebay sunt listate jante de tabla de clio cu et 50 si de megane cu et 48.Nu vreau sa fiu capos,sper sa nu fie prea tarziu,dar inclin mai mult sa cred ca e 50,face mai mult sens decat cu et 36.Saru'mana.
Comment
-
Atasez inca o pagina alaturi de cea a lui @seba . A se vedea informatia cu "Deplasarea janta aluminiu, janta tabla "Attached Files
Comment
Comment