Originally posted by mcornel
View Post
Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
mai am 5 mm cu tot cu martoru de uzura. cauciucurile au 3 ani. mai vroiam sa le folosesc si anul viitor. cred ca mai bine iau 2 noi la anu si alte 2 peste 2 ani
@ionr5 n-am cum sa le pun altfel, au o indicatie pe ele ca se monteaza cu partea aia pe interiorLast edited by mcornel; 9 November 2011, 20:32.
Comment
-
Anvelopă asimetrică: Anvelopă cu model asimetric al suprafeţei de alunecare (vezi mai jos). Este foarte important ca anvelopele cu model asimetric să fie montate corect (partea exterioară a anvelopei pe partea exterioară a jantei). Partea exterioară poartă inscripţia : “OUTSIDE “
Anvelopă unidirecţională: Anvelopă cu un singur sens de rotaţie. Acest tip de anvelope reduce rezistenţa la rotaţie, ajutând la accelerarea în linie dreaptă. Anvelopele unidirecţionale oferă şi o distanţă mai scurtă la frânare. Anvelopele simetrice unidirecţionale pot fi plasate pe ambele părţi ale vehiculului, de aceea inscripţiile de pe laterala anvelopei vor include întotdeauna un sens de rotaţie. Trebuie să vă asiguraţi că anvelopele se rotesc în direcţia corectă pentru a evita accidentele. Anvelopele asimetrice unidirecţionale sunt fabricate special pentru o anumită laterală a vehiculului. Inscripţiile de pe pereţii laterali vor indica laterala care trebuie plasată în afară (prin inscripţia “OUTSIDE”) şi care este sensul corect de rotaţie.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Trebuie sa recunosc faptul ca n-am auzit despre acest tip de anvelope. Exista anvelope cu profil asimetric pentru iarna?Inteleg ca la acest tip nu conteaza directia de rotatie.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
-
Originally posted by IancuMIC View PostOk.Anvelopa de pe stanga fata o mut pe dreapta fata si se pastreaza acelasi flanc in ambele situatii.Cum facem cu profilul?Va trebui sa rulam numai cu spatele?
Comment
-
Poti sa muti anvelopele cum vrei, atat timp cat le si dai jos de pe jante...
Comment
Comment