Originally posted by bogdan_1984
View Post
Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by burtosu View PostAsta mai tine si de educatie,acum n-o sa stau cu ochii pe meteo si pe cer sa vad daca ninge apoi sa fug sa-mi pun anvelopele de iarna ,dupa ce se topeste zapada le dau jos si poate asa m-or tine pana ies la pensie.De aceea nemtii sunt unde sunt si noi suntem unde suntem,aia cand a venit frigul isi pun anvelope de iarna ninge nu ninge ei sunt pregatiti,pe cand noi stam cu sublerul si masuram saptamanal sa vedem daca s-a uzat vreo 0,05 mm din anvelope.Sincer asta-i culmea zgarceniei si sa nu mai zic si altceva ca nu-i frumos ,aici pe forum.
Personal le-am montat la sf lui octombrie si le dau jos cand o fi cazul la inceputul primaverii.
La nemti daca producatorul scrie in manual sa mearga 20.000 km cu un schimb de ulei, nu o sa vezi ca il schimba la 10.000 asa cum vezi foarte des in Romania. Oare de ce? (desi stiu si ei ca uleiul e viata motorului - insa au arici in buzunar)
Culmea culmilor - in privinta nemtilor - care sunt destul de zgarciti, e ca au reusit sa ii "educe" sa isi scoata singuri in strada mobila, covoarele, televizoarele, frigiderele - cam 1 data la 4 - 7 ani --- desi au trudit destul pentru ele si chiar au facut credite ca sa le cumpere...
Cel mai tare cred ca ii omoara lipsa timpului - si din cauza asta sunt foarte precauti, ca sa nu ia amenzi. Au destul stres pe cap, ca sa mai stea cu ochii pe meteo --- dar mai ales, NEMTII ISI FOLOSESC MASINILE. Nu stau cu ele pe dreapta, asa cum se intampla in Romania.
Comment
-
Vredestein Quatrac sunt all seazon si sunt mult mai bune iarna decat multe anvelope de iarna. Inclusiv dintre cele "de marca", inclusiv in teste, inclusiv ADAC, Quattroroute, Autobild, AMS. Dar costa vreo 350. Sunt "all season with severe service winter rating".Last edited by ParuLuScorilo; 15 November 2011, 14:45.
Comment
-
Este f greu daca nu chiar imposibil ,sa faci compozitia unui cauciuc sa fie asa inteligenta sa faca diferenta intre iarna si vara,sa se intareasca vara si sa se inmoaie iarna,dupa parerea mea anvelopele all season sunt un compromis nefericit intre doua anotimpuri,restul spus despre ele este pur marketing.KISS ,1.6 mpi , 90 de gloabe ... inviorate
Comment
-
parerea mea e ca all season sunt un compromis prost, foarte prost ...
nu poti impaca si capra si varza, eu nu pot intelege cum un vor ei de la un cauciuc all season sa fie egal cu unul de vara la 60 de grade vara, iarna sa fie la fel de egal cu unul conceput pentru iarna la -15 grade ... sa aibe si aderenta in orice conditii, sa te tina si 40 de mii, sa fie si ieftin, si cal si magar.
Am condus un van cu pirelli allseason, erau vreo 15 grade afara, ce am sesizat a fost ca intra penibil de repede abs-ul, mi-era frica sa merg si mai tare, ca se cracana cauciucul intra abs si la revedere traiectorie ...
@burtosu, vor zice astia ca ne-am vorbit )Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
Comment