Se mai intampla. Si eu am acum pneurile sub presiunea recomandata, din cauza frigului.
Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by DannyMC View Post
Eu am raspuns la intrebarea "Ce explozie risti daca mergi cu 1.7?"
If tire pressure is too low, too much of the tire’s surface area touches the road, which increases friction. Increased friction can cause the tires to overheat, which can lead to premature wear, tread separation and blowouts.
Iarna, pe zapada si gheata apare fenomenul asta de supraincalzire al cauciucurilor, e clar.
Too low-anume cat?
Practic, nu se intampla nimic daca mergi si cu 1.5 in pneuri, timp de ore intregi.Last edited by mr.K; 26 January 2017, 09:36.
Comment
-
Pai pe zapada, gheata, cu ce viteza poti merge? De la 150/h in sus, probabil, ca sa iasa socoteala alora de la firma de avocatura din link.
Ca pe uscat nu e nevoie sa pui presiune mai mica in pneuri.
Eu ma zis, un 1.6-1.7 nici nu se observa daca nu te uiti atent, dar unora deja le bubuie cauciucul, desi poate au mers o luna cu presiunea aia in roti.
Comment
-
Dintre anvelopele de vară Hankook și Falken în cele din urmă m-am orientat către.... Kumho kh27
Pe lângă reducere am mai primit și un voucher de 10% reducere astfel le-am achiziționat cu 153 lei bucata.
Motivele ce au stat la această decizie sunt: testele ADAC și pretul .
Ce părere aveți ?
LE: Ca fapt divers ,nu e chiar relevant dar totuși, garanție 5 aniAttached FilesLast edited by dacia1981; 27 January 2017, 13:19.
Comment
-
Originally posted by Seba View Postdepinde si cu ce viteza mergi cu gumele dezumflate, cat de tare si pe ce distante franezi, cat de virajat e drumul...Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Dacia1981, la ce zic aia de la ADAC si la pretul ala, cred ca este o afacere foarte buna.
Sammy, eu le verific in fiecare weekend si de fiecare data le gasesc cu 0.1 bar mai putin. Daca as verifica la o luna, asa cum se recomanda, cam ce presiune as gasi in anvelope?sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
-
Originally posted by vitriol View PostAtunci le gasesc cu 0.1-0.2 mai putin. Dar ma gandesc ca aici are un cuvant de spus faptul ca stau la temperatura constanta pe toata perioada depozitarii.
Comment
-
Originally posted by vitriol View Post...... eu le verific in fiecare weekend si de fiecare data le gasesc cu 0.1 bar mai putin.
Acum m-am învățat minte, la anvelope noi pun valve noi.
Comment
-
Am primit anvelopele de vară,atașez câteva poze mai jos.
Aveți idee ce înseamnă acele puncte, portocaliu și galben ? Am înțeles că unul din cele două ar fi bine să fie în dreptul valvei,spre interiorul mașinii (scrie pe anvelopă inside).
Comment
-
Au fost discutii pe tema punctului de pe anvelopa Cam de pe aici se discuta despre subiectul asta.
O explicatie ar fi:Dezechilibrul static are loc atunci cand exista un punct greu sau usor in anvelopa (unele anvelope noi, prezinta pe talonul lateral un punct colorat, in general rosu sau galben, care obligatoriu trebuie montat in dreptul valvei). In acest caz, anvelopa nu se invarte uniform, iar anvelopa si janta sunt supuse unei miscari in sus si in jos.
Alte detalii despre Marcajul anvelopelorLast edited by Fanez; 28 January 2017, 20:03.
Comment
-
Mulțumesc pentru răspuns. Am mai găsit un link, așadar dacă aveți 2 puncte ,galben și roșu ,țineți cont ca valva să fie aliniată la punctul roșu.
Comment
Comment