Intrebare: daca ies de pe carosabil plin de gheata si am anvelope de iarna, cine ma despagubeste??? Dar daca doua masini se pocnesc si ambele au anvelope de iarna?
Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Daca lovesti pe cineva, platesti tu, pt ca nu ti-ai adaptat viteza la conditiile de drum.
Cealalta intrebare nu are sens pt ca nu-mi dau seama cine loveste pe cine.
Eu spuneam altceva: daca x ma loveste pe mine din cauza lui (ca nu a adaptat viteza la conditiile de drum, ca nu a pastrat distanta regulamentara, ca nu a dat prioritate, s.a.m.d), daca nu are masina echipata pt iarna, atunci pe langa sanctiunea legala sa fie pus si sa plateasca daunele facute celorlalte parti implicate.
Comment
-
intr-o societate perfecta te-ar despagubi statul ....sau nu s-ar intampla pentru ca drumul ar fi curatat...ar fi sosea cu incalzire (in pardoseala )) si gata! la noi te repara casco, asta daca ai! daca nu, probabil unul din cei doi este scos vinovat cumva, daca ajungi la accident sigur este vina cuiva!
Comment
-
Există diferențe clare între cauciucuri de vară și de iarnă. E clar că RCA-ul va despăgubi dar apoi îți va cere banii dacă ești vinovat și nu aveai cauciucuri de iarnă. Legea e foarte bună! Adaptarea vitezei este necesară și vara în funcție de condițiile de trafic și de starea drumului și a vremii. Legea e clară! 30km/h in localităti și 50km/h în afara lor este viteza maximă admisă în condițiile prevăzute de lege(vezi regulamentul...). Asta în loc de ”conducere preventivă”.
Cauciucurile de vară chiar și noi, în condițiile unei temperaruri sub 3-5 grade devin foarte tari și alunecoase mai ales pe un carosabil umed sau acoperit cu zapadă. Deși crezi că ești în siguranță de fapt ești cu sabia deasupra capului!
E adevărat că ne costă bani, e adevărat că și alții câștigă, dar cel mai mult câștigăm noi!
Și nu modifică caracteristicele constructive ale mașinii! Dacă au aceleași dimensiuni!
Comment
-
Originally posted by Nytro View PostSi eu ce castig ca am logan si sunt obligat sa am anvelope de iarna pe 4 roti???
Daca era masina cu tractiune pe spate era normal sa am 4 cauciucuri de iarna...dar e logan
E mai rau cand franezi decat daca ai avea numai gume de vara, pe ambele punti.Last edited by mr.K; 31 January 2011, 14:45.
Comment
-
Pt asta iti trebuie conduita preventiva franezi in linie dreapta inainte de curba nu dupa ce ai intrat in curba...eu stiu sa merg iarna si cu pneuri de vara
Originally posted by cris_iasi View PostFa un experiment: coboara o panta inghetata cu anvelope de iarna la masina doar pe puntea fata. Sa vezi senzatii. Garantat.
inainte de panta ii dai treata 1 si mergi usurel la vale
Comment
Comment