If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Salut
multumesc tuturor pt sfaturi si pt vorbele bune
deja m-am mai linistit putin si va multumesc din suflet pt asta
o sa va tin la curent cu mersul anchetei
O zi buna tuturor,
Florin
Si mie imi pare rau pentru ce ai patit. Dupa spusele tale, sigur esti nevinovat si sigur omul nu a murit din cauza accidentului (sau ma rog nu din vatamari produse de accident, sigur stop cardiac). La fel ca cei de ai sus, nu consider ca ar trebui sa platesti acea expertiza decat daca o soliciti. suntem alaturi de tine, si nu iti mai face sange rau pentru ca repet, esti nevinovat (ca in filmele americane "esti nevinovat pana ti se dovedeste vinovatia"). oricum viteza cu care te deplasai nu e relevanta in acest caz si trebuia sa o delclari ca fiind de 50 km/h. sigur in conditii de stres nu mai stii ca sa spui (am trecut si eu printr-un accident, unde masina cealalta s-a rasturnat si eram speriat rau. dar omul nu a avut nimic, in afara de a circula cu 130 in localitate. mare pacoste ABS-ul ca nu se mai opreste acul kilometrajului decat in putine cazuri, in fine era o paranteza).
Imi pare rau pentru ce ti sa intimplat,si eu am trecut printr-un accident destul de mare in care au fost implicate 4 masini si mie mi s-au deschis airbagurile dar nu am fost ametit si am coborit imediat din masina(tot atunci am descoperit si forumul dacia logan,la momentul respectiv parerile baietilor m-au ajutat foarte mult).
In cazul tau politia iti cere sa platesti o expertiza,plateste-o dai in colo de bani, ai toata viata in fata sa faci foarte multi.Veneai pe prioritate tu atita sti,el avea cedeaza si cam aici se termina treaba.Din momentul in care ne suim la volan fiecare dintre noi poate sa o pateasca,ca ti-o trage un Q7 care a tecut pe rosu,ca tia luat un taxi fata si te sui pe trotuar,ca nu esti atent din cine stie ce motiv etc etc....NU LASA PROBLEMA ASTA SA TE DOBOARE,DUTE LA FACULTATE,CONCENTREAZATE PUTERNIC PE CEEA CE FACI,IA-TI GAGICA IN BRATE SI CAPU SUS CA NU MAI ESTI UN COPIL.Daca te simti desnadazduit mai lasa cite un mesaj,intotdeauna se va gasi cineva sa iti raspunda.
multumesc de mesaj cristi
problema nu este de bani, am banii sa platesc acea expertiza dar problema cum mi-a pus-o organu de politie ( ce pervers suna )) este ca eu tre sa imi dovedesc nevinovatia.
A si inca o chestie care mi-a spuns-o politaiul: tre sa ma duc eu sa iau legatura cu martorii sa ii aduc eu la politie ca nu ii citeaza ei..... s-a tampit politia romana??? sau am inebunit eu????
Cristi a spus inaintea mea cam ceea ce trebuia spus! esti nevinovat si de aceea trebuie sa iti vezi de viata ta! chiar daca e greu sa treci peste astfel de momente....
prietenii iti sunt alaturi si asta e un lucru foarte important! CAPUL SUS!!!
in caz de accident cu declansarea airbagurilor, se opreste acul, exact la viteza din momentul declansarii airbagurilor. se memoreaza viteza, acceleratiile, turatia, valorile senzorilor motorului...se poate stabili daca ai franat sau ai dat gaz, daca ai tras de volan sau nu, absolut tot accidentul, din datele alea. la logan, cel putin viteza, turatia si intensitatea socului se memoreaza.
revenind la topic:
Dj_dog, sorry de accident, ma gandesc ca nu-i defel placut. eu am trecut prin 2 rasturnari dar nefiind cu victime nu s-a lasat cu dosar penal. doar masina mea in sant...expertiza la masina trebuia facuta atunci, la momentul accidentului, era datoria politiei sa retina masina pt expertiza, dat fiind ca accidentul a avut ca urmare o victima (chiar daca traia la momentul repsectiv, era parte vatamata, desi nu din vina ta si trebuia inceputa ancheta atunci, daca erai vinovat, altfel nu aveau ce ancheta). daca de la bun inceput au stabilit ca nu esti responsabil de producerea accidentului, acum ce mai vor? autopsie au facut? daca s-a stabilit ca decesul a fost din cauza unui tcc (traumatism cranio-cerebral), posibil sa fi avut inainte de accident un stop cardiac, sau chiar cand a coborat din masina si apoi de la cazatura sa faca si tcc. poate n-a purtat centura si totusi a fost aruncat pe geam, greu de spus. oricum, la doua luni de la accident, nu mai au ce sa faca. atunci ai fost gasit nevinovat, ei bine, echipajul care ti-a facut constatarea la acea data trebuie sa dea si el declaratie in fata procurorului si de acolo trebuie sa rezulte nevinovatia ta, ca doar ei te-au declarat nevinovat in prima faza. expertiza la o masina reparata egal frectie la proteza ortopedica (picior de lemn)...daca ai banii aia si vrei sa fi sigur ca nu mai ai treaba lor, fa expertiza (dar daca nu tu ai cerut-o, nu vad de ce trebuie s-o platesti) de ochii lumii si de dragul buzunarelor alora, macar sa stii ca nu mai ai tangenta cu ei dupa aia. ce mai pot sa-ti zic e sa consulti un avocat si sa incerci sa te linistesti. daca tu stii sigur ca nu ai avut viteza mare si respectivul a intrat fara sa-ti dea prioritate, nu ai motive sa te stressezi. chiar nu ai de ce. ceasul rau, s-a intamplat, nu a fost de vina, gata...Dumnezeu sa-l odihneasca pe cel decedat, intr-adevar e regretabil ce s-a intamplat, dar asta e. daca el a fost vinovat, tu incearca sa te tii tare la politie si sa gata. rabdare si tutun, se rezolva toate... linisteste-te, in primul rand nu mai poate dovedi nimeni nimic acum, si chiar daca incearca aia nu stiu ce dracu incearca, mai mult de o amenda penala cu suspendare nici un judecator cu capul pe umeri nu ti-ar da. eu sunt convins ca si daca se ajunge la ancheta, verdictul va fi NUP (neanceperea urmaririi penale). in plus, in cazuri de genul, ar trebui sa-ti ia permisul. daca n-au facut-o pana acum, clar ca nu au nici o treaba...conform legii circulatiei si nu numai, esti nevinonvat. punct!
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
problema nu este de bani, am banii sa platesc acea expertiza dar problema cum mi-a pus-o organu de politie ( ce pervers suna )) este ca eu tre sa imi dovedesc nevinovatia.
A si inca o chestie care mi-a spuns-o politaiul: tre sa ma duc eu sa iau legatura cu martorii sa ii aduc eu la politie ca nu ii citeaza ei..... s-a tampit politia romana??? sau am inebunit eu????
cauta prin codul penal sau cel de procedura penala, nu mai stiu sigur, ca vei gasi acolo un articol in care ideea este ca nu trebuie sa-ti dovedesti vinovatia, ci cei care te cerceteaza sa aduca probe care sa dovedeasca vinovatia ta;
referitor la martori, mentioneaza-i in declaratia ta si politia va fi nevoita sa-i citeze pentru a-i audia, nicidecum sa vii tu cu ei de mana...ca le asiguri tu in vreun fel transportul e altceva.
@seba: am vazut cateva loganuri proaspat busite, cu airbagurile declansate dar nu toate aveau acul vitezometrului blocat la viteza la care a avut loc impactul, ceea ce m-a mirat si pe mine pentru ca stiam exact ce ai spus si tu mai inainte...si totusi...
loganul meu este model ambiance dar cu motorizare de 1.6, 16V si nu are computer
si acu vitezometrului nu a ramas blocat
masina a fost verificata a doua zi dimineata de cei de la udristei, am dus-o pe platforma la ei si au verificat franele si ce mai era de verificat ( eu nu am fost de fata la verificare, a fost taicameu pt ca eu la ora 8 a doua zi trebuia sa ma prezint la un examen) si a iesit totul ok
ti-a murit motorul inainte de a se declansa airbagul? banuiesc ca nici abs nu are si blocand rotile ai calat motorul, deci electronica "vedea" ca masina sta. oricum, dupa reparatie, daca ti s-au inlocuit airbagurile, ecu airbag ori a fost reprogramat, ori schimbat, deci "urmele" accidentului nu mai exista. si o data facuta expertiza si a iesit ok, adio mama si-un praz verde...te duci cu foia aia de la expertiza de atunci si le-o pui in fata nasului. oricum tre' sa aiba si ei o copie la dosar, deci fac gargara baietii. daca nu ai nervi de ei, da-le ignore si lasa-i sa se agite. vorbeste cu un avocat totusi, dar deja prea seamana a telenovela in studiourile "militia romana prezinta"...
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
sincer nu stiu daca a murit motorul inainte sau dupa ce a explodat airbag-ul
masina nu are abs
totusi pe mine ma roade faptulc a multi mi-au spus ca am avut frana multa (14 metri) si din asta poate reiesi ca am avut viteza mare dar totusi masina este mcv si este destul de grea, are in talon daca imi adcu bine aminte aproape 1400kg + greutatea mea si ce mai aveam in masina cred ca greutatea totala era aproape de 1600kg
loganul berlina franeaza de la 100 la 0 in cam 36 de metrii. ala cu abs. ideea e ca la accident cu inca o masina de 1000 de kile, chiar daca aia sta, cu 20km/h n-o urnesti din loc mai mult de cativa metrii, oricum, putini la numar. la 14m de frana chiar cred ca nu aveai mai mult de 50-60. cum am zis, pacat ca s-a intamplat, dar nefiind vinovat, nu vad de ce tre' sa stai cu stress. vorbeste cu un avocat, incearca sa te linistesti...nu tu trebuie sa-ti dovedesti nevinovatia. tu trebuie sa-ti revii, pt ca viata merge mai departe si daca militienii ajung si ei la concluzia ca "da, dom'le, omul chiar nu e de vina" dar intre timp ti-au f*** anul scolar si un an din viata degeaba, pe ei ii doare fix in cur. pt ca atat ii duce mintea...lasa-i sa se agite cu ale lor, tu scoate prin cabinet de avocatura toate actele ce au fost intocmite la momentul accidentului ca sa nu poata fi "manarite" ulterior si lasa-i sa se spele pe cap cu expertize si alte bazaconii.
Ai dreptate suna idiot tare,atita timp cit in ziua accidentului ti s-au dat inapoi talonul si permisul dupa ce echipajul care a anchetat cazul la fata locului a ajuns la concluzia ca nu esti vinovat.
Politaiul care tia spus ca trebuie sa iti dovedesti nevinovatia sunt sigur ca era(un jegos flegmatic)din primul post.Sarmanul este si el un simplu functionar ca multi alti care nu isi mai vad lungul nasului,din pacate depinzi de el.Ca o sugestie,daca te descurci cit de cit cu bani vorbeste prietene cu un avocat,cit poate costa? Iar treaba sa te duci tu sa aduci martori ma cam lasa fara cuvinte.Sunt sigur ca nu legea este problema ci cei care o interpreteaza.Sa ne ti la curent.
salutare stimati colegi
revin cu vesti noi legate de cazul meu
azi am fost la politie unde mi s-a prezentat si inmanat o copie a expertizei tehnice judiciare din care reiese destul de clar ca nu sunt vinovat
aveti mai jos fotocopiile concluziilor raportului
cu toate ca mai am ceva de asteptat pana la venirea N.U.P.-ului simt deja cum mi s-a mai luat o piatra de pe suflet!!!
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment