Inmatriculare Masina SH Adusa Din Afara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Inmatriculare Masina SH Adusa Din Afara

Salut

va rog sa ma ajutati si p emine cu urmatoarea spetza:

am gasit o masina adusa din ungaria, ce are deja nr rosii de Cluj, dar nu e inmatriculata. Are revizile la zi facuta la RAR, deci sare din schema, are cica toate actele masinii si carnetul de revizii. Intrebarea mea e urmatoarea... ce pasi urmez sa trec masina pe numele meu?

Sper ca nu am sa starensc zambete dar nu fac asta zilnic. e prima data chiar...

nu o sa starnesti rasete fiindca nu sunt chiar asa multi cei ce stiu exact, cum sunt si eu. Dar cu presupusul pot sa-mi dau. Daca are deja numerele rosii si are deja RAR-ul (cu tot cu identificare) poti deja sa te apuci sa-ti strangi actele la dosar. Doar ca cel mai important act la dosarul tau va fi chitanta platii taxei de prima inmatriculare, dupa care urmeaza: actul de vanzare-cumparare, cartea de identitate, adeverinta de circulatie provizorie, copie dupa buletinul proprietarului, tidula de inscriere la impozit, RCA, si ceva bani... sigur mi-a scapat ceva. Dar cel mai sigur... du-te la sectia de politie rutiera din Iasi (sau de unde esti) si intreaba-i exact... Bafta.
    Toate cele bune...
    Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

Comment

Problema me ae alta. cum fac sa imi trec masina pe numele meu. ma gandesc ca trebe sa fie niste acte care consfiintesc ca eu i-am dat bani lu ala si el mi-o dat masina si ca nu putem sa zicem ca eu nu i-am dat banii si el nu mi-o dat masina...

evident se poate prin notariat, dar e scump asa ca ce trebe sa fac s aimi trec masina pe numele meu? ca de restul ma ocup eu sa ii pu numere negre...

Comment

nuuuu, faci un act de mana cu el care se numeste antecontract si ai nevoie de un martor valabil, pretul trebe sa fie unul real.
        Dar oricum asta este o hartie asa ... intre voi...
        in mod normal acest contract de vanzare-cumparare se face direct la politie, dupa ce individul o radiaza si o scoate de la impozit, la ghiseu.
        Intreaba la politie asta, or sa te lamureasca. Politai astia de la ghisee parca incep sa priceapa cine le baga leafa in jeb. Si evident, parca sunt din ce in ce mai simpatici.
        Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

Comment

daca e neinmatriculata nu e la finante de radiat nimic. el abia o adus-o si mi-o da mie. deci practic la politie se face toat treaba ca dat fiind ca abia o adus-o si ca i-o facut deja RAR-ul e clar ca e ok pana aici.. zic si eu..

Comment

faci act de vanzare cmparare la un agent "autorizat". in bucuresti e plin de rulote unde se incheie acte. NU face chitanta de mana, de ceva vreme chitantele de mana nu mai au nici macar valoarea hartiei pe care sunt scrise.

p.s. : mai intai intereseaza-te cat te costa taxa de prima inmatriculare sa nu ai surprzie pe urma.
            vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

Comment

Pai trebuie facut contract de vanzare cumparare intre tine si el...Si apoi sa ai grija sa aibe actul de radiere din tara de unde e adusa masina si actul vamal de export permanent...talonul de acolo si apoi cartea masinii...Apoi tu dupa ce faci actul de vanzare te duci la politie cu actele sa iti dea numere rosii(de preferat cu proprietarul masinii sa vezi daca e vreo problema sau ceva lipsa la dosar).Apoi direct la rar pentru autentificare si itp.Am uitat sa precizez ca la numere rosii trebuie sa ai rca valabil.

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google