Proiect Cod Rutier 2009

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Proiect Cod Rutier 2009

Ce ziceti de asta?

Prevederi din Proiectul Noului Cod Rutier - 2009
    Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
    Conform noului Cod Rutier, aflat inca in stadiul de proiect, depasirea de doua ori a vitezei legale ar putea fi sanctionata cu retinerea soferului pentru 24 de ore

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
    Infractiune constand in conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere
    Initiatorii proiectului au prevazut sanctiuni dure pentru soferii indisciplinati. Cei care merg cu dublul vitezei legale si sunt opriti in trafic, ar putea fi retinuti pentru 24 de ore. Pentru abaterile grave, permisul ar putea fi retinut chiar si trei ani.

In plus, soferii vor fi testati cu alcooltestul de fiecare data cand vor fi opriti, iar controalele nu se vor face numai de politistii de la rutiera, ci si de jandarmi si politistii comunitari.

O alta masura, amendarea proprietarului masinii, chiar daca acesta nu s-a aflat la volan in momentul unei abateri de la Codul Rutier, a starnit deja reactia Asociatiei Magistratilor din Romania care considera ca prevederea incalca drepturile omului. Cei care au venit cu propunerea explica faptul ca in acest fel, autoritatile pot incasa amenzile mai repede.

Noutati sunt si pentru viitorii soferi. Poligonul ar putea redeveni obligatoriu. In plus, soferii profesionisti ar putea sa obtina permisul numai dupa probe de control al derapajului, acvaplanarii si dupa teste de simulare a impactului si a rasturnarii.

O alta modificare ii vizeaza pe cei cu mopede si scutere. Ei vor putea sa se plimbe doar daca au permis de conducere . ATV-ul, considerat vehicul de teren accidentat, nu va mai avea ce sa caute pe drumurile publice.

Initiatorii proiectului au venit si cu o propunere cel putin inedita: copacii de pe marginea drumului sa fie taiati, ca sa existe mai putine accidente grave. In acest moment, modificarile sunt pe masa Consiliului Interministerial de Siguranta Rutiera. Documentul nu a primit inca avizul Politiei Rutiere.

sursa http://www.euroavocatura.ro/stiri/27..._Rutier_-_2009
    CT-97-VIPsigpic

In plus, soferii vor fi testati cu alcooltestul de fiecare data cand vor fi opriti, iar controalele nu se vor face numai de politistii de la rutiera, ci si de jandarmi si politistii comunitari.
    Vai de capul nostru!!!
    Intai sa-i invete pe comunitari sa vorbeasca si apoi sa le dea drept de control!
    INTALNIRE LOGAN CLUB CALARASI DUMINICA ORA 15

Comment

Originally posted by santo View Post
      ...Conform noului Cod Rutier, aflat inca in stadiul de proiect, depasirea de doua ori a vitezei legale ar putea fi sanctionata cu retinerea soferului pentru 24 de ore
      ...Cei care merg cu dublul vitezei legale si sunt opriti in trafic, ar putea fi retinuti pentru 24 de ore. Pentru abaterile grave, permisul ar putea fi retinut chiar si trei ani.
      Adevarul este ca sunt multi cei care merg in localitati cu peste 100 km/h,nu le-ar strica un pic de "racoare".

Originally posted by santo View Post
      ...In plus, soferii vor fi testati cu alcooltestul de fiecare data cand vor fi opriti, iar controalele nu se vor face numai de politistii de la rutiera, ci si de jandarmi si politistii comunitari...
      Aici sper sa se mai gandeasca Daca ajung si "maidanezii" sa ne opreasca,eu imi vand masina....
      Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Intru-un fel ar fi bine ca la ce se intampla pe drumurile patrie este dezastru bine ca am luat carnetu ca vine tot mai greu!

Comment

Treaba cu poligonul e buna,nu trebuia scoasa!
          Iar chestia cu invatatul soferilor profesionisti cum sa derapeze si alte treburi imi miroase a afacere,o noua afacere.

Comment

[QUOTE=santo;369180]Ce ziceti de asta?

O alta masura, amendarea proprietarului masinii, chiar daca acesta nu s-a aflat la volan in momentul unei abateri de la Codul Rutier, a starnit deja reactia Asociatiei Magistratilor din Romania care considera ca prevederea incalca drepturile omului. Cei care au venit cu propunerea explica faptul ca in acest fel, autoritatile pot incasa amenzile mai repede.

Asta nu am inteleso deloc.
            Poate sa ma amendeze daca am parcat neregulamentar pe undeva.
            Dar ca sa iau amenda cand eu nu ma aflu in masina?
            NU gasesc ce altceva poate sa faca ei in acest sens.
            Sau poate eu sa beau o bere in casa si ei sa ma amendeze pt. treaba asta.

Comment

ATV-ul nu ar trebui scos de pe drumurile publice si nici copacii taiati , un copac taiat poate insemna moartea unui om , adica ma refer daca eu Doamne fereste ies de pe drum ma trantesc prima data in copac si nu am sansa sa-l omor asa usor pe pieton
              Its just a car ...

Comment

Aici e vorba de radare fixe, cand trebuie intai sa trimita hartia aia la proprietar care o completeaza cu datele celui care a condus, apoi o trimite inapoi la ei si abia atunci trimit amenda. Vor sa amendeze proprietarul ca sa elimine pasii astia.

Comment

@radu2008
                  Care drumuri?
                  Important ar fi sa avem drumuri (vezi autostrazi), dupa care sa le sistematizam, iar respectul fata de ceilalti participanti la trafic va veni de la sine in conditiile unui trafic civilizat. Degeaba baga tot felul de masuri coercitive, daca avem un trafic din secolul trecut, examanele s-au luat cum s-au luat in anumite zone ale tarii, spaga este la ordinea zilei, si asa mai departe.
                  Iar instruirea conducatorilor auto este la fel din secolul trecut, nu parcarile in oras ne omoara, ci mersul de-a-n p.lea pe soselele tarii, care si asa sunt vai de capul lor. Un absolvent de scoala de soferi habar nu are despre masuri de siguranta la deplasarea la viteze mari pe o sosea, nu ii spune nimeni despre distante de siguranta la deplasarea pe autostrada la o anumita viteza. La noi in scoala se invata despre motoare sau bujii, dar nu se invata despre acvaplaning sau adaptarea vitezei in functie de conditiile de drum.
                  Iar legea se invata in general ca sa se ia examenul, nu ca sa se respecte, ca oricum politia actioneaza cum vrea muschii ei, in principal ca sa faca planul de incasari la buget, nu ca sa avem un trafic civilizat si fluent...
                  In rest numai de bine, astept si aceste modificari fara emotii, nu sunt nici primele si nici ultimele din viata mea de sofer, dar constat ca sunt din ce in ce mai frecvente (din 2003 ar fi a treia modificare) si fara urmari...

Comment

[QUOTE=detail;
                    Eu ma referam ca la ce drumuri naspa avem se intampla tot mai multe dezastre ca sunt tot mai multe masini si nu mai au loc i,nfrastructura sta pe loc cand masinile se inmultesc!

Comment

...fara urmari pt ca in ziua de azi au permis foarte multi spagari.Dupa parerea mea ar trebui scuturate scolile de soferi,sa lase codul rutier in pace,nu asta e principalul "vinovat" de ce se-ntampla pe soselele noastre.

Comment

Eu zic ca mai bine sa se taie copacii de pe marginea drumului,si sa se planteze altii la mai bine de 15-20 de metri de sosea,iar aia care reusesc sa se infiga si la distanta asta in ei inseamna ca nu sunt sanatosi la cap.
                        Intradevar acum cum sunt pusi la 1-2 metri de sosea nu este deloc bine ,indiferent daca eu merg si cu 80 la ora,pt. ca nu am deloc loc de vreo manevra de evitare a vreunui dobitoc care depaseste aiurea(in cazul asta trebuie sa alegi pomul sau o ciocnire frontala,,,,voi ce ati alege???),si intre drum si sosea sa fie teren arabil(aratura) pt a atenua din viteza unui autovehicul si de a avea destul loc de evitare a unui accident.
                        Si in primul rand ar trebui reimpadurite toate locurile de pe care s-au taiat zeci de mii sau sute de mii de copacii de catre MAFIOTII DIN GUVERN.

Aici ai dreptate @Detail,cu proaspetii absolventi de carnet.
                        Habar nu au cum sa faca o depasire la viteza mare,pt. ca nimeni nu ii invata acest lucru,in timp ce pica saracii examenele din cauza unei parcari laterale sau in spic.
                        Vorba ta "nu asta ne omoara(PARCARILE), ci o depasire aiurea a anuia care nu a invatat in scoala de soferi acest lucru.
                        Last edited by Ivan Marian; 11 July 2009, 20:51. Reason: Automerged Doublepost

Comment

In codul rutier sa se prevada arestarea pentru, gropile din carosabil, pentru lipsa iluminarii publice, indicatoarelor, erc. Cand se va lua aceasta masura sunt de acord cu orice se propune.

Comment

Originally posted by Ivan Marian View Post
                            Vorba ta "nu asta ne omoara(PARCARILE), ci o depasire aiurea a anuia care nu a invatat in scoala de soferi acest lucru.
                            Uitati exemplul

Comment

Am pus si eu acest film la threadul lui Tataie12(cel cu limita masinii) , si am pui pus inca cateva filme despre inconstienta unora.

Iar toti pustii gaozari de 16-17 ani ar trebui sa dispara total de pe sosele si sa se duca la dracu in praznic pe camp cu SCOTERELE lor. Habar nu au de legislatie teribilistii astia(kamicaze).
                              Sunt foarte periculosi in trafic si poti face puscarie din cauza unui gaozar din asta pt. ca iti sare in fata ca iepurele,exact de unde nu te astepti.
                              Aici sunt de acord cu aceasta lege...FARA PERMIS NU AI CE CAUTA PE DRUMURILE PUBLICE.....indiferent daca ai si scoter,atv,etc...
                              De exemplu am fost cu fata mea de 7 luni in parcul Carol(Libertatii) ,ieri si ce sa vezi pe aleile parcului:::
                              Doi gaozari de vreo 15 ani ,fiecare pe scoterul lui goneau ca niste nebuni pe acolo cu viteza maxima.Au alergat gardienii publici de acolo dupa ei si degeaba ca nu iau prins.
                              Va dati seama ca daca Doamne fereste dadea vreun nenorocit din asta peste fata mea aflata in carucior ,CRED CA IL OMORAM PE LOC.
                              In situatii din astea sigur nu te mai controlezi si faci crima si implicit puscarie.
                              Pt ce ????Ca legea permite anumitor tembeli sa mearga pe scotere ca au capaciate cilindrica mica.Sau cati scoteristi ati vazut ca merg pe trotuarele din fata blocurilor???
                              Cati dintre voi v-ati controla in asemenea situatie,adica sa dea un scoterist peste copilul vostru(Doamne fereste),si voi sa stati sa asteptati ORGANUL competent sa faca dreptate???
                              Last edited by Ivan Marian; 11 July 2009, 22:35. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google