If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Acte Vanzare - Cumparare. In Special Partea De Vanzare.
Acte Vanzare - Cumparare. In Special Partea De Vanzare.
Am si eu o dacie 1310 de vanzare , masina e pe firma , cumparatorul e persoana fizica. El insista ca trebuie sa-i tai eu factura pe firma mea.
Cum se procedeaza de fapt? cum fac? cam cat ma costa actele de vanzare? Ma duc cu el la un birou de acte auto?
cum sa-i tai factura? e dilimache? nu-i vinzi o tona de portocale, ii dai o troaca, o anunti la primarie si la politie si sanatate, drum bun...
asta daca nu s-or fi schimbat niste legi in tara asta de rahat de acum cativa ani...faci contract de vanzare-cumparare si gata.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
esti obligat sa-i dai factura la "kila" aia de 1300.trebe scoasa din gestiune la pretul pietei altfel te intreaba fiscul de sanatate.e mai complicat decat credeti.asa prevede legea.
Sonykel daca iti cere omu factura esti obligat sa i-o tai.Daca vrei sa nu ii tai factura nu i-o tai sau nu ii mai vinzi masina lui daca tot insista ca vrea factura.
Iar daca vinzi masina altuia care nu vrea factura,masina iese din gestiune automat,chestie care o sa reiasa din contractul de vanzare-cumparare,incheiat intre tine si cumparator.Inainte de vanzare oricum trebuie sa scoti tu un certificat fiscal din care sa reiasa ca ai impozitele achitate la zi pt. dacie.
Apoi cumparatorul are obligatia ca in termen de 30 de zile de la incheierea contractului sa se duca la fisc ca sa declare masina pe numele lui.Nu mai ai tu ca vanzator obligatia ca sa te duci la fisc si sa le spui ca firma sau tu ca persoana fizica ai vandut masina.
Iar cat mai costa sincer nu mai stiu,oricum nu cred sa fie mai mult de 3 mil.
Pai pe Sonykel nu o sa il mai intereseze acest lucru pt.ca el o sa se scoata cu contractul incheiat.Treaba asta cu impozitul trebuie sa il intereseze pe noul proprietar care trebuie sa se duca in termen de 30 zile de la data semnarii contractului la fisc(trezoreria de care apartine sau la administratia financiara).
Altfel cumparatarul risca amenzi uriase daca nu face acest lucru si se depisteaza magaria.
Oricum daca se duc la politie trebuie sa radieze masina pt a putea fi inregistrata pe noul nume,altfel fara a fi radiata masina nu se incheie contractul.
iti zic eu cat e amenda pentru nedeclararea bunului cumparat in 30 de zile de la data cumpararii(in acest caz autoturism) 380 ron.si nu se va pune nici o stampila pana cand nu se plateste amenda.Eu am o solutie pentru acest caz dar nu o pot pune pe forum.
cand chestia pe care o vinde nu face obiectul de activitate al firmei, nu vad de ce ar trebui sa vinzi cu factura. daca eu vand baloane cojite, ca asta mi-e domeniul de activitate, de ce sa-ti dau factura cand iti vand televizorul?
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Ba sony de ce mama zmeului nu iti misti fundul sa te intresezi de acte?...uite hai ca am fost eu...
Te duci acolo unde platesti impozitul pentru firma sa scoti un certificat fiscal care atesta ca nu ai datorii la Primarie.Iti trebuie o cerere copie dupa CI si imputernicirie(daca nu esti tu administratorul societatii) plus balanta analitica pe ultima luna inchisa.
Dupa ce obtii acel certificat fiscal faci FACTURA cu data de obtinere a certificatului fiscal.
Apoi noul proprietar se duci la un birou de copiat acte sa faca celelalte acte...nu e treba ta...treaba ta este sa iti aduca acea fisa prin care noul proprietar a trecut masina in proprietatea sa la primarie.
Dupa aceea te duci din nou la primarie cu cererea de scoatere din evidenta cu copia facturii cu imputernicirea si cu copia dupa ci si cam asta e...
Daca vnzatorul e persoana juridica trebuie neaparat factura si nu se mai face contract de vanzare cumparare.Masina este mijloc fix si trebuie scoasa din gestiune.
Sony daca te duci unde platesti Impozitul la firma cu stampila si cu copie dupa ci si cui-ul firmei vei rezolva...
Si nu te ambala ca nu am mers special pentru tine...am vandut autobuzul de la firma...azi am inceput...azi am terminat...maine da respectivul banii si ia masina...cu 8000 am dat-o ca sa nu faci vreoun off topic pe urma ca am vazut ca cineva e cu ochii pe tine si te sanctioneaza
am rezolvato am si uitat de topicu asta...
iam facut factura
iam scos de la fisc atestat dala cum ca nu am datorii
iam pus stampila pe fisa de inmatriculare
si pe talon si gata papa
omul e din bacau...
o situatie...
masina mea e luata pe leasing pe o firma; curand se termina leasingul si va trece pe firma; daca vreau sa o mut de pe firma pe numele meu...firma trebuie sa imi faca o factura...de ce valoare imi va face factura[masina pe leasing era 9000 euro]...si daca trebuie sa mai platesc eu ceva....sau au fost suficiente ratele la leasing..?
multam
"Stiu ca nu stiu nimic, dar stiu ca pot sti mai mult decat stiu" (Socrate)
Pai firma trebuie sa iti faca factura pe valoarea masinii la zi cu cat apare in contabilitatea ei pentru a se putea scadea. (Pretul ii scade odata cu amortizarea obiectului).
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment