raritati deatfel, sunt autvehicule care nu s-au pordus deloc cu volan pe dreapta, asigurarea este evident enorma.....impozitul la fel.
Masinile Cu Volan Pe Dreapta, Un Real Pericol
Collapse
X
-
Originally posted by cosmindan View PostEu zic ca te poti asigura cat de cat cu 10m fata de cel pe care urmeaza sa il depasesti , astfel vei avea un unghi mai ascutit de vizibilitate.
N-am spus ca stau la 5-6 m in mod obisnuit in spatele cuiva, m-am exprimat incomplet. Cand ajung la 5-6 m in spatele masinii pe care vreau sa o depasesc, trag de volan si efectuez depasirea.
Cine vrea sa testeze depasiri la limita, sa ia o masina cu volan pe dreapta si sa mearga pe un drum de munte cu o singura banda pe sens. Si sa depasiti frecvent cat o sa din aia plina de busteni.
Discutia asta e un fel de hai ca poti face sex si dupa colt. Daca o ai curbata.
Rablele din GB, Irlanda, pot ramane in tara lor. Daca-s asa de tampiti aia din tarile unde se circula pe dreapta, ma intreb de ce or fi asa de multi?
Ca se circula pe stanga in tarile din fostul imperiu Britanic. Si Japonia parca, asa ca exceptie.
Adica 5 miliarde circula pe dreapta, 1,5 miliarde (aici am inclus si India, ca altfel comparatia numerica nu mai avea sens ) circula pe stanga.
Ca exceptie, eu pot merge cu Loganul in GB intr-o vacanta (cand voi termina tot globul de vazut ), dar sa-mi permita aia sa-l inmatriculez acolo, sincer ma indoiesc.
Originally posted by razvanamza View Postraritati deatfel, sunt autvehicule care nu s-au pordus deloc cu volan pe dreapta, asigurarea este evident enorma.....impozitul la fel.
Originally posted by Alin0007 View PostSi eu spun doar un lucru: Un sofer adevarat se descurca la volanul oricarei masini.
Asa ca cine nu se simte in stare, sa ramana la masini cu volan pe stg. Pana acum n-au fost accidente din cauza asta.
Si da, legea britanica permite asta. Sunt multe marci de masini supersport care produc doar masini cu volan pe stg.
http://www.youtube.com/watch?v=XlyImuo-IBw
Plus anul trecut un accident prin Bistrita, cu mai multe victime.
Vauxhall Vectra B e o rabla des intalnita la noi cu volan pe dreapta. La dezmembrari gasesti bord cu volan pe stanga, transformarea directiei si a pedalierului nu costa prea mult, dar cine-i mai smecher decat ala cu volan pe dreapta, este?
RCA-ul la masinile cu volan pe dreapta ar trebui sa coste de 5-10 ori mai mult decat in cazul celor cu volan pe stanga, si s-ar rezolva problema.
Comment
-
Originally posted by mr.K View Post..............
Chiar acum cateva luni un BMW M5 cu volan pe dreapta si numere de Bulgaria of course, intrat in dep[asire fix sub TIR, langa Iasi.
Plus anul trecut un accident prin Bistrita, cu mai multe victime.
...............................
@mr.k: tu te auzi ce spui? Pe bune acum... anul trecut (deci mai bine de 6 luni) si acum cateva luni, au avut loc doua accidente cu masini cu volan pe dreapta... Ai idee cate accidente au loc in fiecare zi intre masinile cu volan pe stanga?
Am mai auzit cliseul cu motociclistii "dom'le, daca mergi pe motor, sa fii sigur ca o sa mori, deci n-ai absolut nici o sansa". Ma si m-am apucat sa fac scoala de categoria A, mi-am luat si permisul, am mers si cu o din-aia care face suta in 3 secunde, ma si stii ceva? Se poate merge si incet cu ea, nu trebuie neaparat sa mergi cu 300 la ora, sau sa ajungi la 200 km/h ori de cate ori pleci de pe loc.
Ca sa scurtez, din tot ce am citit pana acum pe acest thread, a fost asa "dom'le daca eu nu am condus niciodata, si mai mult de atat, bha stii ceva?! nici nu o sa conduc niciodata pentru ca mi se par periculoase, bha!!! sa se interzica frate!!! daca omu' nu a mers niciodata si i se pare "peste mana" sa se interzica si sa nu mai vedem o asemenea "anomalie" pe soselele patriei."
Daca o masina din asta a facut un accident! whaaaa!!! Sunt periculoase frate! Sa se interzica!!!
Rugamintea mea este sa nu ia nimeni personal ce am scris mai sus. chiar vreau sa stai un pic (2 minute, atat) si sa va ganditi la ce am scris.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Pai am idee si CATE masini cu volan pe dreapta sunt comparativ cu cele cu volan pe stanga. De aici disproportia numarului accidentelor. Nu am o statistica, eu am zis de 2 accidente grave de care am auzit, nu citesc gazeta politiei.
Inca odata te intreb: daca nu ai o problema cu masinile ce au volan pe dreapta si sunt inmatriculate in Romania, nu e mai bine ca atunci cand comanzi o masina noua sa fie la optiuni: Volan pe stanga/dreapta?
Ca tot e legal. Poate e si fita la un moment dat sa ai volan pe dreapta.
Nu trebuie sa fie accidente, e usor sa vezi de ce in tarile unde se circula pe dreapta, volanul e pe stanga. Cine nu vede motivul, sa-si ia masina cu volan pe dreapta.Last edited by mr.K; 7 June 2011, 11:43.
Comment
-
N-ai inteles... eu n-am o problema cu masinile. eu doar ma chinui sa spun (si nu prea reusesc) ca nu masinile sunt periculoase, ci oamenii care le conduc.
Daca nu am o problema cu masinile care au volan pe dreapta, asta nu inseamna ca vreau sa-mi cumpar asa ceva si sa merg cu ea zi de zi.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Hai sa va mai dau un exemplu foarte des intalnit,,vrei sa depasesti un tir,,tirul merge lipit de axul drumului sau un pic peste el..in fata tirului mai sunt masini mici pe care deabia le vezi (( ca merg mai spre dreapta )) cand depasesti normal si vrei sa te asiguri,,cum le vezi si pe alea cu volanul pe dreapta?
Adica tu te incadrezi si iti calculezi depasirea doar pt tir,,si apoi pe la jumatatea lui SURPRIZA,,mai vreo inca 2 masini in fata lui..si de aici pericolul.
Nu am zis ca nu m-as descurca sa conduc masini cu volan pe dreapta,,dar la noi in Romania cu sosele foarte inguste (( ca pt carute)) si 400 de km de autostrada mi se pare inutil asa ceva si tu ca sofer trebuie sa fii mai atent si mai incordat in trafic ca de,,,,nu te asiguri cum trebuie ori te omori singur,ori pe altii!
Comment
-
Originally posted by Ivan Marian View PostHai sa va mai dau un exemplu foarte des intalnit,,vrei sa depasesti un tir,,tirul merge lipit de axul drumului sau un pic peste el..in fata tirului mai sunt masini mici pe care deabia le vezi (( ca merg mai spre dreapta )) cand depasesti normal si vrei sa te asiguri,,cum le vezi si pe alea cu volanul pe dreapta?
.............................................sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Motivul este ca in tara asta in care se intampla sa locuiesc si eu, se circula pe partea dreapta a drumului. Daca vreodata ma voi muta intr-o tara unde circulatia se desfasoara pe partea stanga, atunci imi voi lua o masina cu volan pe dreapta.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Si de ce n-ai inceput dom'le cu asta? Stam si o intindem pe 2 pagini.
Volanul spre axul drumului are rostul lui, sa ne fie noua comod.
Da, te poti descurca si cu volanul pe partea santului, dar mai greu si nu vad rostul.
E ca si cum m-as incapatana sa mananc ciorba cu mana stanga, eu fiind dreptaci.
Comment
-
-
in BUZAU sunt o gramada de SUZUKI VITARA sau SAAB-uri,BMW-uri cu volan pe dreapta si numere de romania
Comment
-
n-am remarcat in mod special. dar am vazut depasiri facuta de masini cu volan pe dr. uneori "scapa" la mustata. si n-au oglinzi suplimentare sau camere, etc. pentru usurarea vizibilitatii.
daca o masina cu volan pe dr. este ok cum spuneti voi, va invit sa faceti un drum buzau-siriu, sau buzau-brasov. daca aveti noroc de un tir cu lemne (max 30 km/h) cred ca este imposibil sa-l mai depasiti. abia reusesti cu volan pe stanga, fiindca traficul de pe sensul opus este destul de intens, si ferestrele pentru depasire sunt mici, iar vizibilitatea este aproape inexistenta datorita curbelor. nu neg ca, pe drum drept, poti merge ok si cu masina "de anglia".
Comment
Comment