Masinile Cu Volan Pe Dreapta, Un Real Pericol

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Stai in spatele ei la cel putin 10m, poti sa intrii usor pe celalalt sens de mers si ai vizibilitate sa vezi daca vine cineva pe sensul opus, daca vine nu te bagi, nu in curul ei cum fac de obicei unii si daca pune ala frana se urca pe el, si vei depasii doar at cand o sa ai drumul liber in fatza.
    Daca ati merge si cu masini ce nu au acceleratia atat de rapida poate ati intelege. Ce o sa faceti daca masina atinge 0 - 100 in 25 - 50 de secunde min ?????????????????????????????????????????????. si asta pe linie dreapta , da la urcus?
    Daca vreti viteza cand sunteti singuri pe drum dati pana nu mai duce motorul, dar cand intalniti si alti participanti la trafic incercati sa va puneti voi in locul lor, conducand voi acele masini, nu faceti manevre prin care sa ii jenati in trafic.
    Conduceti prudent.

Comment

• Cum am mai zis, depasirea e cea mai riscanta manevra, asa sa mergi linistit pe drum poti sa ai si vlonaul in spate pe dreapta, ca tot te descurci.
      Ia uitati un sofer de bemveu cu volan, ati ghicit, pe dreapta.:

Unul din multele exemple. Omul se credea in England de a luat-o pe partea stanga cred. Accidentul e de ieri , 12.10.2010. Pe lumina.

Comment

• A mers mult prea rapid, si neavand cunostiinte de abordare a virajelor, a iesit in decor.

Cat despre volan pe dreapta: acolo sunt ieftine, caci o asigurarea la un M3 poate ajunge si la 2000 lire anual (asigurare obligatorie), asadar proprietarul este constrans sa renunte la ea pt o suma modica.
        Deci, vine melteanul de tigan si-si ia un biemvieu m3. Macar de banii aia de si-ar lua un Morgan....la ala macar merge cu volan pe dreapta, ca nu-i masina de facut depasiri

Comment

• Bine ca a fost Bemweu si nu Vectra C, deja ma speriasem
          If it ain't broke, don't fix it!

Comment

• Ori am eu impresia , ori unii dintre noi isi pierd si cea mai mica logica in detrimentul legilor (nu intotdeauna ce spune legea e bine) , nu stiu de ce , dar am un feeling ca toti astia care au masini cu volan pe dreapta sunt simpatizanti basescu , asa o fi ? si daca sunt la stadiul de simpatizanti basescu la ce dracu mai vorbim de masini cu volan pe dreapta, ne complicam aiurea
            On topic : in urma cu niste ani cativa oameni s-au gandit sa mearga pe partea dreapta a drumului , ca asa le-a venit , intre timp s-au gandit altii sa isi arate ciumegaria pe care o poseda si sa mearga pe stanga , ok , toate bune si frumoase , ambele gandiri sunt logice, daca nu e alba e neagra si viceversa, dar de ce se gasesc prosti sa amestece gandirile astea , reinventeaza ei apa calda ? riscul de a merge cu o masina gandita pentru partea stanga a drumului nu e mai mare daca o folosesti in alte conditii de drum ? e ca si cum ai folosi tico la off-road , e o logica simpla , nu e vorba de nicio smecherie si cand ii vad pe unii care vorbesc cu atata nonsalanta despre un lucru atat de simplu ma apuca zambetul ironic si nici nu stiti cat ma bucura "pisicutele" si "ursuletii" opriti pe partea dreapta cu te miri ce probleme , nu am nimic cu masinile , am ceva cu cei care le agreaza mult prea mult si le ridica la o valoare pe care nici de noua nu a avut`o ...
            Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Subscriu!!! O masina gandita petru un anumit gen de trafic, folosita in alt context, nu este decat o cauzatoare de probleme. Este simplu dar unora le place sa gaseasca scuze.
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Mai mult decat atat, incearca sa demonstreze ca ceilalti au o gandire gresita...
                If it ain't broke, don't fix it!

Comment

• De aceea propun ca toate masinile sa aiba volanul pe aceeasi parte cu partea de drum pe unde se circula. (in Romania, sa fie cu volan pe dreapta of course, iar in Anglia sa fie cu volan pe stanga). Asa, ca sa fim smecheri.
                  Mai zicea cineva ca poti depasi daca ramai in urma celui din fata cu nu stiu cati metri sa ai vizibilitate, dar acea distanta trebuie recuperata, oricat ar fi masina de puternica, tot dureaza, iar timpul ala se adauga la durata cat ar fi depasirea in scurt.
                  Stim cu totii cat conteaza o secunda-doua in timpul depasirii.

Comment

• Pai dupa mine la masinile cu volan pe dreapta RCA-ul trebuie sa fie dublat .

Comment

• Nu cred ca marind preturile la asigurare reduci existenta masinilor cu volan pe dreapta pe drumurile noastre, din moment ce unu care da examen de 10 ori de permis si nu ia , ce poti sa te mai intrebi sau sa te gandesti ? , e o chestie de fond la noi ca popor in general , tre sa am masina mai buna ca ala de langa mine de la semafor , nu conteaza ca eu stau in garsoniera, dar am q7 , asta e si filozofia celor cu volan pe dreapta, nu conteaza interiorul , faptul ca te chinui sa o conduci , ca nu esti obisnuit din niciun punct de vedere , important e sa iei o masina ieftina , cat mai ieftina sa iti faci treaba cu ea si sa iesi in profit, o alta prostie a romanilor, ei vor peste noapte sa faca sute de mii de euro avere, cand un neamt sau un englez strange averea asta in cateva generatii , pentru ca la ei banul e facut cinstit , la noi merge totu pe japca, pe manarie ,sa te faca la orice , sa te tepuiasca , inaintea masinilor cu volan pe dreapta consider ca trebuie sa lucram la mentalitate , si din cauza unor actuali prosti copii nostri vor fi la randul lor cum suntem noi acum, cam ce sa vada nepoata mea acum la politicieni , sau la oamenii asa zisi persoane publice , (ei si wc-urile ce mai sunt publice, ca strazile sunt ale celor cu volan pe dreapta , ce conteaza ca nu vad in fata, ma dau pe banda ailalta sa vad daca vine din sens opus, oups vine tirul , n-are nimic, macar nu am murit in logan ca un amarastean, ci intr-un ford cu motor de 2.0 iei ce tare ....)

Comment

• Orice turma are nevoie de un pastor.
                        Cum de 20 de ani, am avut parte doar de "pastori" smecheri, mentalitatea romaneasca s-a modelat in acest fel.
                        Ca sa avem oarece succes in educarea copiilor, ori ii trimitem sa invete peste hotar, ori ar trebui acesti hotomani sa se organizeze putin, si sa nu mai fie persoane publice.
                        E o utopie sa spun ca un conducator nu-si creeaza diferite avantaje, atat lui cat si apropiatilor, insa ar trebui sa o faca mai perdea, sa minta putin populatia, si nu flagrant.

PS: vezi era Ceausescu, cand toti munceau ca tampitii. Vezi deasemeni si francezii, care au reguli, si sunt ghidati de ele. Nu ca la noi :"lasa ba ca merge asa. Ma descurc eu".
                        Masinile cu volan pe dreapta exista in romania, pt ca sunt extrem de ieftine. Iti poti achizitiona un M3 cu 3000-5000 lire, din Londra. Iar aici, cu el, esti mare "bastan", "nasul nasilor" "buricul pamantului".

Comment

• Ca sa nu mai vorbim ca unele din masinile cu volan pe dreapta provin din tari unde se circula astfel, dar via Bulgaria (am avut ocazia sa vorbesc cu cineva care aduce masini cu volan pe dreapta pe o filiera bulgareasca). Masinile se iau de "dincolo" cu bani marunti si se vand cu profituri frumusele aici.
                          Si mai stiu pe cineva care a avut curajul sa mearga cu masina cu volan pe stanga in Marea Britanie. A spus ca nu era zi lasata de Dumnezeu sa nu fie oprit si sa i se ceara actele, sa fie intrebat de "scopul si durata vizitei" si sa i se repete la nesfarsit ca nu are voie sa conduca masina cu volan pe stanga in Marea Britanie fara sa aiba copilot care sa-l ajute la depasiri si ca sa mearga la un atelier auto sa isi schimbe reglajele farurilor, ca sa nu mai bata asa tare in dreapta.
                          The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• Exact, sunt ieftine de cumparat dar nu si de intretinut, intra la bmw in service adevarat cum scrie la carte si fa o revizie de 60 mii la un M3, nu mai zic revizii mai mari care ar presupune inlocuirea mai multor consumabile,cu siguranta costul reviziei trece de costul de achizitie , chiar daca legea permite inmatricularea unei astfel de troace , nu inseamna ca e si in regula a se utiliza ca orice masina cu volan pe stanga .
                            Nu regret nici era ceausescu(oricum nu am prins-o,insa imi dau seama cum ar fi ), nici comunismul , insa toate au o limita , cu ceausescu limita s-a atins cu 2 secunde inainte de revolutie si s-a ajuns la concluzia ca asa nu se mai poate trai , cred ca doar o noua revolutie ne-ar aduce schimbare in bine , sincer, nu cred ca inselatoria , minciuna si clanurile din politica/politie/justitie se pot inlatura altfel ... lor nu le e frica de nimic pentru ca le merge, dupa n ani de subjugare populatia s-a multumit sa fie libera si atat , multumindu-se cu din ce in ce mai putin pana se va atinge din nou un punct critic , si atunci va fi iar varsare de sange .
                            Sunt un nationalist insa as fi de acord imediat cu aducerea la conducere unor straini la putere , prefer sa ma conduca un ungur care sa nu isi bata joc de mine si sunt de acord sa ii dau tara atat timp cat nu isi bate joc de ea ... sincer noi ca popor ne batem joc de tot ce inseamna tara asta , ne batem joc de noi intre noi , trist dar adevarat

Comment

• Eu nu consider ca toti ceilalti au o gandire gresita, masinile cu volan pe dreapta au existat in Romania de pe vremea lu Ceusescu, de la dacia 1300 de test cu volan pe dreapta pana la camioane (astea erau si inmatriculate). E adevarat ca acum s-au inmultit considerabil datorita crizei, o aduci cu bani mult mai putini, si ai un confort mult mai mare decat are loganul (deabia acum a ajuns la dotarile pe care le avea un aro full de export in 2002).
                              De vina sunt cei care isi iau aceste masini si nu stiu sa conduca nici macar una cu volan pe stanga. Ar trebuii in primul rand ca cei care conduc aceste masini sa dea un test special de conducere, nu pe bani. Cred ca mai bine de 25% din cei care au permise sunt varza in poligon, daca isi mai iau si o masina cu volan pe dreapta si mai si vor sa arate pe strada cat poate masina lor at sunt intr-adevar pericol public.

Comment

• Am vazut un convoi de englezi si aveau in partea stanga lipita cu ventuza de parbriz o camera si la centrul parbrizului un monitor si vedeau exact ce ar vedea si un sofer din partea stanga ba chiar mai mult daca camera este pe infrarosu vede mai bine noaptea ,deci daca iubesc viata sunt variante.Iar referitor la depasiri era unul cu un bmveu l-am depasit cand a vazut ca sunt cu dacia a accelerat si el desi legea spune cu totul alt ceva din fata venea un camion si bulanul nu ma lasat sa intru eu nu m- am retras am mers si la un momendat cind am ajuns aproape in fata lui am tras brusc dreapta norocul ca nu mia zgiriat masinuta dar el sa speriat si o plecat in pluta (sant) cam peste 25 km m-am intalini cu salvarea sper sa nu fi muri dar imi doresc sa isi petreaca viata intr-un scaun cu rotile tot marca bmveu.
                                Last edited by tvstar1; 23 December 2010, 03:51.
                                Duster 4X4 1.5 dci 110 magarusisigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google