Pana la urma exista cineva care stie exact daca e legal sa iti ceara asa ceva?
Obligat Sa Montez Lanturi?
Collapse
X
-
teoretic legea spune ca esti obligat sa fi dotat cu lanturi doar la autovehiculele de peste 3.5t
Comment
-
La autoturisme, domnul agent nu poate sa impuna montarea lanturilor pe masina, indiferent de cauciucurile echipate pe masina. El poate doar sa nu-ti de-a voie pe acel traseu, sa verifice ca ai lanturi la tine.....in rest, lanturile SE MONTEAZA doar atunci cand conditiile de drum le imun, si nu domnu agent.
PS: PE gheata, si cauciucul de iarna, si lantul, sunt fix p..a.........tot ce conteaza este cel din spatele volanului, si apoi restul.Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
Comment
-
Originally posted by alex86 View PostEu consider ca in zapada fie ea batatorita sau afanata si nici pe gheata nu le vad utilitatea sincer. Cred ca este si daunator masinii sa mergi cu lanturi atata timp cat se poate merge fara probleme iar de blocarea drumului nu se pune problema la turisme fiindca o intorci si cobori nu e nevoie sa te inoarca ei ca pe masinile de tonaj mare.
ce eu cu loganelul meu urcam pe langa ei fara probleme mari si da,am fost oprit si in franta si in spania si verificat daca am puse lanturile cu toate ca aveam cauciucuri de iarna,in plus de asta da,poti bloca drumul cu un turism foarte usor si fara posibilitatea de a mai intoarce,iti spun din experienta ,am vazut foarte multi ce se credeau shumacher si stateau mai apoi si asteptau sa vina cineva sa ii tracteze,dar pana la urma ce o tot dam la intors atata ca e legal nu e legal,daca omul ala iti spune sa pui lanturi ,poate ca are el motive nu cred ca e pus asa de prost in mijlocul drumul sa iti impuna tie sa pui lanturi,la fel am fost pe drumuri pe care urcai fara probleme 20 de km,si venea o bucata de 10 m pe care nu o puteai urca fara lanturi si acolo o gramada ramaneau inzapeziti,am asteptat 3 ore pana s-a eliberat drumul.
Comment
-
Originally posted by Ivan Marian View PostCredeti voi ca daca aveti cauciucuri de iarna nu mai sunt bune lanturile??
Atunci cum mergeti pe zapada inghetata bocna si pe polei fara lanturi?
Cand e zapada afanata merge sa circuli si cu cauciucurile de vara dar cand ingheata pa,,pa,,aderenta si cu mama tuturor cauciucurilor de iarna.
Iar politia te poate obliga sa circuli cu ele si daca vreunul nu v-ar opri sa va atentioneze asa cum vrea el sa o faca,,,si mai incolo ramaneti inzapeziti in zapada o sa ziceti apoi""uite al dracu jegos nu ma atentionat ca sa am lanturi"".
ivane tu ai condus cu gume de iarna sau tu esti prea sofer si conduci cu dalea de vara? zici niste baliverne mai mari ca tine.
pe gheata gheata ca cea de patinoar nu ai aderenta cu nimic. in rest guma de iarna e baza , plus ca lantu il pui ptr distante fff scurte sa zicem 100m sa iesi din nameti , ca de oi fi sofer prost si nu stii sa iesi cu balans sau alte tehnici dastea.
apropo pe zapada afanat sau putin batatorita daca teai sprijinit pe scut sau din cauza garzii la sol cu lantu mai mult te afunzi ptr ca sapa in ea , dar cu guma de iarna sigur iesi ptr ca ``calca`` zapada spre deosebire de lant care se infinge in ea.Last edited by crististreulea; 7 February 2010, 22:57.
sigpic
Comment
-
Daca exista acest indicator te poate obliga?
Indicatorul D15.Attached Files
Comment
-
Daca eu mananc ce mananca musca,,,,atunci cum il contrazici pe @Amitaf??
Sonykel din cate vad tu ai o problema personala cu mine si nu te poti abtine ca sa ma jignesti mereu...
Chiar nu ai ce face acasa decat sa stai sa vezi ce postez si pe unde si apoi sa arunci cu mascarerile?
Macar sa ai tu experienta mea de condus..ca la 23 de ani ai tai esti clar un "Sumi" si eu un tractorist.
Ps ....poate incetezi cu mascarada asta pe forum!!
Comment
-
"apropo pe zapada afanat sau putin batatorita daca teai sprijinit pe scut sau din cauza garzii la sol cu lantu mai mult te afunzi ptr ca sapa in ea , dar cu guma de iarna sigur iesi ptr ca ``calca`` zapada spre deosebire de lant care se infinge in ea."
"ca de oi fi sofer prost si nu stii sa iesi cu balans sau alte tehnici dastea"-ceea ce afirmi tu sunt copilarii,cu balansul si tehnici dastea,ceea ce afirmi sunt niste situatii rar intalnite,si cand ne gandim la un drum invernal,trebuie sa ne gandim la curbe stranse unde daca accelerezi te transformi in titirez ,la urcat,la coborat,la portiuni de drum unde zapada este umeda(flescaiala) si care dupa parerea mea este dupa polei,cea mai dificil de parcurs doar cu roti de iarna mai ales cand urci,nu mai zic cand esti nevoit sa opresti si apoi sa pleci la deal,eu toate astea le-am trait si da ,cauciucurile de iarna sunt foarte utile dar sunt destule situatii in care prezenta lanturilor este foarte necesara.
Comment
-
bai ivane lasama cu varsta ca daca tu ai 100 de ani nu inseamna automat ca esti mai intelept. te alerg pe forum pana cedezi na.
amitaf , chiar saptamna trecuta am facut un astfel de drum spre tulcea, in padure la babdag era zapada fleoscaita si dedesupt polei. si tot nu am simtit nevoia de lanturi , mai mult ma incurcau si imi puneau viata in pericol ca dalea jos punele(unde opresti masina in afara carosabilului?) etc. daca mergi prudent nu stiu cum te faci titrez in curbe ca nici frana de mana nu o tragi si nici tractiune spate nu ai. in cel mai rau caz iti subvireaza si te arunca in decor.
oricum nu ma luam de tine sa nu puneam la indoiala cele spuse de tine. doar ca ivan marian acest fitipaldi cu consum de 3 in limitare ma cam calca pe nervi.
si nici nu mi-a raspuns la intrebare daca a condus vreo masina cu gume de iarna.
raman inca la parerea mea ca lanturile se pun pe distante scurte si in situati extreme. si da poate nu am eu inca destula experienta si nu leam intalnit pe toate , nu contest nici asta.
ps. nea ivane am 22 de ani , 23 neimpliniti , multi inainte si tie. eu de la 18ani si o luna conduc ca sofer la o firma deci pot sa zic ca am ceva experienta. am si lovit masini am si facut prostii in trafic inca mai fac dar viteaz ca tine nu ma dau. hai dute si mangaieti ledurile
sigpic
Comment
-
Din ce am vazut la stiri,,clar ca fara lanturi nu as pleca la drum.
Dar cum la noi in Bucuresti sunt multe pasaje,poduri,precum si multe alte drumuri in panta pline de zapada si gheata nu prea vad cum ar putea sa urce acele autovehicule fara lanturi acele sosele.
Aici vorbesc de ce sa vazut la stiri si sa intamplat pe Podul Grant,Pasajul Obor,Muncii,Baneasa,Pipera,Academiei,etcc...cu cei care aveau totusi cauciucuri de iarna dar nu aveau si lanturi ca sa urce in panta,pt ca autoritatile nu au aruncat cu clorura de calciu exact unde era mai mare nevoie de ia(sosele in panta).
Singurii care fac fata cat de cat viscolului si zapezii abundente care a cazut si o sa mai cada si samtamana viitoare sunt cei cu jeepuri 4 X 4.
Deci, in concluzie nu te obliga nimeni sa le ai si nici nu te amendeaza nimeni ca nu le-ai pus ...dar sunt necesare.
Ps..A se vedea accidentul cu 26 de masini de pe Bucuresti-Pitesti,care au intrat unii in altii!
Comment
-
@amitaf are foarte mare dreptate. in 90% din cazuri cauciurile de iarna sunt ok dar in momentul cand esti in panta deja devine problematica problema.
Si poti bloca drumul cu un turism la fel de bine cum o poti face cu un tir.
Domnul agent are instrumentele legale sa te oblige sa iti pui lanturile sau mai bine zis sa nu iti dea alta solutie sa mergi pe drumul respectiv decat cu lanturi. Si daca faci pe desteptul si mergi mai departe si reusesti sa blochezi drumul se poate ajunge pana la dosar penal pentru punerea in pericol a intregritatii corporale a celor pe care i-ai blocat atunci cand ai blocat drumul, iar in legislatie scrie clar ca semnele, semnalele si indicatiile agentilor de circulatie sunt prioritare.sigpic
Comment
Comment