Obligat Sa Montez Lanturi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

poti sa ai si mama cauciucului de iarna....
    daca e zapada relativ mare nu poti trece decat cu 4x4

Comment

Pana acum am iesit de oriunde cu anvelopele de iarna. Pe strada pe care stau masinile de deszapezire trec cand au ele chef, si intr-o dimineata am fost primul care a facut urme cu toate ca zapada trecea cu 2-3 cm de bara fata.
      Daca zapada este atat de mare incat sa-mi trebuiasca lanturi, eu unu', mai bine ma intorc din drum decat sa le montez si sa raman ca prostu' in mojlocul soselei.
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

@vitriol ori ai spus-o tu aiurea ori am inteles eu aiurea (sunt turc). Gandirea cu "sa raman ca prostu' in mojlocul soselei. " mi se pare foarte sanatosa, dar faza cu "Pana acum am iesit de oriunde cu anvelopele de iarna" e destul de pacatoasa si cam la fel au gandit si aia care au ramas blocati in drum pe campiile patriei. Nu interpreta ca si post personal si mai mult ca un post anti mod de gandire general.
        sigpic

Comment

oricum ar fi iarna fiind cand pleci al drum lungu ai lanturi si lopata in portbagaj fie ca sunt lanutirle tale sau ale unui prieten. eu inca caut sa-mi cumpar lanturi sa fie acolo. dar asta nu inseamna ca o sa le montez decat daca zice domnu politist sau in situatii extreme. nu cum ii vezi pe unii pun lanturile si le mai dau jos cand vine primavara.

sigpic

Comment

sfatul meu este...chiar daca ai cauciucuri de iarna in unele locuri nu faci fata fiind gheata sau chiar panta sunt utile, necesare, este obligatoriu, in unele cazuri"stupide" sa luat si talonu...ciudat!...asta din auzite, fiind gheata sau panta nu mai turezi...zapacesti....fortezi motorul ci doar il ajuti prin lanturi sa poti inainta cat de cat in functie de caz
            lipsa text

Comment

Originally posted by yrman View Post
              @vitriol ori ai spus-o tu aiurea ori am inteles eu aiurea (sunt turc). Gandirea cu "sa raman ca prostu' in mojlocul soselei. " mi se pare foarte sanatosa, dar faza cu "Pana acum am iesit de oriunde cu anvelopele de iarna" e destul de pacatoasa si cam la fel au gandit si aia care au ramas blocati in drum pe campiile patriei. Nu interpreta ca si post personal si mai mult ca un post anti mod de gandire general.
              "mijlocul" am vrut sa scriu. Dupa cum vezi, nu am mancat o litera, am pus una in plus. Sunt mai darnic de felul meu.
              Cand am spus "am iesit", ma refeream la curtea casei mele, de pe stradutele de prin orase si asa mai departe. Daca spuneam am intrat si am iesit, puteam vorbi de gandire pacatoasa. Deci, unde am considerat ca nu pot trece, nu m-am bagat.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Deci nu-ti da nimeni amenda (la turisme) daca nu ai lanturi, la noi din cate am citit, nu e obligativitate, dar Garcea are dreptu (prin lege, care o fi aia, dar este) sa te opreasca de la un anumit traseu care el il considera necirculabil daca tu n-ai lanturi (macar in portbagaj).
                Deci te poate intoarce din drum, fara sa ai castig de cauza daca faci contestatie.

Nu este obligatorie existenta lanturilor de zapada la bordul vehiculului.
                - In conditii severe de iarna, intrarea vehiculelor in Ungaria poate fi restrictionata. In aceste situatii vor putea trece frontiera cu Ungaria doar vehiculele care sunt echipate cu lanturi de zapada pe rotile de pe cel putin o axa motoare.
                - Exista insa tronsoane de drumuri unde utilizarea lanturilor de zapada este obligatorie in conditiile de iarna (indicatoare).
                - Viteza maxima admisa vehiculelor echipate cu lanturi de zapada este de 50km/h.

Cam asa zice decretu la unguri si cehi ( exemplu), cam asa e si la noi.

Comment

@vitriol doar ti-am zis ca sunt turc... nu prea prind romaneste . Am vrut sa spun ca cei care se cred zmei de obicei au blocat drumurile ...
                  sigpic

Comment

Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google