RCA De La Leasing Valabil Si Pe Noul Proprietar?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• RCA De La Leasing Valabil Si Pe Noul Proprietar?

Am masina in leasing am facut cerere de plata integrala si inca nu am primit raspunsul acum 1 luna dar in contract scrie ca il preimesc in decurs la 60 de zile in functie de cat de repede se proceseaza cererea.Astazi am primit prin curier noua polita RCA valabla din 1 mai 2010 dar luna viitoare o sa inmatriculez masina pe numele meu asigurare primita astazi scrie ca trebuie platita in 15 zile.Eu pe asigurare sunt trecut la rubrica utilizator cu datele mele personale si numarul actual care o sa fie schimbat ,asigurarea trebuie incheiata cand inmatriculez masina pe numele noului proprietar adica al utilizatorului care sunt eu trecut in RCA ce zice sa o platesca mai este valabila si dupa ce trec masina pe numele meu??
    Asigurarea costa 475 ron pe 1 an incheiata la Unita!

Asigurarea RCA nu este valabila pe noul proprietar.

Comment

Din pacate pentru tine nu mai este valabila.
      Din fericire pentru ei(ca mai iau odata banii de Rca) este.
      Mai bine nu o platesti pe aia de la leasing si cand o fi masina pe numele tau atunci faci rca-ul.

Comment

Cand am sunat la leasing am intrebat ca trebuie sa ii anunt si pe cei de la asigurari si au zis ca ii anuntam noi ,acuma nu stiu ce sa fac daca nu o platesc nu stiu ce o sa se intample o sa imi tot trimita instiintari de plata cu penalizari ,daca o platesc cum mai imi tecuperez bani?
        Ce ziceti sa fac sa sun la ei si sa le trimit asigurarea inapoi tot prin curier?
        Last edited by radu2008; 16 March 2010, 20:02.

Comment

Pai ce scrie in contractul de leasing la tine acolo?
          Daca ai facut cererea de plata integrala innainte si apoi ti-a venit rca-ul acasa cred ca nu au ce sa iti faca daca nu platesti rca-ul.
          Ai si tu un numar de inregistrare a cererii de la ei?Vreo foaie ceva acolo care sa ateste ca ai vrut sa platesti tot dar nu au solutionat ei dosarul tau de leasing la timp?
          Ca sa dai 10 mill pe rca ca asa vor ei si ca se misca greu in hartogaraiele lor este un abuz mai ales ca tu ai vrut acest lucru imediat!

Comment

Cererea a fost trimisa pe fax si confirmare de primire in data de 24.02.2010 luna viitoare in 24 ar fi 60 de zile cum scrie in contract daca fac figuri ii dau in judecata ca eu am semnat un contract si vreu sa il respecte ca eu imi platesc totul la timp!

Comment

Pai si daca mai astepti 15 zile regulamentar le dai cu contractul in cap direct?
              Rca-ul pe ce data l-ai primit?

Comment

Astazi a venit acasa plicul cu asigurarea eu mai am asigurare de la ei pana in data de 30.04.2010!

Comment

Pana acum s-au batut campii, fara nici o suparare.
                  RCA ramane valabil chiar daca se schimba proprietarul, la fel si rovinieta deoarece sunt legate de seria VIN a masinii si nu de numarul de inmatriculare.
                  Daca aveti dubii, cei care ati cumparat masina de la dealer pe RCA ati avut cel mult numarul de inmatriculare provizoriu. q.e.d.
                  sigpic
                  Ambition 1.5 dc

Comment

Subscriu la cele spuse mai sus!...
                    Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

Comment

Dani nu mai induce omul in eroare degeaba.
                      Eu am dus la TBI leasing plicuri si am luat de acolo sute de mii de plicuri cu rovignete,facturi,rca-uri,etc. La un moment dat le si completam eu si le scriam eu in locul lor ca nu aveau timp.
                      Din vorba in vorba si dea lungul a 9 luni am ajuns sa ii cunosc pe toti oamenii din Tbi leasing.
                      Am mai luat si de la Rci leasing,International leasing si toti au zis ca rca-ul se schimba odata cu proprietarul si nu este valabil.La fel si cu rovigneta.
                      Singurul lucru valabil ramane ITP-ul masinii atat.
                      Logic daca gandim se schimba polita de asigurare in favoarea lui Radu si nu mai este in favoarea societatii de leasing.

Pai asa zi Radule ca mai ai asigurare pana pe data de 30 Aprilie ...atunci treaba este si mai simpla.
                      Am crezut ca iti expira si cu tot cu alea 15 zile nu ajungeai sa depasesti termenul de 60 de zile de solutionare a rambursarii anticipate.
                      Atunci in cazul tau nu le mai dai nimic si nu au ce sa iti faca si daca comenteaza ii dai in judecata pt nerespectarea contractului.
                      Daca tu mai ai asigurarea pana la 30 Aprilie nu te pot obliga sa o platesti daca nu a expirat deja.Daca expira si nu o plateai in termen de 15 zile nu aveai ce sa le mai zici,pt ca nu depaseai cele 60 de zile pt aprobare.

Comment

Corect, Ivan Marian.
                        Pe RCA este trecut proprietarul si utilizatorul masinii. Daca tu, ca si persoana fizica vinzi masina si mai ai 6 luni de RCA, te duci frumos cu actele de radiere si de vanzare cumparare la firma asiguratoare si iti recuperezi banii pe jumatate din polita, iar noul proprietar se duce si isi face un nou RCA pe numele lui.

Comment

Maine o sa sun la ei sa lamuresc odata situatia ca deja m-am saturat si mai am o nelamuriere trebuie sa mai merg cu masina si la RAR ?

Comment

RCA-ul ramane valabil pt ca este facuta si pe numele lui, un prieten de al meu luna tecuta si-a achitat masina si rca-ul este valabil pana la expirarea ei, deci stai linistit ca este valabil

Comment

Cred ca ajungi si la RAR ca societatea radiaza masina si tu trebuie sa o inscrii pe numele tau.
                              Dj cand oi avea tu rca sa vorbesti si nu de la prieteni auzite povesti.
                              Prietenul tau poate nu si-a inscris masina pe numele lui sau poate merge el asa "Ca stie el mai bine".
                              Radule sa ne spui maine dupa ce ii suni pe aia daca mai este sau nu valabil!
                              Prostii aia de la asigurari cand fac o asigurare rca de ce cer sa fie titularul masinii pe foaie(asigurare) asa de tampiti?
                              Eu nu am putut sa fac un rca pe numele meu pt ca masina era a lui tata(fosta dacie 1300).
                              Ca am condus-o eu este altceva,,,dar ca nu este pe numele meu masina nu pot face un rca in numele altuia.
                              In caz de dauna cine plateste...tu soferul sau asiguratorul dupa foaie?
                              Cred ca nu ii convine societatii de leasing sa plateasca dauna in locul lui Radu daca el este(ipotetic vorbind) titularul masinii(proprietarul)!
                              Ce dracu este logica treaba si nu necesita multa pricepere!
                              Last edited by Ivan Marian; 17 March 2010, 00:44.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google