Amenzile rutiere pot fi plătite on-line

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Da, tocmai din iulie, m-am mirat si eu.
    BTW despre termenul in care pot sa vina acasa amenzile scrie undeva in codul rutier sau in alta parte?
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Eu nu as fi ridicat-o
      numar secundele

Comment

Am citit pe undeva pe net,e ori 3-4 luni..ori 6 luni,nu mai stiu exact...daca e termenul 3-4 luni n-o plati,fa contestatie
        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Mai bine o platesc, e 30 ron in 48 de ore. Nu mai pierd timpul cu contestatia.
          Si daca nu semnam, mi-o trimiteau la circa financiara de 60 ron.

Comment

Conform
            Art. 13 din OG 2 /2001. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Deci PV poate fi intocmit in maxim 6 luni.

Art. 14. din OG 2/2001 - (1) Executarea sanctiunii amenzii
            contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Tradus
            De la data intocmirii PV trebuie sa iti fie comunicat in maxim o luna
            sursa
            Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

ma cand ii vad ma, se cacaie pana trimit 1 scrisoare acasa, cu ce-ai facut .. tampitzi dom`ne
              http://i62.photobucket.com/albums/h1.../sticker_1.jpg
              http://i62.photobucket.com/albums/h1...c_user_bar.png

Comment

Pentru 300 de mii amenda

Comment

Originally posted by Cristi_Xp
                  Pentru 300 de mii amenda
                  Amenzi pot sa iau, nu ma intereseaza, ma intereseaza sa nu-mi dea puncte.

Comment

Aia-i tragedia,oricum banuiesc ca nu o sa iei atatea de multe in 6 luni pana expira punctele

Comment

Nu se stie niciodata....

Comment

Apropo stie cineva cum a ramas cu amenzile pentru masinile de firma si masinile unde nu se poate distinge cine conduce?
                        Adica punctele alea cui se atribuie ?
                        Uneori ar fi bine sefilor :smiley-biggrin:

Comment

Sefii primesc scrisoare la firma sa comunice cine a folosit autovehiculul in perioada respectiva..

Comment

eu am circulat cu 73 km/h pe portiune de drum cu 70 km/h
                            am fost oprit de organ si amendat cu 30 ron
                            undeva prin Oltenia ii zic hai nene pt 3 km/h ma arzi
                            http://www.danasoft.com/sig/ovidiucionca.jpg

Comment

Au fost cam nesimtiti la faza asta daca era limita de 70 pe protiunea aia.

Comment

In Codul Rutier avem:
                                Art. 99. (1) ............ (este vorba de clasa I de sanctiuni 2 - 3 puncte de amenda)

(2) Amenda contraventionala prevazuta la alin. (1) se aplica si conducatorului de autovehicul sau tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 2 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. a).

Art. 108. - (1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
                                a) 2 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
                                .......
                                4. depasirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

Avand in vedere prevederile legale mentionate mai sus nu are cum sa te amendeze daca nu depasesti cu 10 km/h viteza maxima admisa pe sectorul de drum respectiv. Eventual iti dau avertisment dar fiind greu cu scrisu' nu te mai opresc.

Sunt tare curios ce articol a scris organu' pe procesul verbal prin care ofc si-a luat amenda ca a mers cu 73 pe unde avea voie cu 70.
                                Dacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
                                10.000 km - 22.01.2007

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google