Accident - Caruta Pe Drum National - Rog Sfaturi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Accident - Caruta Pe Drum National - Rog Sfaturi

Bun gasit dupa mult mult timp, din pacate cu un necaz.

Pe drum national, circuland cu viteza de 90km/h pe bord - deh, ne mai ferim de radare - si observand tarziu o caruta, in ciuda franelor am lovit-o in partea din spate. Masina are un far spart, bara, capota aripa dreapta indoite / infundate si portiera dreapta fata zgariata. Caruta are distrus tot lemnul, calul este perfect sanatos, carutasul insa, in urma cazaturii din caruta, a suferit ceva zgarieturi si bineinteles s-a lovit la cap. Inca nu stiu cat de grav este, stiu doar de la echipajul ambulantei - si de fapt asta am vazut si eu - ca omul a urcat pe picioarele sale in ambulanta si au zis ei ca nu e nimic grav. Bine ca mai intai si-a prins calul care scapase in lanul alaturat drumului! Accidentul a avut loc duminica seara, iar aseara omul era inca la spital sub observatie. Politia m-a sfatuit sa nu iau legatura cu el, iar dupa-amiaza merg sa mai discut cu agentul care se ocupa de dosar...
    Permisul meu e retinut, cu dovada de circulatie pt. 15 zile cu posibilitate de prelungire.

Va tin la curent cu noutatile, dar intre timp as aprecia orice sfat sau parere in legatura cu urmarile si cu ce ar fi bine sa fac pentru a rezolva cat mai repede - sa zic si cat mai bine ? - povestea asta nefericita.
    Multumesc!
    Logan Ambition 1.5 DC

Caruta era semnalizata corespunzator?Adica avea elemente reflectorizante?
    Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

S-a intamplat ziua sau noaptea?
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Duminica seara....N-a precizat daca era vizibilitate buna.
        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Nesemnalizata nicicum.
          Pe la 18.40, era destula lumina, desi masinile mergeau toate cu luminile aprinse. Asta cu vizibilitatea nu mi-o explic nicicum. Culmea e ca nici sotul meu care era in dreapta nu a vazut caruta, iar daca o vedeam, aveam timp berechet sa o depasesc fara niciun fel de risc...
          Daca are importanta, acul vitezometrului a ramas pe pozitia 0, iar la fata locului alcoolemiile au fost 0 si la mine si la carutas. La mine va fi sigur 0 si in urma analizei sangelui.
          Logan Ambition 1.5 DC

Comment

Daca nu era semnalizata si mai ales daca "soferul de atelaj" nu a patit nimic nu o sa ai probleme. Sper doar sa ai CASCO.
            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Masina are CASCO. Politia zicea la un moment dat ca e posibil insa ca asigurarea sa--i ceara lui banii pt. ca nu avea ce cauta pe DN... Iar caruta poate fi facuta pe RCA-ul masinii, desi nu am nicio problema s-o platesc eu daca asta ajuta la ceva.
              Dar omul ma poate da in judecata apoi, dupa ce politia inchide cazul? In ce conditii dosarul ajunge la Parchet? Nu mi-e clara nici procedura, iar asteptarea ma omoara... Cel putin pana iese carutasul din spital...
              Logan Ambition 1.5 DC

Comment

Tata a lovit prin 1996, o caruta care era stationata pe un DN, la 12 noaptea, fara nici un fel de semnalizare. Avea pana si nici macar nu s-a obosit sa o scoata cat mai aproape de acostament, ocupa toata banda de mers.
                Tata a vazut-o in ultima clipa pentru ca veneau si din contrasens cu farurile. Caruta era incarcata si cu busteni care ieseau in afara carutei inca vreo 2 metri. A apucat doar sa traga de volan cat mai in stanga, a lovit cu partea dreapta a masinii un bustean si roata carutei, iar masina care venea din contrasens a apucat sa evite cat a putut ca sa nu fie accidentul frontal, dar tot s-au sters destul de bine cu lateralele.
                Daca tata nu ar fi avut prezenta de spirit sa traga stanga de volan, probabil ca ar fi fost strivit in masina de bustenii aia.
                Vinovat a fost gasit tata, cu posibilitatea de a-l da in judecata pe carutas pentru ca nu si-a semnalizat atelajul. Frumos nu?!

L.E. La tine se complica treaba ca au fost raniti...
                Last edited by vitriol; 17 June 2010, 12:30.
                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Imi pare rau de ce ti s-a intamplat, dar acum hai sa judecam la rece. Cum sa nu vezi o caruta la ora 19? Ce rost avea sa fie semnalizata la ora aia? Cum sa nu aiba drept de circulatie pe DN? Sunt interzise doar prin orase, DE si autostrazi.
                  Deci conduceti mai prudent, ca in loc de caruta putea fi un biciclist.
                  Ca sfat, rezolva problema cu carutasul, eventual plateste-i spitalizarea si fa-i caruta. Asa o sa scapi de toate belelele si poti dormi in liniste noaptea.

Comment

sorry de incident...
                    cat despre procese, daune, etc, stai linistita; daca nu necesita ingirjiri medicale de mai mult de 20 de zile, nu se ajunge la judecata. daca avea drept de circulatia pe drumurile nationale (aici nu mai retin cum sta treaba), in afara localitatii trebuia oricum sa circule cu lumini de pozitie/reflectorizante/etc. interpretabil...oricum, isi face caruta pe rca-ul tau daca va fi gasit nevinovat, iar tu iti faci masina pe casco. si nu ramai fara carnet la tamponare din spate, te vor penaliza pt neadapatera vitezei la conditiile de drum sau nepastrarea distantei regulamentare (si aici e discutabil, ca scrie pana la limita evitarii oricarui pericol, tocmai ca sa se spele pe maini in caz de accident).
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Multumesc mult pentru sfaturi si incurajari.
                      Alin, ai mare dreptate - crede-ma ca nu pot pricepe cum naiba nu am vazut-o la timp - ca de vazut am vazut-o la un moment dat, de am avut timp sa franez... Nu mai conteaza...

Nu are voie pe DN - uite aici la capitolul V, sectiunea 3, art. 71:

Sa iasa omul din spital si sa fie bine, ca apoi asta e - ii platesc ce e de platit si sper sa vad cazul asta incheiat curand.
                      Logan Ambition 1.5 DC

Comment

Dap...e foarte important daca pe sectorul respectiv de drum avea voie sa circule sau nu!
                        Oricum, daca are sub 20 zile de spitalizare si tu esti vinovata,nu intra sub incidenta penala , dar carutasul, poate merge pe partea civila, pentru vatamare corporala!
                        Ideea e ca, trebuie sa te tii tare pe pozitie!
                        aham......Restul e LOGAN

http://www.youtube.com/watch?v=LFMrhczwez8

Comment

Da asa o fi, n-o avea voie, dar la noi umbla si prin orase. Si cum ai spus si tu, daca te intelegi cu el nu mai ai nici o problema. Bafta!

Comment

pai in cazul asta depinde de tine cat de "om" vrei sa fii cu el. daca el incepe sa faca figuri si sa emita pretentii, il dai tu pe el in judecata si te interesezi la casco cum trebuie sa procedezi ca sa faca el masina. daca insa omul nu are pretentii si-ti convine sa iti faci masina pe casco (dar aici s-ar putea sa aibe obiectii cei de la casco, pt ca fiind accident din vina lui, nu stiu daca vor vrea sa despegubeasca), va stangeti mana, iti recuperezi carnetul, platiti amandoi amenda (tu pt ce am expus in postul anterior) si el ca a intrat pe DN cu caruta, va stangeti mana si multumiti lui Dumnezeu ca n-a fost mai rau, apoi auf wiedersehen...
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Si de asta mi-e teama - sa-i ceara aia de la asigurare lui sa plateasca reparatia masinii si el, neavand bani, sa se gandeasca sa ma dea in judecata pt. cine stie ce vatamare corporala ca sa scoata banii si poate ceva in plus.
                              Culmea e ca avea si drum special amenajat pt. carute paralel cu DN, de ce n-o fi mers pe el?! Sigur ca nu e asta un motiv sa dau eu peste el, dar tot intreb...

O sa incerc s-o dam cumva la pace ca mi se pare si mie cel mai elegant, mai ales daca ziceti ca se poate rezolva asa.
                              Inca o data va multumesc si va tin la curent cu ce s-o mai intampla in caz.
                              Logan Ambition 1.5 DC

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google