Accident - Caruta Pe Drum National - Rog Sfaturi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

daca ala nu are ce cauta cu caruta pe dn-ul respectiv.... nu ai nici cea mai mica vina. Suporta el totul.
    Casco ce a zis?
    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

Caz similar patit de o cunostinta de curand, numai ca era noapte -ora 21.
      De cand sa schimbat codul rutier carutele nu mai au voie pe drumuri nationale.
      Carurasul a stat vreo 3 zile in spital, caruta praf,calul a scapat cu cateva rani.
      Potrivit politiei in urma cercetarilor a fost gasit vinovat carutasul, acesta neavand RCA prietenul meu a fost indrumat de catre politie sa actioneze in instanta pe baza raportului intocmit de ei pentru recuperarea pagubei produse masinii.Masina a reparato singur pentru ca nu avea casco.Omul a renuntat la proces dupa un an pentru ca treaba mergea greu, a primit o suma infirma de la propietar (cam 1000 lei) si a renuntat la proces cu toate ca reparatia a costat 9600 lei.

Comment

CASCO asteapta rezultatul de la politie.

Crull, imi pare rau de intamplare.
        Masina mea de fapt nu e a mea - e in leasing pe firma.
        Last edited by denisa; 17 June 2010, 13:54. Reason: Automerged Doublepost
        Logan Ambition 1.5 DC

Comment

nu conteaza. casco e normal sa nu zica nimic acum, asteapta dupa politie. vezi mai sus de ce...ideea e ca ala n-avea ce cauta pe drum, tu trebuia sa fii atenta/sa mergi mai incet/sa pastrezi distanta. asta e partea discutabila. vezi ce zice si politia, ideea e sa mrsezi pe chestia ca el nu avea ce sa caute acolo. vatamare corporala, daca politia constata ca accidentul s-a produs din vina lui, e un basm fain pt a-ti da nopti nedormite. d.p.d.v. legal, daca el e vinovat, poa' sa fluiere si-n oistea carutei...
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Pai, asta e faza!
            Sa mergi pe faptul ca el nu avea ce sa caute acolo........
            aham......Restul e LOGAN

http://www.youtube.com/watch?v=LFMrhczwez8

Comment

Tie de ce ti-a luat permisul?Asta nu am inteles deloc.
              Imi pare rau de accident;fierul se repara.Bine ca nu a fost mai grav.
              sigpic

Comment

Pai la orice accident cu victime ti-l retine pana la solutionarea cazului. In schimb primesti dovada de circulatie cu posibilitatea de prelungire.

Comment

Are dreptate Alin. In seara aceea la sectie unul dintre agenti - probabil incepator sau mai putin informat - a ridicat chestiunea retinerii permisului daca se merge pe nerespectarea distantei regulamentare in mers. A justificat celalalt si eu stiam la fel ca asa se procedeaza cand sunt victime.
                  Dovada se poate prelungi mult si bine pana se decide cumva.
                  Pe partea cu interdictia pe care o avea de a merge pe acolo voi insista si eu, in rest sper sa ne intelegem cumva. Nu-mi neg partea de vina, dar acum nici luna de pe cer n-as vrea sa mi-o ceara...
                  Logan Ambition 1.5 DC

Comment

doar o parere..............

caruta nu avea ce cauta pe DN, dar ti s-ar parea normal ca atunci cand intri poate pe interzis sa te buseasca unul frontal doar pentru ca el venea pe sens unic? (aici exagerez, recunosc).

totul tine acum de numarul de zile de ingrijiri medicale (a nu se confunda cu cele de spitalizare), pentru ca daca sunt sub zece, si nu 20 cum s-a mai spus, nu esti vinovata din punct de vedere penal.

referitor la accidentul propriu-zis, este posibila o "culpa comuna", caz in care fiecare isi repara vehiculul propriu, pe banii proprii sau asigurarea proprie, in cazul tau casco.

bafta si sa be tii la curent!
                    a good plan today is better than a perfect plan tomorrow

Comment

Da ..imi pare rau de accidentul tau dar referitor la articolul 71 la care faci referire,,acesta este interpretabil si anume.............

Art.71. - (1) Sunt interzise accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala, a animalelor de povara, de tractiune sau de calarie, precum si a animalelor izolate sau în turma PE drumurile nationale, în municipii si pe drumurile la începutul carora exista indicatoare de interzicere a accesului.
                      (2) În cazurile prevazute la alin.(1), autoritatile administratiei publice locale sunt obligate sa amenajeze drumuri laterale destinate circulatiei acestora, potrivit competentelor stabilite prin lege.
                      (3) Pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, animalele, vehiculele trase sau împinse cu mâna, animalele de povara, de tractiune si de calarie vor avea câte un conducator, iar vehiculele cu tractiune animala vor fi echipate si cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente, în conformitate cu prevederile regulamentului.

Iar articolul asta numaru 41 spune......
                      Art.41. - (1) Vehiculele si animalele, atunci când circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, în sensul de circulatie, cât mai aproape de marginea partii carosabile, cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie.

Singura ta scapare ar fi sa dai vina pe ala si sa il acuzi ca nu a avut nimic reflectorizant pe caruta sau vreo alta semnalizare ceva acolo ...dar cum zici ca a fost lumina destula la ora aia nu prea ai vreo scuza aici..ca si cum ai intra intr-o masina din spate cu farurile neaprinse ziua...

Mai bine cauta daca pe acel segment de drum era vreun indicator cu interzicerea carutelor pe sosea,,,iar daca nici ala nu exista atunci esti vinovata tu.
                      Asa reiese din articolele prezentate de tine si asa le inteleg eu..Sorry de accident inca odata si mai bine incearca sa o dai la pace cu el.
                      Last edited by Ivan Marian; 17 June 2010, 23:24.

Comment

Eu am facut un accident soldat cu o victima pieton care a necesitat vreo 90 de zile de ingrijiri medicale, a fost inceputa urmarirea penala si dupa aprox 1 an am fost scos de sub urmarire pentru ca s-a dovedit ca nu am fost vinovat. Deci in primul rand conteaza gradul de vinovatie!

Comment

Ivan Marian doar tu interptretezi legea.
                          Art 71 spune clar ca nu ai voi cu vehicule cu tractiune animala pe drumuri nationale,in municipii si pe drumurile la care exista la inceputul lor un indicator de interzicere a accesului cu astfel de vehicule.
                          Denisa a spus clar Drum national deci se aplica articolul 71.

Art 41 de care aduci aminte se refera la regrementarile privind circulatia vehiculelor cu tractiune animala pe categoriile de drumuri unde circulatia lor nu este interzisa -drumuri judetene,drumuri comunale.

Art.41. - (1) Vehiculele si animalele, atunci când circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, în sensul de circulatie, cât mai aproape de marginea partii carosabile, cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie.

Comment

Crull,,cred ca nu ai inteles...Daca nu exista indicatorul caruta are voie pe drumuri nationale,,,daca exista atunci nu are voie.

Articolul nu spune ca interzice cu desavarsire carutele pe dn-uri..ci spune ca se interzic acolo unde se afla un indicator special.

Iar Denisa a spus drum national si atat,,dar conteaza daca pe acel segment de drum este sau nu vreun indicator de interzicere a carutelor.

Sper ca m-am facut inteles...

Comment

Ivan Marian art 71 scrie :

Sunt interzise accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala, a animalelor de povara, de tractiune sau de calarie, precum si a animalelor izolate sau în turma PE drumurile nationale ,(virgula) în municipii si pe drumurile la începutul carora exista indicatoare de interzicere a accesului.

deci : Interzis pe drumurile nationale
                              Interzis in municipii
                              Interzis pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare de interzicere a accesului

Comment

Ba exact asta spune.
                                Spune clar ca nu au voie vehicule cu tractiune animala pe drumuri nationale, in municipii si pe drumuri care la inceputul lor exista un indicator de interzicere a circulatiei vehiculelor cu tractiune animala.Adica poate fi un drum judetean pe care in mod normal o caruta are drept de circulatie dar politia impreuna cu administatorul instaleaza un indicator de interzicere a carutelor.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google