Accident - Caruta Pe Drum National - Rog Sfaturi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

bah, treaba e simpla: daca esti kamikaze superman si n-ai noroc, suporti consecintele. te risti cu calu' pe autostrada, te astepti sa se suie unu' pe tine. e un risc asumat. si daca nu-ti trece prin cap ca te risti la fazele astea, atunci meri la doctor...
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Originally posted by Gusi View Post
      @denisa- Buna! Nu lasa deloc sa bage politistii chestia cu "nepastrarea distantei regulamentare" etc. Nenea ala nu avea ce sa caute cu caruta pe DN! Multa bafta!
      Daca baga chestia asta cu nepastrarea distantei,,atunci este clar vinovata si buna de plata.
      Trebuie sa scrie ca vina este 100% a carutasului si ca nu avea ce cauta pe drumul ala national,,si mai ales ca avea si drum special pt carute...

Comment

Dupa ce se intuneca,sa circuli cu masina prin sate se numeste 'sport extrem'.In primul rand sunt animalele cu 4 picioae,care circula ....Pe urma sunt 'animalele' cu doua picioare care sunt 'afumate'' si sunt la ei in sat,ei sunt stapani pe drum.

Comment

Art.35. - (1) Participanţii la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor şi să nu aducă prejudicii proprietăţii publice ori private.
          Art.41. - (1) Vehiculele şi animalele, atunci când circulă pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, în sensul de circulaţie, cât mai aproape de marginea părţii carosabile, cu respectarea semnificaţiei semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie.
          Art.71 – (1) Sunt interzise accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală, a maşinilor şi utilajelor autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole şi forestiere, a animalelor de povară, de tracţiune sau de călărie, precum şi a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului.
          (2) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să amenajeze, cu acordul administratorului drumului public şi avizul poliţiei rutiere, drumuri laterale, căi de acces către aceste drumuri, precum şi locuri de traversare a drumurilor publice destinate circulaţiei animalelor şi vehiculelor prevăzute la alin.(1), semnalizate corespunzător.
          (3) Pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, animalele, vehiculele trase sau împinse cu mâna, animalele de povară, de tracţiune şi de călărie vor avea câte un conducător, iar vehiculele cu tracţiune animală vor fi echipate şi cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente, în conformitate cu prevederile regulamentului.

Cam asta ar fi in linii mari litera legii.
          In cazul in care carutasul era tatal dumneavoastra care venea de la camp dupa o zi de munca,eventual si cu copilul pe care l-ati lasat 'la tara' in vacanta ,care erau cuvintele pe care le scriati?(spuneti-le in gand ca este rusine!)Accidentele sunt tragedii si nu le doreste nimeni.Un respect deosebit fata de persoana implicata in eveniment,deoarece cauta o rezolvare corecta moral.

Comment

Legea nu spune niciunde sa actionam sau sa o interpretam in functie de gradul de rudenie, simpatia sau antipatia intr-o anumita situatie, desigur daca tata tampea si se arunca de pe bloc, dadeam pe cineva in judecata pentru a avut acces acolo ( este un simplu exemplu).
            De aia omul sau femeia cere ajutor aici, ca sa ne expunem parerile obiective eventual experientele, nu sa ne gandim ca era tata transpirat in caruta...

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
              .................................................. ............................................. ca sa ne expunem parerile obiective eventual experientele, nu sa ne gandim ca era tata transpirat in caruta...
              Parerea prin definitia ei este subiectiva. Nu exista parere obiectiva.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

"daca tatal cuiva era in caruta, tot asa ati fi scris?" dar daca tatal cuiva murea pe locul din dreapta din cauza ruzii de la caruta care ar fi intrat in masina, tu, ce-ai fi scris? ala nu avea ce sa caute acolo, asta am scris mai toti. si da, faptul ca se incearca rezolvarea amiabila e de laudat.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Oameni buni, mai terminati cu n-avea ce cauta acolo. Ala avea ce cauta acolo. Eu am intrebat un politist(bun) si mi-a spus ca au voie sa circule pe dn, pe raza domiciluilui si le e interzis doar daca apare indicatorul de interzis carute sau au amenajata o pista pentru carute, semnalizata ca atare.
                  Si acum offtopic. Voi n-ati vazut carute pe dn? Le face politia ceva? Eu am vazut si in oras.

Comment

faptul ca nu le face politia nimic e irelevant. in lege scrie clar ca nu au voi, indiferent cat de bun e politistul. nu le face ca n-au ce sa le faca. sa le ia calul, sa le dea amenda, sa le confiste carutele? au mai fost cazuri si au facut scandal de a plecat politia. asta nu inseamna normalitate. mai ales ca din spusele colegei, exista si acel drum paralel in camp.

Comment

Si cu drumul ala special pt carute Aline cum ramane?
                      Denisa a zis ca exista,,,deci nu este bun politistul tau!

Comment

Asta am spus eu: Eu am intrebat un politist(bun) si mi-a spus ca au voie sa circule pe dn, pe raza domiciluilui si le e interzis doar daca apare indicatorul de interzis carute sau au amenajata o pista pentru carute, semnalizata ca atare.

Deci politistul e bun dar nu citesti tu bine. Si depinde ce drum a zis colega ca era. Daca nu era semnalizat ca atare si anume sa dirijeze carutele pe acolo, nu are nici o importanta.

Comment

Ma eu nu-mi dau seama cum e cu politistul asta de la circulatie, cum itzi dai seama daca e bun sau nu?!
                          Adica nu stiu... un doctor stii ca e bun ca te simti bine dupa ce ai trecut pe la el, un strungar stii ca e bun ca ti-a facut exact piesa de care aveai nevoie si se potrieste la fix, un zugrav iti dai seama cu ochiul liber ca e bun.
                          Mai e politistul criminalist care e bun daca rezolva cazurile, dar frate, cum e bun ala de la circulatie? Ca da mai multe amenzi, ca prinde mai multi betivi... chiar nu-mi dau seama cum vine asta...
                          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Bine v-am regasit!

Carutasul s-a externat azi, nu am dat de el nici sambata nici duminica, iar azi l-am ratat. Partea buna e ca daca nu sta in salon si umbla toata ziua nu e grav, cel putin eu asa deduc

Miercuri revine din concediu si politistul care se ocupa de caz si vedem atunci ce si cum.

Acum, referitor la toate cele de mai sus, fiecare cu dreptatea lui. Codul rutier spune clar nu au voie pe DN. Numai ca oameni suntem si e clar ca uneori nu au pe unde merge si nici nu mi se pare ok sa li se confiste cal, caruta etc. Drum paralel pt. carute avea si nu scrie nicaieri in lege semnalizarea aia etc. pentru situatii de acest fel. Daca nu era pe drumul pt. carute, macar doua roti pe acostament sa fi avut si era altceva...Eh, o mie de vorbe doi bani nu mai fac.

Eu am rezumat asa: el nu avea ce cauta acolo, dar asta nu inseamna ca trebuia sa dau peste el, dar daca nu era, nu dadeam, iar daca a fost, trebuia sa-l las...si tot asa. De-aia sper sa rezolvam amiabil, e mai simplu.
                            Logan Ambition 1.5 DC

Comment

Problema ar fi ,,repararea loganului tau,,,ca ,,caruta nu face prea mult.
                              Daca este culpa comuna cred ca fiecare isi plateste reparatia...cat despre spitalizarea lui,,sa zica mersi ca a scapat teafar.

Comment

Cu reparatia masinii...daca e vina mea, o fac pe CASCO, daca e vina lui...ar trebui facuta pe RCA-ul carutei )
                                Serios vorbind, daca politia imparte vina, atunci se rezolva pe CASCO (ar fi interesant sa platesc caruta pe RCA - ce ti-e si cu asigurarile astea!). Va spuneam ca e destul de complicat - politia ar trebui sa imparta asa frumos totul incat sa se faca masina pe CASCO, dar permisul meu sa vina inapoi la locul lui (dovada aia nu are niciun farmec), ca sa fie toata lumea multumita. E destul de incurcat...bine macar ca nu e masina mea personala.
                                Logan Ambition 1.5 DC

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google