Accident - Caruta Pe Drum National - Rog Sfaturi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

CU reparatul carutei pe RCA se cam exagereaza. Legal da se poate repara dar am indoieli ca o sa se ajunga la asa ceva.
    Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Va dati seama ca faceam haz de necaz. La fel de bine, trebuia sa aiba si caruta centuri de siguranta - adica de ce pe mine m-a intrebat politistul daca o purtam si pe carutas nu? ...

Daca scap doar cu plata carutei, ma voi declara mai mult decat multumita. Sa vedem maine ce noutati mai apar.
      Logan Ambition 1.5 DC

Comment

Daca tot facem caterinca,,,Vezi sa nu ii faci caruta lui ala TURBO
        Ii cumperi alte scanduri,ii faci directia,,niscaiva vopsea si ala nici de noua nu a avut-o asa de frumoasa.

Si nu inteleg de ce te-a intrebat garcea de centura?
        Chiar daca nu o purtai,,tot nu ii ziceai adevarul,,ca o purtai!

Comment

Caruta tunata )

M-a pus sa scriu si in declaratie ca si eu si sotul meu purtam centurile...Eu stiu de ce? Sa fie acolo!

Semne bune ...dosarul are.

M-a sunat politistul: omul vine vineri la audiere, mi-a dat numarul lui de telefon pentru ca a inteles de la el ca ne-am inteles cumva si deocamdata cam atat.
          Pentru nepastrarea distantei regulamentare cu producere de accident nu se suspenda permisul - din cate stiu (voi verifica), dar se face masina pe CASCO. Carutasului ii fac caruta si sper sa nu-l arda cu cine stie ce amenda ca era pe DN, si ar cam trebui sa fie totul gata. A, si politia sa aiba un dosar inchis in timp record.
          Last edited by denisa; 23 June 2010, 14:18. Reason: Automerged Doublepost
          Logan Ambition 1.5 DC

Comment

Faza asta cu "pastrarea distantei regulamentare" o vad aberanta.
            Aberanta tinand cont de vitezele constructive ale fiecarei jucarii de pe drum. Eu unul nu pot merge constant cu tr I dupa o caruta, nici in relanti...
            Cati metri ii sunt necesari unui vehicul pt a frana de la 100km/h la 5-7km/h, asta daca sunt conditii bune de vizibilitate?
            In plus, in drept exista teoria cauzalitatii care face determinant acel element din complexul de factori in lipsa caruia nu se putea produce evenimentul.
            Asadar evenimentul este produs nu de nepastrarea distantei, nu de prezenta/absentei vreunei centuri de siguranta ci de prezenta/absenta utilajului agricol. Cate accidente ff urate nu au fost produse in urma cu ani de zile de aceste atelaje, de inconstienta unor carutasi, de anumiti aburi...
            Atat timp cat culpabilizezi doar pe sofer, spunand ca trebuia sa ..."pastreze distanta" pe celalalt il va durea la basca si va zice..."ce..nu m-ai vazut?" ori: "vreau sa merg si eu comod, pe sosea" etc.
            Era sa o patesc de cateva ori, urat, in trecut si nu sunt deloc impacat cu ele; sa li se creeze drum secundar si sa fie fortati sa circule acolo.
            E bine ca nu s-a intamplat ceva mai grav, dar politia are menirea de a stopa niste fenomene, de a preveni, de a face propuneri legislative in aceste directii, nu acela de a stabili niste amenzi, cu unicul scop de colecta financiara...
            Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Ce naiba...Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul...Trebuie sa ne adaptam la carute,biciclete,trotinete,cirezi de vaci,carduri de oi si capre,,ca asta este tara in care traim.
              Trebuie sa intelegem ca daca intri intr-o vaca priponita pe marginea drumului..platesti vaca,,,Daca intri in stana de oi a ciobanului,platesti oile omorate,,daca intri in caruta, TUNEZI CARUTA si cumperi si alt "motor" la ea si tot asa.
              Noi soferii suntem supusi acestor uzuri morale si fizice in fiecare secunda petrecuta la volan.
              Nu mai vorbesc aici de accidentari sau decese umane(((DOAMNE FERESTE))) pt ca deja nu mai are rost.
              Deci ne conformam ca avem gradini zoologice cu animalele aferente pe soselele patriei si le vedem gratis fara a plati bilet.

Comment

Oameni buni, daca militia il scoate vinovat pe carutas cum este normal CASCO nu mai asigura reparatia pentru ca accidentul sa produs din vina altuia.In cazul asta Denisa trebuie sa repare masina cu banii carutasului in cazu in care vrea sa plateasca de buna voie altfel proces (care dureazaaaa) pentru recuperarea daunei.Denisa vrea oarecum sa i se atribuie si ei o parte din vina si sa ramana cu permisul dar astfel masina poate fi reparata pe CASCO

Comment

Denisa, eu nu inteleg de ce accepti culpa comuna.
                  Un lucru este clar, ala nu avea voie cu caruta pe DN. Si nu conteaza ca era zi afara, caruta trebuia semnalizata corespunzator.
                  Iar daca politistu scrie de pastrarea distantei regulamentare tu trebuie sa contesti, sigur vei avea de castigat. Unde ai Casco? Daca e vina carutasului, de ce sa nu plateasca Casco?

Am o boala pe carutele nesemnalizate noaptea. Era sa iau si eu vreo doua inainte

Comment

Imi pare rau de accident.....si eu unu am boala pe carutasii care nu-si semnalizeaza carutele corespunzator...indiferent ca e zi sau noapte.
                    Casco trebuie sa te despagubeasca, indiferent de imprejurarile accidentului, ca de aeea e casco. Acum, daca conform rezultatului final, carutasul e vinovat....cei de la ASIGURARI CASCO pot face (daca vor) o plangere civila, in vederea recuperarii banilor, ce au fost alocati reparatiei daunei.

Oricum, banuiesc ca te-ai speriat destul de tare...dupa atatea randuri de citit....e bine cel putin ca te-ai gandit la omul acela. Dupa cate am citit aici...putine persoane si-ar mai fi intrebari din astea.....daca e bine, daca are nevoie de ceva...... Tabla se repara, viata unui om nu, indiferent ca a gresit sau nu.
                    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Va multumesc tuturor pentru incurajari!

Deocamdata lucrurile nu apar prea bine in ce priveste carutasul. Am vorbit azi cu el si omul vrea 25 de milioane - cica atat il costa sa repare caruta si l-a costat spitalizarea. Are concediu medical pana vinerea viitoare, ceea ce inseamna fix 20 de zile spitalizare + concediu medical. De la 20 de zile in sus poate depune el plangere impotriva mea.

Cat vrea mi se pare foarte mult, avand in vedere ca nu e nevinovat, cum pare sa se considere si, chiar daca as vrea sa-i dau atat, nu am de unde. Sa vedem maine la politie ce-o mai fi.

La urma-urmei, daca omul insista si nu ne putem intelege rezonabil, o sa las lucrurile sa-si urmeze cursul si sa decida instanta ce si cum. Ca nici cum vrea el nu-mi convine, cu toate bunele intentii pe care le am.
                      Last edited by denisa; 24 June 2010, 17:01. Reason: Automerged Doublepost
                      Logan Ambition 1.5 DC

Comment

Deja ala este nesimtit,,,Vezi in ce masura il considera politia pe el vinovat de accident!
                        Daca politia considera ca este vinovat carutasul 100% atunci nu are decat sa te dea in judecata el.
                        Din cate stiu ca sa deschizi un dosar de judecata si sa platesti si avocat costa muult,,Asa ca lasa-l pe carutas sa deschida procesul CA SIGUR NU ARE BANI.
                        Vezi inca odata ce raport intocmeste politia,,mare atentie si mai bine consulta si tu un avocat in domeniu,,preventiv.
                        Oricum carutasul trebuie sa se prezinte in instanta cu ce dovezi da politia la mana,,,deci mare atentie si deja asta este un semn din partea carutasului ca este magar.
                        Cum dr@cu o caruta 25 de milioane..Sau vrea banii astia cu tot cu spitalizare.???

Comment

Denisa,nu te lasa descurajata si nici intimidata de "carutasul din iad".Bine zic colegii,nu avea ce cauta pe drum,indiferent de zi sau noapte! Consulta si un avocat. In nici un caz sa nu accepti culpa comuna.Carutele nu au ce cauta pe drum.Poti incerca sa luminezi/intimidezi carutasul,spune-i ca-l dai tu in judecata,daca nu se potoleste.Mi se pare ca nu esti genul de om care ar recurge la asa ceva,mai bine roaga un prieten/avocat sa o faca.Succes!

Comment

concediu medical egal zero barat. trebuie acte de la institul de medicina legala. aia pot decide daca a avut sau nu nevoie de acea recuperare de 20 de zile. si la politie, cand e sa se dea procese verbale, scrii acolo ca art nu stiu care din lege interzice carutelor prezenta pe dn-uri si nu-ti recunosti fapta. o sa ajungeti la proces, iar carutasul va pierde...in mod normal ar trebui sa piarda.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Inca o data va multumesc mult pentru suport - conteaza.

Carutasul nu vrea mai putin de 25 de milioane. Nici pomeneala sa-i dau atat, prin urmare nu-i mai dau nimic. Politistul mi-a zis si el (desi nu conteaza daca asa a fost sau nu) ca i-a explicat carutasului ca nu poate capata ce vrea, dar ca omul nu intelege.
                              Am insistat pe ideea ca ala nu avea ce cauta acolo si ca logic el e primul vinovat, politistul a zis ca va primi marti rezultatele sangelui si expertiza medico-legala de la carutas si ca va propune o solutie si va trimite dosarul la Parchet.

Acum, las legea sa-si faca treaba, ma mai tin de capul politistului sa vad si eu cum incheie procesul verbal si asta e.
                              Daca tot voi fi buna de plata - desi nu prea cred - macar sa fie pe o hartie oficiala, nu dupa cum a socotit carutasul acasa.

Imi pare rau ca nu s-a putut mai repede si amiabil, dar cine stie, poate va fi mai bine la final.
                              Logan Ambition 1.5 DC

Comment

Ai grija ca ala nu e prost. Nu degeaba sta prin spital. Acolo cineva l-a invatat cum sta treaba cu certificatul medico-legal. Mergi si vorbeste cu doctorul poate il scoate mai repede. E chiar asa de grav de trebuie sa stea 20 de zile?
                                Vorbeste cu un avocat neaparat. Nu astepta sa treaca timpul. Cu ceva spaga ala sta bine merci in spital si cine stie ce mai scrie in certificatul medical.. Succes.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google