If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Problema nu se pune la modul ca ala nu avea ce cauta acolo. Aici se poate aplica "vatamarea corporala din culpa".
Ca un exemplu: esti la vanatoare si te apuci sa tragi dupa rate prin stuf. Din intamplare, unu' cu una se iubesc si ei acolo, ca na, se gandesc ca nu-i vede nimeni. Tu ii omori si ce o sa zici in fata judecatorului? Pai stai nene, aia n-au si ei casa, n-au si ei pat, de unde sa stiu eu ca ei sunt acolo?
Eu astept terminarea cercetarilor si un proces verbal finalizat ca sa pot spune ceva concret.
Bafta, Denisa.
sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Treaba ar trebui sa fie simpla intr-un context ideal: Nu ai ce cauta cu caruta pe drumul ala pt ca e interzis prin lege. Ai incalcat legea, suporti consecintele. Ca ala cu scuterul de ieri de a intrat in intersectie fara sa se asigure. Acum trebuie sa plateasca si daunele soferului ...dar deh...la noi legea trebuie sa interpretabila , siropoasa.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Eu am dat peste un pieton ce transversa prin loc nepermis (prin 2004) => fractura deshisa gamba stanga plus multiple contuzii, zilele de ingrijiri medicale nu au fost cele petrecute in spital, ci atentie, alea date de examenul medicii legale! Cum era trecut cu mult peste maximul ala de zile de ingrijiri, pietonul turmentat mi-a cerut la data respectiva suma de 50.000.000 lei (5.000 RON), am refuzat sa platesc, a inceput cercetarea penala eu fiind acuzat de vatamare corporala din culpa. Dupa vreo 18 luni mi-a venit instiintare ca am fost scos de sub urmarire penala, puteam sa-l dau in judecata si sa-mi plateasca parbrizul spart, nu l-am dat... Eu zic sa nu-i dai nesimtitului nici un ban, nu avea ce cauta acolo, poti sa spui faptul ca mergea pe acostament si a intrat brusc pe sosea, fii fata isteata si poti sa-ti scoti si reparatia masinii de la el daca e neam prost!
Pai nu-i mai dau nici daca cere - am vrut sa fiu fata finuta, m-am gandit ca il costa pe om sa-si repare caruta si n-o avea bani - nu ca pe mine ma dau afara din casa, dar ma simteam oarecum responsabila. Daca el s-a intins, sa fie sanatos. Ne reparam fiecare atelajul - el atelajul hipo pe bani, eu "atelajul auto" pe CASCO si platim ce amenzi om avea de platit.
Si daca apare cu te miri ce certificat medico-legal cu n-spe zile de ingrijiri medicale, la fel sa-i fie de bine. Sa ma dea in judecata si asta e.
Mi-au trecut bunele intentii cand am vazut cu cine am de-a face.
Vitriol are dreptate cu vatamarea corporala din culpa, dar si asa, sunt optimista privind finalul. Pentru ce are omul, si daca ajungem la proces pentru asta nu cred sa am de plata cat a cerut el. Dar sper eu sa nu ajungem acolo. Si eu astept cu nerabdare sa vad procesul verbal si rezolutia politistului.
Asta cu acostamentul e draguta - mi-a trecut ceva de genul asta prin cap cand m-am lamurit cum e personajul ;))
Daca incepe cercetarea penala vezi ca o sa te cheme pe la politie pentru alte declaratii, incearca sa nu contrazici afirmatiile tale scrise in PV-ul scris de politist, si niciodata sa nu afirmi ca ai fost orbita de soare sau alte surse de lumina (ai obligatia sa circuli cu viteza la limita evitarii oricarui obstacol). Daca te cheama la audieri este bine sa faci pe nestiutoarea, de genul "mi-a aparut in fata de pe camp domnule, sarea calul in toate directiile, cred ca se speriase de ceva !!??". Politistul care ancheteaza poate sa fie jegos si sa te incurce, ai grija ce raspunzi, daca nu stii sa raspunzi da vina pe amnezie mai bine!
Mai intai - au trecut cele 60 de zile in care carutasul putea sa faca plangere si, din cate stiu de la politistul care se ocupa de dosar, nu a facut. Cel putin pe 10 august cand am vorbit ultima data cu plitistul inainte ca acesta sa plece in concediu, nu era facuta nicio plangere. 60 de zile s-au implinit pe 13... In lipsa plangerii prealabile, fapta fiind incadrata la art. 184 alin. 1 si 3 Cod penal, si sub 60 de zile ingrijiri medicale, cercetarea penala nu incepe.
Politistul mi-a spus ca in declaratie omul a spus ca ar avea pretentii pe care si le va exprima ulterior. Atat. N-am apucat sa citesc declaratia ca l-au chemat la interventie pe politist, dar o s-o citesc. Oricum, nu tine loc de plangere.
Apoi - am primit la un moment dat anexa 2 pentru dosarul de la asigurari. Se mentioneaza nepastrarea distantei regulamentare, adica 3 puncte penalizare parca si amenda aferenta.
Dosarul zace in continuare la politie din cauza lipsei rezultatului de la IML cu alcoolemia carutasului.
Dupa ceva vreme, revin cu finalul povestii, foarte pe scurt: am primit NUP, 3 puncte penalizare, 4 puncte amenda, restituirea permisului. Totul a durat fix 6 luni, dar nu am avut timp sa povestesc aici exact cand mi-am recuperat permisul.
Sarbatori fericite, calatorii placute si fara incidente si un an viitor mai bun va doresc!
bine, denisa, s-a intamplat cum era de asteptat, adica nup. si punctele pentru nepastrarea distantei sunt de asteptat, din partea unor incompetenti care te trag la raspundere pentru ca ai lovit pe unul care nu avea ce cauta acolo. militia din nou la datorie, ce sa zic...eu as contesta amenda militianului, tocmai ca ala n-avea ce sa caute acolo. mai ales ca ai primit nup...au mers pe chestia asta stiind ca ai casco si sa nu se complice cu carutasul, care sigur n-are rca si daca ar fi avut, nu i-ar fi folosit, din moment ce n-are voie pe dn. le-a fost lor mai usor asa. daca tu esti multumita, atunci lasa lucrurile asa. dar eu numai de dragul fraierilor cu cascheta as contesta procesul verbal, sa-i vad cum solutioneaza ei cazul. cum gasesc un nevinovat vinovat, dupa ce justitia le-a dat clar de inteles ca-s fraieri si nu stiu sa instrumenteze un caz. ceea ce demonstreaza ei si singuri de nenumarate ori. in fine, sa ai parte de Sarbatori Fericite!
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment