Conducere Ecologica !? + Cazier Nou !?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Conducere Ecologica !? + Cazier Nou !?

Nu stiu daca s-a discutat aceasta problema pe forum dar mie mi s-a parut ceva neobisnuit.

Vorbeam ieri cu un prieten care a inceput scoala de soferi si imi zicea ca noul cod rutier contine si intrebari despre condusul eco.Mi s-a parut ceva ciudat pana nu m-am convins pe net.Iata ex de o astfel de intrebare:

Conduita ecologica in conducerea unui autovehicul inseamna:
    a) sa nu poluezi fonic mediul inconjurator, folosind sistemul de sonorizare la putere maxima; b) sa fii calm si sa anticipezi situatiile astfel incat sa eviti accelerarea si franarea brusca; c) sa intretii in permanenta autovehiculul curat, prin spalare si degresare zilnica.Raspunsul fiind b.
    Cum vi se pare ? Ce pareri aveti?

Cazierul nou.
    Fiind precaut , si-a scos baiatu cazierul dinainte inceperii scolii,dar pe parcurs a aflat ca inaintea examenului trebuie sa-l mai scoata odata,pentru ca au fost cazuri in care au facut unii scoala 2-3sapt au plecat in spania , italia etc,au facut prostii pe acolo si cand s-au intors aveau cazierul plin de belele.Si asa ca e nevoie sa il mai scoata odata inaintea examenului.Ciudat nu ?
    Fara Semnatura.

prima problema nu mi se pare neobisnuita. si nu cred ca tine doar de condusul eco. ce scrie la punctul b reprezinta un comportament firesc si civilizat in trafic pe care ar trebui sa-l adopte toti cei ce ies pe sosele.
    chestia cu cazierul nu e ciudata deloc. asta deoarece lipsa antecedentelor penale este o conditie pentru a putea intra in examen. in consecinta, daca vin cu un cazier de acu 2 ani, e si firesc sa mi se ceara altul mai recent.
    Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Sa stii ca pe multi dintre conducatori auto ii doare undeva(ca doar e romania) ca atunci cand franam des poluam aeru si ca se evapora in aer praful ala de pe placaute care e poluant.
      Eu nu prea mai stiu cum arata un cazier,dar cred ca e scris undeva pe el si ziua in care a fost eliberat.Si din moment ce el a fost eliberat cu 2 sapt in urma de ce ti-ar mai trebui unul nou?poate ca ai facut ceva in alea 2sapt?
      Fara Semnatura.

Comment

indivizii vor ca actele sa fie cat mai recente cu putinta. e de inteles.
        regula asta se aplica in multe domenii.
        Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

din cate stiu eu cazierul este valabil 6 lunii, interesant pentru scoala de soferi cazier si condus eco, macar daca am avea drumuri sa putem conduce eco
          sigpic #

Comment

poti incerca sa conduci eco prin gropile lu berceanu. conduce-si-ar dricu prin cripta...
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Nu il certa pe domnu berceanu ca a inaugurat ieri centura lugojului, un lindic de 9km de autostrada,erau atat de multumiti de parca ar fi reusit sa trimita vreo racheta pe luna.

Am mai auzit acum cateva saptamani o stire cum ca daca in urmatorii 15 ani romania nu face pe fiecare an cate 100 si ceva de km de autostrada viteza medie de mers pe sosea va fi in jur de 4km/h,cam la fel ca mersul pe jos.
              Fara Semnatura.

Comment

Cu intrebarile astea noi... ce sa zic, le inveti asa cum sunt si aia e.
                Eu m-am interesat de scoala pentru categoria A si inainte de a incepe cursurile, trebuie sa ai tot dosarul complet (cazier, analize, test pshihologic etc.). Nu poti da examen mai devreme de 30 de zile de la eliberarea cazierului...
                O fi alta regula pentru fiecare categorie in parte?
                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Nu vad cu ce ar incurca un elev la examen intrebarile de tipul celei din primul post (eco). Sunt de bun simt. Punctul meu de vedere. Mai rau este cu intrebarile din mecanica. Acolo-i baiul cel mai mare. Masinile moderne nu mai sunt ca cele de acum 20-30 de ani sa le poti repara in drum. Daca apare o pana, alta decit cea de cauciuc, sansa sa chemi asistenta este foarte mare asa ca nu vad deloc rostul intrebarilor de mecanica.

Din experienta recenta cu scoala de soferi, cazierul a avut 6 luni valabilitate si asa a fost luat in consideratie.
                  Daca nu spui nimic nimeni nu se va certa cu tine.

Comment

Adevaru este ca intreabarile alea au fost bagate aiurea cand masinile din ziua de azi sunt din ce in ce mai performante.si alea eco ar trebui introduse cand o sa avem sosele pentru a conduce eco.
                    Fara Semnatura.

Comment

Pai de la teorie la practica e cale lunga, dar crezi ca strica cuiva daca stie ceva in plus? Crezi ca-i afecteaza viata sau sanatatea daca are habar ce-i aia mecanica si conducere ecologica?
                      Daca ar fi s-o luam asa, ar fi mai bine sa nici nu se mai faca scoala de soferi, sa poti circula fara permis, pentru ca... n-avem drumuri.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Ca sa folosesti o masina nu trebuie sa stii musai cum functioneaza si cum se depaneaza. Nu strica dar nu trebuie musai. Asa cum, pentru a folosi un calculator pentru a scrie un mesaj pe un forum nu este necesar sa stii vre-un limbaj de asamblare sau de programare. Nici aici nu strica dai ai habar de ele dar nu sunt necesare.

Cu mersul eco este putin altceva. In final se poate traduce si in costuri de expluatare si intretinere mai mici indiferent de starea drunurilor nu numai in protejarea mediului.
                        Daca nu spui nimic nimeni nu se va certa cu tine.

Comment

conducere eco inteleg, da partea de mecanica e aberanta..vor sa invete din niste intrebari ce am facut eu 4 ani in facultate..
                          off-topic : seba ma unge pe suflet cu ura lui contra guvernului )
                          sigpic

Comment

@San: cea ce zici tu e perfect adevarat,si sunt de acord cu tine.
                            Fara Semnatura.

Comment

Eu unul nu am vazut pe cineva care franeaza fara motiv in trafic sau franeaza f. busc aproape de semafor , in schimb sa pleci cu scatait de roti a devenit o epidemie , in special daca esti primul la semafor. Sau cate un burn in nu stiu ce parcare mai ascunsa... Poate la asta s-au gandit cand au introdus chestiile astea "eco" in chestionare . Desi dupa parerea mea erau si inainte , dar nu erau eco.
                              , sunt cu ochii pe voi !
                              :thumbsup:

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google