Vanzatorul poate sa mearga la finante pt adeverinta sau trebuie sa mearga cumparatorul?
Taxa de prima inmatriculare
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
vanzatorul ! in targ masinile au in anunt scris mare : "Cu adeverinta de la Anaf"
care n-are ori e teapa ori numere rosii
cred ca poate merge si cumparatorul , dar n-are rost. e treaba celui care a platit deja taxa.o/____\o
(i)
.........
Comment
-
Gresesti, am cumparat recent un fiat punto, a vrut vanzatorul sa se duca sa scoata adeverinta si nu o putea lua deoarece cucoana de la ANAF Sibiu (caci de acolo era vanzatorul) a zis ca doar cumparatorul o poate scoate in urma unui contract de vanzare cumparare si niste copii de pe acte.
M-am dus evident sa scot acea adeverinta de la ANAF, din Rm. Valcea. Am intrebat-o de curiozitate pe "tanti" de acolo si mi-a spus aceasi vorba care a primit-o si vanzatorul la Sibiu cand a incercat sa ia adeverinta aia nenorocita...sigpic
Comment
-
Pai nu e nici-o porcarie, in lege asa scrie, cumparatorul solicita adeverinta pentru ca el este cel care va transcrie dreptul de proprietate. Daca iti flutura o adeverinta falsa, ce faci, o iei de buna? Actul de vanzare-cumparare se face la notar iar plata se face dupa intrarea in posesie a adeverintei. Cine are ceva de ascuns e clar ca nu va accepta procedura si e clar si pentru tine...Last edited by Cromatic; 10 August 2013, 09:08.
Comment
-
Asa stiam si eu, ca respectiva adeverinta se solicita de catre cumparator.
Acum ma intreb, vazand diverse anunturi auto, cum au reusit unii vanzatori sa faca rost de adeverinta, cu masina inca in proprietatea lor.If it ain't broke, don't fix it!
Comment
-
Originally posted by Niki View PostAcum ma intreb, vazand diverse anunturi auto, cum au reusit unii vanzatori sa faca rost de adeverinta, cu masina inca in proprietatea lor.
Asta e valabil si pentru tine PCH daca vrei sa vezi cum stai cu taxa.
Comment
-
@PCH: In maxim o ora, cel putin atat am asteptat eu ieri.
Confirm si eu cele spuse mai sus. Am cumparat acum doua zile o masina, vanzatorul spunandu-mi ca taxa e platita de cel de la care a cumparat masina, dar ca nu are dovada de la ANAF. Mentionez ca, momentan, NU am facut niciun act(contract, fiscal) cu vanzatorul masinii. Doamna de la ghiseu mi-a cerut copie de pe buletinul meu(cel care am solicitat adeverinta) si copii ale documentelor masinii. I-am explicat ca masina nu o sa se inmatriculeze pe numele meu si mi-a spus ca nu conteaza. Imi da adeverinta sa vad daca e platita sau nu si in momentul inmatricularii sa vin cu buletinul celui care o sa fie proprietar si o sa-mi dea adeverinta din nou, pe acel nume.
In concluzie, oricine poate merge sa ceara adeverinta. Nu e nevoie de niciun contract. Cel putin, la mine nu a fost nevoie...sigpic
Comment
-
Comment