Originally posted by mr.K
View Post
Taxa de prima inmatriculare
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Cred ca te inseli. Orice rabla adusa din afara odata ce aveai numere romanesti pe ea, o puteai vinde oricui fara ca respectivul cumparator sa mai aiba ceva de plata.
Pentru masinile vechi/noi aduse din exterior se platea odata, la inceput: taxa vamala/taxa de poluare.
Comment
-
exemplu concret : orice masina adusa de afara si inscrisa sub 2007 (nu plateai taxa) la revanzare dupa 2007 trebuia sa platesti taxa poluare (sau cum rahat se numea); la dacia nu plateai nimic pana sa scoata timbrul de mediu
eu asa stiu ca a fost treabaDaca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Reglementari legale:
OUG nr. 50/2008, ordonanta de urgenta pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule
Art. 4
Obligatia de plata a taxei intervine:
a) cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania;
b) la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea unei exceptari sau scutiri dintre cele la care se face referire la art. 3 si 9.Last edited by mr.K; 12 August 2013, 13:37.
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostReglementari legale:
OUG nr. 50/2008, ordonanta de urgenta pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule
Completare:
Din 1 ian 2007, taxa se numea, conform Cod Fiscal:
CAP. II^1
Taxe speciale pentru autoturisme şi autovehicule
Exigibilitatea şi plata taxei speciale la bugetul de stat
ART. 214^2
Taxele speciale se plătesc cu ocazia primei înmatriculări în România.
-----------
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostNu se platea atunci.
La cat mai valoreaza acum un Logan din 2005, n-are rost sa te mai agiti cu el.
Comment
-
Atunci, ghinionul tau, Loganul 2005 nu e vandabil acum, tocmai pentru ca necesita achitarea timbrului de mediu de catre viitorul proprietar.
Eu daca as fi in Germania si n-as avea bani suficienti, as cumpara un Golf 3 cu 500 de euro, mai bun ca un Logan.
Comment
Comment