Originally posted by aris86
View Post
Taxa de prima inmatriculare
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Cica si alte vreo 20 de taxe pe langa asta. Bine... depinde cine castiga alegerile. Or sa scoata taxa de 7 centi si or sa introduca o taxa de 10 centi sa acoperim ce s-a furat in ultimii 15 ani.
Si inca un cent pentru "cumintenia" vietii.
Comment
-
Normal ar fi daca n-ar plati nimeni. Daca tot te constrange sa platesti, platesti si-ti iei banii inapoi dupa aia. Mai naspa e ca nu se duc toti sa ceata banii inapoi. Au mai bagat-o si p-aia ca trebuie sa-i dai in judecata, in felul asta renunta multi.
Comment
-
De la 1 februarie se scoate timbrul de mediu după cum știți. Eu dacă am cumpărat mașina SH cu taxa plătită pot să recuperez taxa ?
Restituirea sumelor reprezentând valoarea reziduală a Timbrului de Mediu pentru autovehicule se poate face DOAR ultimului proprietar al autovehiculului pentru care s-a plătit taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ori timbrul de mediu pentru autovehicule, după caz. Acestuia i se restituie valoarea reziduală a timbrului de mediu, într-o singură tranşă, atunci când autovehiculul pentru care s-a plătit taxa/timbrul în România este scos din parcul auto naţional.
Toate bune și frumoase până acum ,dar iată excepțiile (care mă bagă în ceață)
Prin excepţie față de mai sus, valoarea reziduală a timbrului nu se restituie în situaţia în care autovehiculul pentru care se solicită restituirea valorii reziduale a timbrului a fost reintrodus în parcul auto naţional fără plata timbrului ori contribuabilul a beneficiat de restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ori a timbrului de mediu pentru autovehicule, după caz.
Aștept păreri....
Comment
-
Taxa de prima inmatriculare
Foarte simplu caz concret...eu am vandut in logan in Octombrie cu taxa platita si nu am recuperat-o(numai eu trebuia si puteam sa fac acest lucru).Proprietarul nou nu poate recupera taxa platita de mine.El daca masina nu avea taxa platita,platea o taxa de prima inmatriculare care putea fi recuperata de el acum.Eu asta am inteles
Comment
-
Restituirea sumelor reprezentând valoarea reziduală a Timbrului de Mediu pentru autovehicule se poate face DOAR ultimului proprietar al autovehiculului pentru care s-a plătit taxa pe poluare pentru autovehicule
Trebuie sa apara norme care sa clarifice.
Pai acum,nu puteai cere recuperarea decat daca ai platit fi tu acea taxa de poluare.Last edited by mr.K; 14 January 2017, 10:15.
Comment
-
Originally posted by Fanez View PostNormal ar fi daca n-ar plati nimeni. Daca tot te constrange sa platesti, platesti si-ti iei banii inapoi dupa aia. Mai naspa e ca nu se duc toti sa ceata banii inapoi. Au mai bagat-o si p-aia ca trebuie sa-i dai in judecata, in felul asta renunta multi.
Comment
-
Da, dar exact pt ei a fost pusa aceasta taxa, ca sa nu se mai inmatricuelze toate harburile in Romania. Daca ar face ceva sa nici nu mai poti circula cu masini cu nr strain mai mult de 1 luna pe an sa zicem ar fi perfect. M-am saturat sa vad toate rabele din alte tari la noi.
Comment
Comment