Faza e ca sunt destui, adica nu am vazut anunt la 1000 de euro in afara de taxiuri, incep de la 1700 si se duc majoritatea spre 2200. Ce-i drept, atata cer, nu insemna ca ata si primesc.
Taxa de prima inmatriculare
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pentru că n-am eu nici un drept, dacă vând o maşină, să stau după fundul lui, să văd dacă o înscrie, dacă-şi face asigurare, dacă-şi plăteşte rovigneta. Nu-i problema mea.
O sa pierzi timpul contestand procesele verbale. Eu am pierdut cu tine incercand sa-ti demonstrez ceva. Mai bine te lovesti de problema ca sa te lamuresti. Ca la teorie, esti beton.
Legat de cei care cer 2000-2500 de euro pe autovit eu sunt de parere ca respectivii nu stiu de taxa de timbru.
Si se va circula cu actele vechi ale masinii fara a se reinmatricula.
Comment
-
Pai si daca vanzatorul o scoate de la fisc, cu ce-l deranjeaza amenzile? ca nu vin pe ROLul lui. Daca il cheama in instanta, arata contractul de vanzare ca e datata inaintea amenzii si asta e. Daca nu, se presciru si asta e (cred, poate Cezar stie mai bine).Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Comment
-
Dupa cum am mai zis, toata lumea se pricepe fix pana o pateste.
Trebuie sa anulezi procesul verbal in instanta, sa demonstrezi ca tu d efapt ai vandut masina iar berbecul nu si-a indeplinit obligatiile legale, si n-a radiat masina de pe numele tau sa puna cloşti sau nu a inmatriculat-o pe numele lui ca sa poata circula.
Doar nu e prost...toti sunt smecheri in tara asta.
Fiscul cand va primi procesul verbal cu amenda, il ia in debit si daca nu faci ceva, o sa fii bun de plata. Poti proba.
Problema e, de cate ori o sa trebuiasca sa contesti niste procese verbale, poate ala ia amenzi garla.
Comment
-
Originally posted by mr.K View Post
Nu cred ca mai exista nici 1% sa nu stie de timbrul de mediu si taxa neplatita la masini. Pur si simplu se va face doar un contract de vanzare-cumparare, de multe ori direct cu samsarul, nu cu cetateanul din actele masinii.
Si se va circula cu actele vechi ale masinii fara a se reinmatricula.
La motorete se intampla des ca un propietar sa o tina un an pe numele primului si sa o dea mai departe ca atare. Singura piedica e amenda ca nu ai inmatriculat-o in 30 de zile.
Am gasit si fluturas in geam de la samsar care cumpara masini "pe loc", nu zicea ca ar cumapara doar cu taxa platita.
N-am patit pana acum, dar daca VINul masini NU mai e atasat de ROLul meu (am scos rabla de la impozit), nu vad de ce mi-ar imputa mie amenda. As vrea insa sa inteleg cum functioneaza aspectul.Last edited by einstein1984; 15 December 2014, 16:51.Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Comment
-
Daca eu am scos masina din evidentele mele fiscale, conform contractului de vanzare-cumparare, orice sanctiune post acestei actiuni este NULA!
Nu trebuie musai judecata si povesti.
O instiintare catre autoritate ca esti imputat gratuit, fara niciun temei legal!
Validitatea talonului este bazata DOAR in baza unui drept de proprietate! Tot ce urmeaza acelui documente se face DOAR daca datele din talon corespund cu cele fiscale.
Cu alte cuvinte: boul caruia i-am vandut masina nu si-a inmatriculat-o. (eu am scris clar pe dosul talonului ca am instrainat-o) Eu nu mai am masina in proprietate. Faptul ca ea are pe talon scris numele meu = 0 d.p.d.v. fiscal!
Ca sunt astia de finante prosti, e partea a 2 a.
Insa, nu trebuie musai cu instante si altele asemenea.
O instiintare simpla ca nu-si fac treaba. Sau, ii platesti amenda, apoi o ceri inapoi sub forma de "imbogatire fara justa cauza". Si atunci incepe dansul
Comment
-
Păi CNADNR, de exemplu, dă amenzi celui pe numele căruia e talonul. Nu comunică cu cei de la taxe şi impozite, pe ei nu-i interesează că ai înstrăinat-o. Îţi vin amenzile şi trebuie să le conteşti dacă nu şi-a făcut cumpărătorul rovigneta. Alergătură aiurea.
La RCA cred că-l prinzi cel mai bine, dacă nu vrea să o înscrie. Dacă face RCA pe numele tău, e cam fals şi uz de fals, pentru că pe poliţă apare numele proprietarului. Dacă face prostia să pună numele tău şi să nu-l pună pe al lui şi să încheie poliţa în vederea înmatriculării, ai o poliţă emisă pe numele tău, pe care apari ca proprietar la o dată de după încheierea contractului de vânzare-cumpărare, lucru ce nu e în regulă, pentru că tu nu mai eşti proprietar.
Comment
-
Cum nu? Se încheie un act în numele meu. Că poliţa se face pe ce declară cumpărătorul. Dacă el "omite" să menţioneze existenţa contractului de vânzare-cumpărare, care mă achită pe mine de calitatea de "proprietar" al respectivului vehicul, o face cu bună ştiinţă.
Comment
-
Originally posted by gojira View PostDacă face prostia să pună numele tău şi să nu-l pună pe al lui şi să încheie poliţa în vederea înmatriculării, ai o poliţă emisă pe numele tău, pe care apari ca proprietar la o dată de după încheierea contractului de vânzare-cumpărare, lucru ce nu e în regulă, pentru că tu nu mai eşti proprietar.Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Comment
-
De câte ori vrea până îl întreabă cineva de sănătate. Dacă-i cere organul poliţa şi vede că e încheiată acum 2 luni "în vederea înmatriculării", probabil că îi păstrează talonul.
Dar ca idee, dacă se face frumos o notificare către CNADNR şi Poliţia Rutieră, cu contractul şi radierea din evidenţele fiscale ataşate, nu se iau în considerare?
Comment
-
Cea mai mare belea este cu rovinietele. zicea cineva bine mai sus, cnandr trimite direct la numele din talon (pe care il primeste de la politia rutiera) amenda. iar aia de la impozit desi nu mai ai masina pe numele tau ei tot iti baga pe gat amenda.
asta e procedura, nu e nimic de discutat pe tema asta. e clar ca e un abuz, dar asa se intampla, singura solutie este sa contesti amenda de rovinieta, evident ca vei castiga procesul dar e vorba de timp pierdut o gramada....
2 precizari mai vreau sa fac.
1. de 1-2 ani primariile comunica intre ele. daca einstein imi vinzi mie masina, tu o radiezi de la impozit, primaria ta o sa trimita la primaria mea hartiile ca eu am cumparat masina. in felul asta nu mai avem parte de masini pe care nu se platesc impozit. adica mie imi apare ca am cumparat masina chiar si daca nu ma duc sa o trec pe numele meu. inainte nu era asa. cumparam o masina de 3000cmc, vanzatorul o scotea de la impozit dar eu daca nu ma duceam sa o bag nu imi aparea la impozit. mergeam linistit ani de zile pe numerele vanzatorului si fara sa platesc impozit. asa se explica ca inca sunt sute, mii de masini cu motoare de 3000cmc la vanzare dar pretul lor este de 1500-2000euro. va dati seama ca nu plateste nimeni pentru ele, au ramas "in aer" de multi ani.
2. in urma avalansei de probleme legate de neperfectarea actelor la politie (circulatie pe numerele vechiului proprietar), de 1-2 ani se poate merge dupa vanzarea masinii la serviciul inmatriculari de care apartii si sa faci o cerere la care atasezi niste documente care sa ateste vanzarea masinii. in cerere soliciti ca masina sa fie marcata in baza de date ca vanduta. avantajul acestei proceduri este acela ca:
- cnandr verifica la inmatriculari numele unde sa trimita amenda de rovinieta. daca einstein imi vinde mie masina si face cererea respectiva, politia o sa le dea numele meu pt ca masina este marcata ca vanduta mie de catre einstein in baza lor de date.
- la orice control, filtru, politistul care opreste masina daca o verifica prin statie ii apare ca masina este vanduta la data de .... si conform legii are voie sa ridice talonul daca au trecut cele 30 de zile de la vanzare. daca coroborezi marcarea asta in baza de date cu scrierea pe talon "instrainat catre..." sansele ca in scurta vreme sa fie prins cumparatorul sunt destul de mari.
Deja lumea a inceput sa stie ca riscurile sa circuli cu masina care nu e pe numele tau au crescut enorm asa ca deja multi se feresc. Sau iti cer sa faci contract de comodat, procura...... Inainte (anii 2008-2010) mergea la greu metoda asta , riscurile erau minime.Last edited by bossake; 15 December 2014, 18:55.Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
-
Mai e un risc daca iti cumperi o masina si nu o inmatriculezi pe numele tau.
Daca cineva iti loveste masina, despagubirea baneasca pe RCA-ul celui vinovat nu poate fi accesata decat de cel trecut in talonul masinii. Asta se intampla mai ales daca e vorba de dauna totala, in rest, cu reparatiile in service poate aranja si cel ce detine masina in mod ilegal.
Chiar de apari pe talonul masinii la rubrica "Instrainat catre....", dar au trecut luni de zile de cat ai cumparat masina si pana se produce dauna, nu stiu cat te avantajeaza sa precizezi asta asiguratorului.
Si asa, o sa cauti detinatorul din acte al masinii sa-l rogi sa faca un pustiu de bine si sa ridice despagubirea de la asigurator si sa ti-i dea tie.
Asta e un caz concret, complicat de faptul ca cel ce vanduse masina nici nu mai era in tara, a stat cateva luni cel cu masina lovita fara a putea lua despagubirea pentru dauna totala, pana a venit ala din acte in tara.
Circ.
Daca s-ar da vreo 10.000 de lei amenda daca nu iti inmatriculezi masina in termen, n-ar mai face nimeni pe smecherul. Dar nah, Romania, tara tuturor ciumetilor, cocalarilor, tragatorilor in piept. Si mai vreti sa fie ca in Vest, cu atitudine de Est.Last edited by mr.K; 16 December 2014, 09:52.
Comment
Comment