AJUTOR - Itp Expirat Si Talon Confiscat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• AJUTOR - Itp Expirat Si Talon Confiscat

Salut! O sa trec direct la subiect: m`a oprit politia si aveam itp`ul expirat de mai putin de o luna. Amenda intre 540lei si 2000lei, iar puncte intre 9 si 20. Am fost neinspirat si nu am semnat amenda, in schimb am primit o dovada pt 15zile. Mai sunt 2zile si`mi expira dovada, amenda nu mi`a venit acasa, iar sa ma duc sa`mi fac itp`ul si sa`mi refac talonu(pt ca cel vechi a fost rupt de catre pol) nu pot deoarce nu am dovada ca am platit amenda. Am fost la pol si mi`au zis ca poate mi`a luat cineva amenda din posta (sigur nu s`a intamplat acest lucru). Din auzite pol mai uita sa trimita amenda acasa si te trezesti ca trebuie sa platesti la financiar cine stie ce amenda din vara lu 48. Cum pot intra in posesia procesului verbal k sa`mi pot plati amenda(recunosc ca am gresit deci trebuie sa platesc amenda)?!!!!!!!
    P.S. amenda a fost data de pol municipala, nu de pol rutiera.
    Va multumesc!

O observatie: Pentru ITP expirat nu se dau puncte penalizatoare.
    Punctele alea intre 9 si 20 sunt puncte de amenda si reprezinta amenda in bani. Valoarea unui punct e nu stiu cati lei deci la permis nu figurezi cu belele.
    Cel mai lent 1,6 8v

Comment

amenda daca ai primit-o acasa ,trebuia sa fie cu confirmare de primire ,deci trebuia sa semneze cineva pentru ea .Daca nu a fost asa , trebuia sa fie facuta cu proces verbal de afisare , adica un politist sa vina la usa ta , si sa aibe un martor ca a fost la usa si ti-a lasat amenda .Ai termen 6 luni de zile sa primesti procesul verbal acasa, nu inteleg de ce ai primit dovada si n-ai primit procesul verbal ,si nici ruperea talonului nu o inteleg,ca sa trebuiasca sa mergi acum sa iti faci altul nou ?
      Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

politia municipala inseamna politia comunitara,sau paza si ordinea? decat sa te trezesti cu surprize,da o fuga la circa financiara si pune o intrebare.
        Last edited by dragos firoiu; 17 November 2010, 15:29.
        ubi concordia ibi victoria

Comment

inseamna politia
          probabil aia de la inspectorat .
          Last edited by Cristi_Xp; 17 November 2010, 15:35.
          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

o insemna politia ,dar comunitarii dau amenzi la circulatie? sau paza si ordinea? si nu e normal ce au facut cu ruperea talonului!
            Last edited by dragos firoiu; 17 November 2010, 15:40.
            ubi concordia ibi victoria

Comment

Dar parca nu era vorba ca dupa ce iti expira itp-ul mai poti merge o luna pana sa il faci fara probleme ?
              Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

Unde ai auzit tu asta?

Comment

ce naiba este la voi in braila !
                  cum sa dea politia comunitara amenzi rutiere si sa rupa talonul masini dar cine se cred aia politia statala din colorado (america)dupa cate stiu eu tot ce este legat de abaterile de la legislatia rutiera pot sa ia masuri numai politia rutiera (cascheta balana ) sau mai este o exceptie cand sant cei de la RAR pe traseu si cred ca pot sa ia masuri in rest apa de ploaie .

Comment

Am rugamintea sa nu mai dati sfaturi din auzite! Talonul rupt inseamna ca a ramas anexa la el, pentru a avea unde sa puna itp-ul cei de la statie. Politia municipiului face parte din ipj, deci nu are nicio legatura cu politia comunitara si spre dezamagirea lui gelica 75, amenzile la circulatie pot fi date si de cei cu cascheta albastra. Valoare aunui punct amenda este 60 lei. Termenul de comunicare al procesului verbal este 30 zile. In cazul in care nu ai primit inca procesul verbal si ai nevoie urgenta de el, da o fuga la sediul Politiei municipiului si solicita printr-o plangere adresata Sefului Politiei Municipiului inmanarea unei copii a procesului verbal, dar atentie, termenul de solutionare al unei plangeri este de 30 de zile. Cel mai bine mergi in audienta, insa nu cred ca vei rezolva nimic. Mult succes! Telefon Politia Municipiului 0239/616000.
                    MiNnRuZ

Comment

unde scrie ca toti pot da amenzi de circulatie ,poate asa o fi pe la voi aici in Bucuresti fiecare este cu treaba lui prietene nu ca la voi in braila.

Comment

Gandeste-te ca sunt si politisti la posturile de politie comunale care nu au cascheta "alba" si totusi au atributii pe linie de circulatie. La fel se procedeaza si la municipii si orase, sunt atestati si politistii de la ordine publica sa desfasoare astfel de activitati. Iar de scris, scrie in dispozitiile interne.
                        MiNnRuZ

Comment

procesul verbal poate fi intocmit in maxim 6 luni de la constatarea contraventiei , si trebuie comunicat in termen de 30 zile de cand a fost scris .
                          Deci la fel de bine , poate sa iti completeze procesul verbal peste 5 luni , si sa ti-l trimita in alea 30 zile de cand l-a completat ,si tot este in termenul legal.
                          Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
                          Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
                          Last edited by Cristi_Xp; 17 November 2010, 17:10.

Comment

@gelica75 are dreptate ruz-ul nu te contrazice cu el. Oricum NU e vorba de politia comunitara aia care apartine de primarie.
                            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Dovada am primito atunci pe loc, cand am fost oprit de pol, iar cosmin_ruz are dreptate cu talonul rupt in 2 si cu cine poate sau nu sa dea amenzi.
                              Am fost azi la pol si nu am facut rost decat de o copie simpla xerox a p.v.. Cu aceasta copie simpla nu pot platii decat amenda integrala adica 540lei, ceea ce cred ca o sa si fac numai ca sa imi pot rezolva itp`ul, talonul si asigurarea care si aia expira in cateva zile. Daca pol care mi`a dat si copia simpla imi punea o stampila sau ceva care sa dovedeasca ca am primit azi aceea copie a p.v. puteam sa platesc jumatate, dar normal ca nu au vrut si cand am intrebat cum fac dovada ca am primito azi a dat din umeri(dar ies pe strazi sa`si ceara drepturile). Cineva spunea ca este dreptul meu sa platesc amenda la jumatate(in 48de ore de cand am fost instiintat, adica de cand o primesc acasa) dar nu cred ca o sa se intample. O sa mai incerc maine cu copia simpla dupa p.v. sa`i explic doamnei de la ghiseu de la financiar situatia si sa platesc jumatate, iar daca o sa ajunga la ei ca trebuie sa platesc integral o sa figurez la ei cu inca jumatate si asta e. Complicata situatie....Tot maine o sa ma mai duc la pol sa vad daca au ei vreo dovada ca amenda a fost trimisa acasa si ca au dreptate.
                              Multumesc cosmin_ruz pt sfaturi, sunt f bune dar nu utile in cazul meu pt ca dureaza mult prea mult si eu trebuie sa rezolv cat mai rpd.
                              Multumesc!

P.S. : itp`ul in astfel de situatii se face doar la RAR(nu este o problema pt mine pt ca este totul ok, sper) iar procesul verbal a fost completat in data de 04.11.2010(pol completase p.v. dar eu am refuzat sa`l semnez, de tampit ce sunt) si daca este asa cum zicea cineva mai sus ca trebuie comunicat in 30de zile de la data cand a fost scris atunci deabia in jurul datei de 04.12.2010sa ma astept ca o sa`mi vina acasa...
                              Last edited by liviu_roro; 17 November 2010, 17:31. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google