AJUTOR - Itp Expirat Si Talon Confiscat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

ala e termenul legal de comunicare al procesului verbal , si care se poate face dupa cum ziceam fie recomandat cu confirmare de primire , fie cu afisare la adresa ,adica maxim 30 zile. Problema e ca tie oricum iti expira dovada mai repede.
    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

maine il intreb pe pol daca are vreo dovada ca mi`a trimis amenda, (pt ca el asa mi`a zis azi ca mi`a trimis amenda) nu stiu ce dovada dar ceva unde a semnat un martor ca a lasat amenda, orice si atunci au dreptate si`mi platesc amenda integral. Probabil nu are ce sa`mi arate si iar ridica din umeri.

Comment

deci in mod CORECT chiar daca nu semnezi sau ai obiectii ESTI OBLIGAT SA IEI PROCESU VERBAL. Si de platit vei platit integral daca au trecut 48 de ore de la luarea in cunostinta!
        id messenger:merlan.alexandru

Comment

Eu cred ca nu ti-a dat amenda,proces verbal fac doar cei de la circulatie.Eu zic sa iti faci programare la RAR,sa faci ITP-ul,sa ridici C.I. si sa astepti.
          LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

Originally posted by liviu_roro View Post
            maine il intreb pe pol daca are vreo dovada ca mi`a trimis amenda, (pt ca el asa mi`a zis azi ca mi`a trimis amenda) nu stiu ce dovada dar ceva unde a semnat un martor ca a lasat amenda, orice si atunci au dreptate si`mi platesc amenda integral. Probabil nu are ce sa`mi arate si iar ridica din umeri.
            Daca mai poti lua legatura cu politistul care ti-a intocmit procesul verbal, roaga-l sa-ti inmaneze (rescrie) un proces verbal prin care sa poti demonstra la financiar ca ai luat la cunostinta in ultimele 48 de ore despre continutul procesului verbal. Hai ca nu-i greu! Vorba dulce, mult aduce!

Originally posted by cosmin_ruz View Post
            Daca mai poti lua legatura cu politistul care ti-a intocmit procesul verbal, roaga-l sa-ti inmaneze (rescrie) un proces verbal prin care sa poti demonstra la financiar ca ai luat la cunostinta in ultimele 48 de ore despre continutul procesului verbal. Hai ca nu-i greu! Vorba dulce, mult aduce!

Nu o sa-ti poata face dovada ca ti-a afisat procesul verbal, intrucat procesul verbal de inmanare/afisare se inainteaza cu originalul procesului verbal la secretariatul unitatii.
            Last edited by cosmin_ruz; 17 November 2010, 20:04. Reason: Automerged Doublepost
            MiNnRuZ

Comment

Cauta alta statie ITP. Nu ai nevoie de dovada ca ai platit amenda ca sa faci ITP-ul. Ce iti trebuie:
              anexa la talon (jumatatea pe care ti-a lasat-o)
              cartea de identitate a masinii
              dovada de circulatie (deoarece pe ea trebuie sa ai inscris numarul procesului verbal de amenda)
              si contravaloarea ITP
              sigpic
              Ambition 1.5 dc

Comment

In cazul retinerii C.I. pentru orice motiv,chiar si pentru nefunctionarea unui bec,ITP-ul se face numai la RAR,cu o programare in prealabil.La ITP se prezinta C.I,C.I.V,R.CA si buletin.Oricum certificatul apare in baza de date ca retinut.
                LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

Originally posted by dan.gutu View Post
                  Eu cred ca nu ti-a dat amenda,proces verbal fac doar cei de la circulatie.Eu zic sa iti faci programare la RAR,sa faci ITP-ul,sa ridici C.I. si sa astepti.
                  cum sa faca doar cei de la circulatie proces verbal?!!! gresesti! ca sa`mi iau talonul trebuie sa fac dovada ca am platit amenda!

In cazul retinerii C.I. pentru orice motiv,chiar si pentru nefunctionarea unui bec,ITP-ul se face numai la RAR,cu o programare in prealabil.La ITP se prezinta C.I,C.I.V,R.CA si buletin.Oricum certificatul apare in baza de date ca retinut.

ce treaba are RCA`ul cand imi fac ITP`ul?! intreb pt ca si ala imi expira in week asta si nu pot sa`mi fac alt RCA decat cu talonul... Din ce m`am interesat la RAR adica sa`mi fac ITP`ul nu`mi trebuie decat Cartea masinii, buletin si taxa.
                  P.S. daca masina era pe firma imi trebuia si ceva de la firma, vreo imputernicire?!
                  Last edited by liviu_roro; 18 November 2010, 10:48. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Nu vreau sa intru in polemica cu tine,dar un proces verbal pe linie de circulatie,il intocmeste numai un agent care are aceste indatoriri.La RAR nu ti-au cerut si RCA-ul pentru ca se presupune ca orice om normal,care circula cu masina, are si RCA.Eu ti-am spus ce se cere la ITP facut la o statie normala,am vrut sa reiasa ca nu poti face ITP fara certificat de inmatriculare.RCA poti face si cu cartea de identitate vehicul.Eu am ridicat un certificat retinut, de la politie si nu mi-au cerut dovada ca am platit amenda.Da iti trebuie si la RAR si la Politie imputernicire data de firma,ca ai voie sa ridici documentele autovehiculului.
                    LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

Nu vreau sa intru in polemica cu tine,dar un proces verbal pe linie de circulatie,il intocmeste numai un agent care are aceste indatoriri.La RAR nu ti-au cerut si RCA-ul pentru ca se presupune ca orice om normal,care circula cu masina, are si RCA.Eu ti-am spus ce se cere la ITP facut la o statie normala,am vrut sa reiasa ca nu poti face ITP fara certificat de inmatriculare.RCA poti face si cu cartea de identitate vehicul.Eu am ridicat un certificat retinut, de la politie si nu mi-au cerut dovada ca am platit amenda.Da iti trebuie si la RAR si la Politie imputernicire data de firma,ca ai voie sa ridici documentele autovehiculului.
                      nici eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar, dar atunci de ce mi`a intocmit un proces verbal ca am condus auto cu ITP expirat un agent de la pol mun braila (nu era de la circulatie)?! eu am RCA dar imi expira in week (s`a intamplat sa`mi expire tocmai acum spre "norocul" meu). ITP`ul in astfel de cazuri nu se face la orice statie, decat la RAR.
                      Tocmai am fost la pol si mi`au spus ca ei au trimis amenda si ca poate mi`a luat o cineva din usa. I`am rugat sa`mi arata o dovada ca mi`au trimis amenda ca sa`i cred si au zis ca nu au cum...nu`mi ramane decat sa ma duc cu aceea copie simpla la financiar si sa`mi platesc amenda intreaga, dupa care sa ma duc la RAR sa`mi fac ITP`ul si intrun final la pol rutiera cu dovada ca am platit amenda, ca am facut ITP`ul, ca am platit taxa pt talon nou si sa`mi dea un TALON NOU.
                      multumesc pt sfaturi, o sa va anunt daca am rezolvat pana la urma.
                      Multumesc!

Comment

Amenda intre 540 lei si 2000 lei. Pana la urma trebuie sa afli cat anume ai luat amenda, daca nu ai PV. 540 e minimul, iar regula platii in 48 de ore spune ca poti plati 50% din minim. Dar nu e musai ca agentul sa fi dat minimmul de amenda, depinde de atitudinea ta si dispozitia lui.
                        Si daca refuzi sa semnezi PV, ai obiectiuni, NU ESTI OBLIGAT SA IEI UN EXEMPLAR.
                        Politisitul are obligatia sa caute un martor care sa confirme ca refuzi si dupa aia e treaba lui sa ajunga la tine, prin posta recomandat sau afisat la domiciliu, in a doua faza. Dar musai e nevoie sa iti prezinte DOVADA ca ti s-a comunicat.
                        Cazul tau cu confiscarea talonului pe motiv de lipsa ITP nu mai necesita refuzul de a semna PV. Cu ce il contraziceai? Nu e ca la o contraventie legata de viteza sau nefuctionare instalatie de lumini, pur si simplu era clar ca nu aveai ITP valabil. Oricum, daca ai ales calea asta, pe cale legala vei sta o perioada fara masina. Poti merge sa faci ITP-ul la RAR.
                        Bafta la rezolvat, dar te-ai pus de-a latul drumului fara motiv plauzibil.

PSaca ai itp-ul expirat nu te despagubeste nici un asigurator, daca da vreunul cu masina peste a ta, nici pe RCA-ul lui nici pe CASCO tau (daca ai).
                        Last edited by mr.K; 18 November 2010, 13:42.

Comment

Originally posted by cris_iasi View Post
                          Amenda intre 540 lei si 2000 lei. Pana la urma trebuie sa afli cat anume ai luat amenda, daca nu ai PV. 540 e minimul, iar regula platii in 48 de ore spune ca poti plati 50% din minim. Dar nu e musai ca agentul sa fi dat minimmul de amenda, depinde de atitudinea ta si dispozitia lui.
                          Si daca refuzi sa semnezi PV, ai obiectiuni, NU ESTI OBLIGAT SA IEI UN EXEMPLAR.
                          Politisitul are obligatia sa caute un martor care sa confirme ca refuzi si dupa aia e treaba lui sa ajunga la tine, prin posta recomandat sau afisat la domiciliu, in a doua faza. Dar musai e nevoie sa iti prezinte DOVADA ca ti s-a comunicat.
                          Cazul tau cu confiscarea talonului pe motiv de lipsa ITP nu mai necesita refuzul de a semna PV. Cu ce il contraziceai? Nu e ca la o contraventie legata de viteza sau nefuctionare instalatie de lumini, pur si simplu era clar ca nu aveai ITP valabil. Oricum, daca ai ales calea asta, pe cale legala vei sta o perioada fara masina. Poti merge sa faci ITP-ul la RAR.
                          Bafta la rezolvat, dar te-ai pus de-a latul drumului fara motiv plauzibil.

PSaca ai itp-ul expirat nu te despagubeste nici un asigurator, daca da vreunul cu masina peste a ta, nici pe RCA-ul lui nici pe CASCO tau (daca ai).
                          Cum spuneam: am facut rost de o copie simpla de la pol dupa p.v. si amenda este de 540lei. Stiu ca am gresit ca nu am semnat p.v. si crede`ma ca regret . Stiam si de faza cu ITP`ul expirat ca nu te despagubeste nici`un asigurator. Cred ca mi`am pus singur bete`n roate din momentul in care am refuzat sa semnez amenda. Eu am tot sperat ca poate fac rost de p.v. in orig ca sa platesc amenda la jumatate(in 48de ore).

Comment

Nu trebuie sa arati ca ai platit amenda la R.A.R. si nici cand iti iei talonul inapoi, 1/2 din minimul amenzii poti plati in 48 de ore de la instiintarea amenzii care nu o poti demonstra decat cu data de pe plic si stampila postei
                            P.S.
                            Daca talonul este retinut pentru I.T.P. expirat, verificarea o faci numai la R.A.R. cu: buletin, R.C.A., anexa talon pt. I.T.P. si cartea de identitate
                            Last edited by leutzul; 18 November 2010, 16:57.

Comment

Detalii

Am revenit cu unele informatii pt cei care mi`au dat sfaturi: mi`am facut programare la RAR sapt trecuta si m`a programat lunea asta(29.11); la RAR a durat cam 3ore. De la ora 11 pana la ora 15 am umblat prin oras sa`mi rezolv ITP`ul si sa`mi iau talonul de la politie. ITP`ul la RAR a costat 150lei. Dupa ce am rezolvat la RAR am fost la CEC sa`mi platesc taxa de talon (37lei) si dupa aceea la pol unde nenea pol de la ghiseu mi`a spus ca nu trebuia sa platesc taxa pt talon pt ca pot umbla si cu el asa, adica rupt...
                              La RAR am avut nevoie de cartea masinii, dovada, programarea si buletinul, iar la pol mi`a trebuit cartea masinii, dovada stampilata de cei de la RAR si buletinul.
                              P.S. Acum pot sa`mi fac si asigurarea pt ca mi`am recuperat si partea ce lipsea de la talon; Amenda inca nu am primito, am intrebat si la pol sa vad cate puncte am si nu am nici`un punct, deci cele 9puncte nu au intrat.
                              Multumesc!

Comment

Originally posted by bullet88 View Post
                                deci in mod CORECT chiar daca nu semnezi sau ai obiectii ESTI OBLIGAT SA IEI PROCESU VERBAL...
                                Scuza-ma,dar daca nu stii,nu deruta.Procesul verbal se completeaza in trei exemplare.Prima copie este al contravenientului,a doua ramane la cotor,iar originalul (pe care semneaza/sau nu contravenientul),se depune la unitatea din care face parte agentul constatator - in caz de contestare in instanta,acesta este exemplarul prezentat.
                                Deci daca nu ai semnat,nu primesti nici o copie,decat prin posta - cu semnatura de primire,sau prin afisare,cum s-a mai spus.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google