Am o mica problema si poate ma ajuta cunoscatorii in cauza, un prieten a fost prins de o camera fixa (RADAR) in italia cu viteza, zice el cu 30 peste limita legala. Masina era cu numere de italia el are permis italian. Si, ce mi-a cerut mie ii sa ii trimit o copie dupa permis sa declare ca eu am fost la volan deoarece el mai are puncte pe permis iar daca ii mai da si amenda asta ii suspenda permisul. Intrebarea mea ii ca punctele care o sa fie date pentru amenda sunt transmisibile si la noi? ce altceva se poate intampla. multumesc
Puncte Transmisibile In UE?
Collapse
X
-
Puncte Transmisibile In UE?
LAUREAT 1.5 DCI
INTILNIRE LoganClub DUMINICA
Enter the Matrix -
in italia cand primesc carnetul, primesc si 20 de puncte. cand calca pe bec li se iau din acele puncte.
in romania primesti puncte cand calci pe bec care se sterg automat dupa 6 luni.
ei primesc punctele inapoi dupa 1 an sau ceva de genul.
ma indoiesc ca vei primi tu puncte aici, eu zic ca e ok daca vrei sa-l ajutiLast edited by crististreulea; 18 November 2010, 23:07.Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan
-
Bun mersi mare domnmai asteptam pareri.. care au avut situatie asemanatoare.
iar daca a depasit cu 50 km/h si ia venit sa predea carnetul si ii trimit..? oare ajunge in romania sa predau carnetul?LAUREAT 1.5 DCI
INTILNIRE LoganClub DUMINICA
Enter the Matrix
Comment
-
ma, chiar asta cu predatul carnetului nu stiu. odata ce ai fost sanctionat in Italia, nu vei fi sanctionat si in romania. depinde ce legi de circulatie au ei acolo. Vei fi sanctionat dupa legile de acolo. soramea le cam stie legile de acolo, doar ca nu-i prea pasa de ele. amu doarme, o intreb maine detalii.Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan
Comment
-
KEANUREV....Oricum sa sti ca nu stiu daca ii poate pacali pentru ca in momentul in care te ia radarul iti face poza masinii si se vede si cel de la volan tocmai pentru a avea cistig de cauza in momentul contestari in instanta ,asa ca este posibil mai mult ca sigur sa nu corespunda foto cu ce au ei si cu ce depune el.eu zic sa o lase moarta ca au mai incercat si altii si nu au facut nimic.Last edited by NASU; 19 November 2010, 15:16.
Comment
-
din cate stiu: tie ca cetatean Roman in masina cu nr. de Italia, daca nu esti prins la locul faptei nu-ti vor trimite amenda, daca erai in baza lor de data, te articulau, el scapa usor prin tine iar punctele din tara respectiva nu sunt transmisibile, acolo sa nu fii prins, sigur nu scapi cu nici-o spaga, decat la Bulgari(spaga)lipsa text
Comment
-
Nici o problema ca acasa iti vine doar amenda si te contorizeaza
Si cam astea sunt explicatiile punctelor:
Ce este permisul cu puncte?
Recent, a intrat în vigoare o lege care modifica partial Codul Rutier italian, introducând printre altele mecanismul permisului de conducere cu puncte.
Fiecare permis de conducere a primit un total 20 de puncte, ce se diminueaza în cazul încalcarii regulilor de circulatie. Scaderea numarului de puncte este comunicata conducatorului auto si, în paralel, unei baze de date gestionate de Ministerul Transporturilor, ce va fi în curând consultabila pe Internet.
Acest nou mecanism nu priveste doar permisele italiene, ci si pe cele straine preschimbate si cele ale autotransportatorilor care sofeaza în Italia în interes de serviciu. Numarul de puncte pierdute variaza în functie de gravitatea faptei comise. De exemplu, pentru parcarea în locurile destinate mijloacelor de transport în comun, penalizarea este de 2 puncte, dar pentru infractiuni mai grave, cum ar fi conducerea în stare de ebrietate sau conducerea pe contrasens pe autostrada, penalizarea este de 10 puncte. Vorbitul la telefon fara dispozitivul atasat la ureche ( auricolare ) sau condusul motocicletei fara casca duc la pierderea a 5 puncte.
În cazul mai multor încalcari ale Codului Rutier comise simultan, dar care nu sunt considerate grave, maximul de puncte ce poate fi scazut este de 15.
Proaspetii posesori ai permiselor de conducere trebuie sa fie mult mai atenti decât colegii lor de trafic cu mai multa experienta. Timp de doi ani de la eliberarea permisului, penalizarea este dubla.
Odata ajunsa cota zero puncte, permisul este suspendat. Pentru a obtine permisul din nou, este necesara sustinerea examenului practic si teoretic.
Cine a pierdut deja un numar de puncte si nu vrea sa riste sa spuna adio si putinelor puncte ramase, poate frecventa cursuri de "recuperare" organizate de Ministerul Transporturilor, reusind astfel sa primeasca înapoi din punctele pierdute. Permisul cu puncte prevede si un "premiu" pentru buna purtare, daca nu se comit infractiuni pentru o perioada de 2 ani: se pot recupera de la 2 la 10 puncte.
Un alt aspect caruia trebuie sa-i dati o atentie deosebita este împrumutul masinii unui sofer indisciplinat. Daca din diferite motive, politia nu reuseste sa identifice pe moment autorul infractiunii, punctele vor fi scazute de pe permisul proprietarului autovehiculului.
Extras din tabelul de punctaj :
10 puncte
-Curse de viteza cu masini sau motociclete
-Depasirea limitei de viteza cu peste 40 km/h
-Întoarcerea si rularea în marsarier pe autostrada
- Folosirea în alte scopuri a benzii pentru urgenta sau a benzilor de intrare sau iesire de pe autostrada
- Conducerea în stare de ebrietate sau sub influenta narcoticelor
- Refuzul testului pentru alcoolemie sau pentru narcotice
- Neacordarea primului ajutor în cazul accidentelor în care sunt implicate persoane
- Ignorarea posturilor de control stradal
8 puncte
- Neadaptarea vitezei de rulare în caz de vizibilitate limitata, curbe, intersectii
- Întoarcerea masinii în vecinatatea unei intersectii sau a unei curbe fara vizibilitate
6 puncte
- Ignorarea stopului sau a semaforului rosu
5 puncte
- Neacordarea prioritatii
- Nerespectarea regulilor de depasire
- Conducerea motocicletei fara casca
- Nefolosirea centurii de siguranta sau folosirea necorespunzatoare
- Folosirea telefonului mobil fara dispozitivul mâini libere
- Neacordarea prioritatii pietonilor la zebra
-Depasirea în curba sau acolo unde nu este permis
4 puncte
- Rularea pe contrasens sau rularea normala pe banda de depasire
- Transportarea unui numar de persoane superior celui admis pe alte masini decât autoturisme
- Încarcarea unui camion peste limita admisa
- Neacordarea de ajutor în cazul accidentelor cu daune materiale
3 puncte
- Neprezentarea actelor la control sau neîndeplinirea altor obligatii fata de organul de control
- Nerespectarea distantei de siguranta între autovehicule
- Folosirea fazei lungi în mod incorect
- Neacordarea prioritatii pietonilor
2 puncte
-Depasirea limitei de viteza cu 10 pâna la 40 km/h
- Nesemnalizarea vehiculului oprit pe carosabil
- Transportul unui numar de persoane mai mare decât cel prevazut
- Neacordarea prioritatii vehiculelor de interventie (politia, ambulanta, pompierii, etc.) sau profitarea de golul creat în urma acestora
- Neacordarea prioritatii pietonilor care traverseaza pe strazi fara zebra, daca acestia se afla deja pe carosabil
- Stationarea în spatiile rezervate mijloacelor de transport în comun sau de aprovizionare
1 punct
- Nerespectarea dispozitiilor legii privitoare la folosirea luminilor de semnalizare"
Bafta si sa fii foarte disciplinat daca te hotarasti sa te duci cu masina in Italia dupa asta...Attached FilesLast edited by dani030669; 19 November 2010, 20:32.sigpic
Ambition 1.5 dc
Comment
Comment